Image default
Διεθνή

Γερμανία: Υπέρ της έγκρισης εμβολίων από τη Ρωσία και την Κίνα

Υπέρ του να εξετασθεί στη Γερμανία η έγκριση εμβολίων, για παράδειγμα από τη Ρωσία και την Κίνα, λόγω του αργού ρυθμού των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, τάχθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

«Θα μπορούσε κανείς να εξετάσει σε εθνικό επίπεδο την οργάνωση τέτοιων προμηθειών», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο.

«Δεν πρόκειται για τον λεγόμενο εθνικισμό των εμβολίων. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπήρχαν προφανώς λάθη στην προμήθεια των εμβολίων. Επομένως, είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν εθνικά για την αντιστάθμιση των ελλειμμάτων. Τα εθνικά μέτρα θα πρέπει να εξαρτηθούν από το πώς η Ευρώπη φαντάζεται το μέλλον και αν η Ευρώπη εξακολουθεί να βλέπει τον εαυτό της ως ένα αργό τάνκερ», συμπλήρωσε ο Ντόμπριντ.

«Στη Γερμανία υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για κλινικές δοκιμές και τεστ καθώς και για την επιστημονική αξιολόγηση των εμβολίων. Θα μπορούσαμε φυσικά να προχωρήσουμε σε εγκρίσεις και σε εθνικό επίπεδο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή πρακτική να αρχίσει ο έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν τα κινέζικα ή ρωσικά εμβόλια έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τα εμβόλια που διατίθενται στη Δυτική Ευρώπη. Μπορούμε επίσης να διεξαγάγουμε αυτόν τον έλεγχο συμπληρωματικά με τους Ευρωπαίους. Τέτοιες δοκιμές στη Γερμανία μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως προπαρασκευαστικές εργασίες για μεταγενέστερες ευρωπαϊκές εγκρίσεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτά τα θέματα της αυτόνομης δράσης εκτός συζήτησης», τόνισε ο ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός.

«Φυσικά και μοιραζόμαστε το εμβόλιο με άλλες χώρες, είναι όμως και σημαντική προτεραιότητα μιας κυβέρνησης, μιας χώρας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταστήσουν τα εμβόλια διαθέσιμα για τους δικούς τους πολίτες. Έχουμε το χρέος να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα εμβόλια», πρόσθεσε Ντόμπριντ.

Ειδήσεις σήμερα

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30 για το lockdown Lockdown από αύριο στην Αττική εισηγούνται οι ειδικοί – Κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο Χημικά σε πορεία για τον Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας – Δυσκολίες στην κυκλοφορία 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thetimes|-.gr

Σχετικα αρθρα

Τραμπ : Στα χέρια του εισαγγελέα οι φορολογικές του δηλώσεις – Νέες κατηγορίες

admin

Κοροναϊός : Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο

admin

Τουρκία : Αρχισαν οι τοξικολογικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

admin

Ιταλία : Στο 37% αυξήθηκε η μεταδοτικότητα της βρετανικής μετάλλαξης

admin

Γαλλία : Αναζητούν συσχέτιση της πανδημίας με τη μείωση γεννήσεων

admin

Γερμανική κυβέρνηση: Δυνατή η χαλάρωση των μέτρων

admin

Βουλγαρία : Η Σόφια στηρίζει το σχέδιο για τα διαβατήρια εμβολιασμού

admin

CureVac : Αποτελεσματικό το εμβόλιο απέναντι στις μεταλλάξεις λέει ο επικεφαλής της εταιρείας

admin

AstraZeneca : Πότε θα παραδοθούν 40 εκατ. δόσεις του εμβολίου

admin

Εξοπλισμοί : Ρεκόρ αμυντικών το 2020 παρά την πανδημία

admin

Κονγκό : Πανικός σε δύο πόλεις, μετά τη φήμη ότι οι αρχές ετοιμάζονταν να εμβολιάσουν μικρούς μαθητές

admin

Σε αγώνα δρόμου η Σουηδία: Πιθανό να κλείνουν τα εστιατόρια στις 20:30

admin