Image default
Επιχειρήσεις

Νέος επικεφαλής στη Siemens Digital Industries ο Δρ. Βασίλης Χατζίκος

O Δρ. Βασίλης Χατζίκος είναι ο νέος Country Head Digital Industries, από την 1η Φεβρουαρίου 2021 όπως ανακοίνωσε η Siemens A.E.

Από τη νέα του θέση, ο Δρ. Χατζίκος θα εστιάσει στην προώθηση των καινοτόμων τεχνολογιών της Siemens και του portfolio των Ψηφιακών Επιχειρήσεων με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των κλάδων της βιομηχανίας, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νέου ψηφιακού περιβάλλοντος της εγχώριας αγοράς. O Δρ. Χατζίκος διαδέχεται τον κ. Konstantin Zois, ο οποίος αποχωρεί από την εταιρεία έπειτα από 8 χρόνια.

Με πολυετή επαγγελματική παρουσία σε θέσεις διοίκησης, πωλήσεων και marketing στον κλάδο της τεχνολογίας μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και με σημαντικά ακαδημαϊκά επιτεύγματα όπως η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ομιλίες και δημοσιεύσεις σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά, ο Δρ. Βασίλης Χατζίκος εντάχθηκε στο δυναμικό της Siemens Α.Ε. το 2016, αναλαμβάνοντας τη θέση του Business Unit Manager στο τμήμα Electrical Products και στη συνέχεια στο τμήμα Motion Control.

«Η επαγγελματική εξέλιξη των ανθρώπων της Siemens αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευσή μας. Είμαστε σίγουροι ότι ο Δρ. Χατζίκος θα συμβάλλει ουσιαστικά μέσα από την εμπειρία και τις γνώσεις του στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής βιομηχανίας», δήλωσε ο κ. Johann Goettler, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Α.Ε..

«Είναι τιμή μου να μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα στη Siemens Ελλάδος μέσα από το νέο μου ρόλο και να εργαστώ μαζί με καταξιωμένους συναδέλφους για να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά της ελληνικής βιομηχανίας που θα βασίζεται σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, επιτρέποντας την ενσωμάτωση της ψηφιακής εποχής στην παραγωγική διαδικασία», συμπλήρωσε ο Δρ. Βασίλης Χατζίκος, Country Head Digital Industries της Siemens A.E..

H Siemens Digital Industries είναι παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία και την τεχνολογία στον βιομηχανικό αυτοματισμό και την ψηφιοποίηση. Στόχος της είναι να βοηθήσει κάθε βιομηχανικό κλάδο να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του μέλλοντος μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και σύγχρονες τεχνολογίες όπως η Προσθετική Κατασκευή και τα Ψηφιακά Δίδυμα.

Διαβάστε ακόμα

Μειωμένα ενοίκια – αποζημιώσεις: Τι ισχύει ανά περίπτωση για Φεβρουάριο και Μάρτιο

FT: Μετά την Αυστραλία και η ΕΕ θέλει να υποχρεώσει Google και Facebook να πληρώνουν για τις ειδήσεις

Μπιλ Γκέιτς: Αυτές είναι οι δύο μεγάλες καταστροφές που προβλέπει μετά την πανδημία

Σχετικα αρθρα

Κομισιόν: Σημαντική η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

admin

Visa: Πρωτοβουλία για την ψηφιακή προσαρμογή σε 8 εκατ. μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Στις 5/4 το πόρισμα για το Πόρτο Καρράς

admin

Επισήμως στα χέρια της ΜΙΝΕΡΒΑ το Pummaro

admin

Χ.Α.: Συγχρονίζεται με το θετικό momentum των διεθνών αγορών

admin

Τεχνικά ζητήματα στο δίκτυο της Vodafone – Αποκαθίσταται το πρόβλημα

admin

Βιοκαρπέτ: ΕΓΣ για έκδοση ΚΟΔ 5,23 εκατ.

admin

Jumbo: Ετήσια πτώση 34% στις πωλήσεις του Φεβρουαρίου

admin

Νέα COSMOTE TV: Ένας χρόνος λειτουργίας για τη Νο1 ελληνική streaming υπηρεσία

admin

Περιφέρεια Αττικής: Από τον Απρίλιο η καταβολή ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία

admin

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία του ελληνικού startup οικοσυστήματος

admin

Πτώση πωλήσεων 34% τον Φεβρουάριο για τα Jumbo

admin