Image default
Επιχειρήσεις

CD Projekt: Θύμα κυβερνοεπίθεσης η κατασκευάστρια του Cyberpunk 2077 – Αρνείται να πληρώσει λύτρα

Η CD Projekt, η κατασκευάστρια του διάσημου ηλεκτρονικού παιχνιδιού Cyberpunk 2077, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι έχει πέσει θύμα στοχευμένης κυβερνοεπίθεσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυό της και σε συγκεκριμένα δεδομένα και άφησαν ένα σημείωμα ζητώντας λυτρα για να μην δημοσιοποιήσουν τον πηγαίο κώδικα των παιχνιδιών της εταιρείας.

«Δεν θα υποκύψουμε στα αιτήματα ούτε θα διαπραγματευτούμε με τους δράστες, γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει στην αποδέσμευση δεδομένων μας», ανακοίνωσε η CD Projekt με μήνυμά της στο Twitter.

«Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για τον μετριασμό των συνεπειών ενδεχόμενης δημοσιοποίησης προσεγγίζοντας κατά προτεραιότητα τα μέρη που ενδέχεται να επηρεαστούν λόγω της παραβίασης».

Στο μήνυμά της η CD Projekt συμπεριέλαβε επίσης και την απαίτηση των δραστών για λύτρα. Οι δράστες αναφέρουν ότι: “Εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, τότε οι πηγαίοι κώδικες σας θα πωληθούν ή θα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο και τα έγγραφά σας θα σταλούν στιους δημοσιογράφους που καλύπτουν το χώρο.”

Η CD Projekt εκτιμά ότι τα παραβιασμένα συστήματα δεν περιείχαν προσωπικά δεδομένα. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει επικοινωνήσει με τις αρχές καθώς και με ερευνητές.

Όπως μεταδίδει το CNBC οι προηγούμενοι μήνες ήταν δύσκολοι για την CD Projekt. Η εταιρεία δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους παίκτες για το πολυαναμενόμενο παιχνιδιού Cyberpunk 2077 λόγω των πολλών σφαλμάτων που περιείχε και της κακής του απόδοσης σε παλαιότερες κονσόλες.

Και ενώ η εταιρεία προσπαθεί να να διορθώσει τα θέματα που ανέκυψαν και να βελτιώσει την απόδοση του παιχνιδιού η Sony αφαίρεσε το Cyberpunk 2077 από το ψηφιακό PlayStation Store με τους αναλυτές να υπογραμμίζουν το πρωτοφανές της κίνησης αφαίρεσης ενός παιχνιδιού αυτού του επιπέδου για θέματα ποιότητας.

Οι μετοχές της CD Projekt σημειώνουν πτώση κατά 4,5% μετά την ανακοίνωση της κυβερνοεπίθεσης ενώ έχουν καταγράψει απώλειες άνω του 30% από τον Δεκέμβριο όταν κυκλοφόρησε το Cyberpunk 2077.

Διαβάστε ακόμα:

Ryanair: Μοντέλο «Αegean» με περισσότερες απευθείας πτήσεις το καλοκαίρι σε ελληνικά νησιά

Μπιλ Γκέιτς: Αυτές είναι οι δύο μεγάλες καταστροφές που προβλέπει μετά την πανδημία

Μόλις 202 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων έναντι 3.899 το 2019

Σχετικα αρθρα

ICC Women Hellas: Γυναικεία ηγεσία στο επιχειρείν και νέα ψηφιακή εποχή

admin

Δίρφυς ΑΕ: Στο πλευρό του προσωπικού του νοσοκομείου Χαλκίδας

admin

Ελληνικός Χρυσός: Στην βουλή κατατέθηκε η 25ετής σύμβασης για τα μεταλλεία Κασσάνδρας

admin

Ελλάκτωρ: Απορρίφθηκε το αίτημα της Greenhill για δημοσιοποίηση της συμφωνίας Μπόμπολα-Ολλανδών

admin

Στη Βουλή η συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»

admin

WIND: Προσφέρει νέα προγράμματα απεριόριστης επικοινωνίας

admin

United Group: Ξεκινά squeeze-out στη Forthnet

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Με τράπεζες κόντρα στην παράδοση

admin

Forthnet: Στο 96,83% το έμμεσο ποσοστό της BC Partners Holdings

admin

Δομική Κρήτης: Συμμετέχει με 48,5% στην ΑΜΚ της ΔΙΑΣ ΑΕ

admin

Η Attica Bank αναπροσαρμόζει τα επιτόκια καταθέσεων

admin

Άδεια διανομής για φυσικό αέριο σε δύο δήμους στην Πελοπόννησο – Ξεκινά η κατασκευή δικτύων

admin