Image default
Οικονομία

Περικοπές θέσεων εργασίας ετοιμάζει η Heineken

Η Heineken πρόκειται να προχωρήσεις σε περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας και παράλληλα επιδιώκει εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ για δύο χρόνια.

Ο  νέος διευθύνων σύμβουλος Ντολφ βαν ντεν Μπρινκ σκοπεύει να αναδιαμορφώνει τη δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο την ώρα που η βιομηχανία αλκοολούχων ποτών δέχτηκε το βαρύτερο για δεκαετίες πλήγμα από την πανδημία.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Απρίλιο, γνωστοποίησε ότι θα περικόψει σχεδόν το 10% των 85.000 υπαλλήλων της ολλανδικής ζυθοποιίας στο πλαίσιο ενός προγράμματος αποκατάστασης των περιθωρίων κέρδους και αύξησης της παραγωγικότητας.

Τα σχέδια αυτά έρχονται έπειτα από τις απώλειες κερδών το 2020. Η ζυθοποιία των Amstel, Tiger και Moretti κατέγραψε καθαρές ζημιές 204 εκατ. ευρώ για το έτος, από κέρδη 2,2 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, μετά το κλείσιμο παμπ και μπαρ που επέβαλε η πανδημία μειώνοντας τα έσοδα κατά  17%, στα 23,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον βαν ντεν Μπρινκ, ο στρατηγικός σχεδιασμός στοχεύει να φέρει την Heineken πιο κοντά στους πελάτες, να βελτιώσει τις ψηφιακές λειτουργίες της και να ενδυναμώσει τα προϊόντα της αλλά και να επεκταθεί σε μη αλκοολούχα ποτά.

Η εταιρεία θα επιδιώξει να επιστρέψει σε  περιθώρια κέρδους από 12,3% το προηγούμενο έτος σε 17% έως το 2023.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας περιλαμβάνουν μείωση περίπου 20% του κόστους που συνεπάγεται το προσωπικό στα κεντρικά γραφεία της Heineken, με τις απολύσεις αυτές να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Η εξοικονόμηση κόστους 2 δισ. ευρώ έως το 2023 θα επιτρέψει στον όμιλο να αποκαταστήσει τις δαπάνες μάρκετινγκ, να επενδύσει στην τεχνολογία και να μετριάσει τον πληθωρισμό και το κόστος συναλλάγματος, ανέφερε ο βαν ντεν Μπρινκ.

Σχετικα αρθρα

ΥΠΟΙΚ: 136.000 e–mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Ενέργεια: Υπερκαλύπτουν τους στόχους του 2030 οι «πράσινες» επενδύσεις

admin

ΙΕΛΚΑ: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 2,75% τον Φεβρουάριο – Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΥΠΕΝ: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 3 Απριλίου

admin

ΗΠΑ: Στο 3,4% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη στο δ’ τρίμηνο του 2023 – Πτώση στις αιτήσεις ανεργίας 

admin

Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των ανατιμήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 2024

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

admin