Image default
Οικονομία

Κανονικά οι πληρωμές φόρων τον Φεβρουάριο – Παγώνουν μόνο οι δόσεις ρυθμίσεων

Ανάσα μόνο για τις κλειστές επιχειρήσεις που πληρώνουν δόσεις ρυθμίσεων προς την εφορία, προβλέπει ο σχεδιασμός  του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει να αναστείλει μόνο τη δόση Φεβρουαρίου για τις ρυθμιζόμενες οφειλές προς την εφορία, κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα θα πληρωθεί κανονικά ο Φ.Π.Α., ο ΕΝΦΙΑ και η δόση του φόρου εισοδήματος, ακόμα και από τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές όπως επίσης και από τους εργαζόμενους σε αυτές.

Επί της ουσίας η δόση του Φεβρουαρίου μεταφέρεται για το τέλος της ρύθμισης, όπως έγινε άλλωστε για τις κλειστές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Εν μέσω πανδημίας και lockdown η πραγματική οικονομία που βλέπει το τζίρο της να καταρρέει, θα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο χωρίς κάποια ιδιαίτερη ανάσα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία -που ξεπερνά τα 107 δισ. ευρώ- θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ενδεχόμενο φούσκας χρεών που απειλεί τις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας αλλά και τους δημοσιονομικούς στόχους του προϋπολογισμού.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι οι δυνατότητες στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων δεν είναι απεριόριστες, γι’ αυτό και γίνεται μία άσκηση ισορροπίας ανάμεσα στα τρέχοντα αιτήματα αλλά και την επόμενη ημέρα, μετά δηλαδή το lockdown, όπου θα πρέπει να υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι για να πυροδοτηθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας

Όσον αφορά στο αίτημα για νέα παράταση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν ότι δεν μπορεί να δοθεί νέα πίστωση χρόνου πέρα από τις 26 Φεβρουαρίου  καθώς τα συγκεκριμένα έσοδα θα πρέπει εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2020, όπου λογιστικά λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου

Σχετικα αρθρα

Κατά 12,7% μειώθηκε ο όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 5,4% του βάρους φορτίων οδικών εμπορευματικών μεταφορών το γ’ τρίμηνο του 2023

admin

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Αύριο οι πληρωμές Μαρτίου

admin

Καλά νέα από την απασχόληση στη Γερμανία – Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο η αύξηση των εργαζομένων

admin

Βρετανία: Σε ύφεση η οικονομία και στο δ’ τρίμηνο του 2023

admin

«Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο στο ΣΕΦ: «Παράθυρο» εργασίας για πάνω από 3.000 θέσεις

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 73,5% κατέγραψε ο αριθμός των τουριστών το 2023 στη Σαγκάη

admin

Γερμανία: Απροσδόκητη μείωση για τις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο

admin

Πέθανε ο νομπελίστας Ντάνιελ Κάνεμαν, πρωτοπόρος στη μελέτη των αποφάσεων στην οικονομία

admin

Έφοδοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας

admin

Ευρωπαϊκή Ένωση: Μετά την Ρωσία και την Κίνα, αντιμετωπίζει επίσης απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες

admin

Πράσινα τιμολόγια: Σε μικρές ανατιμήσεις τον Απρίλιο οδηγεί η χονδρεμπορική – Βαρόμετρο οι εκπτώσεις

admin