Image default
Επιχειρήσεις

Inform Π. Λύκος: Εξαγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Cloudfin

Inform Π. Λύκος: Εξαγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Cloudfin

Συμφωνία εξαγοράς του πλειοψηφικού ποσοστού 56,5% του μετοχικού κεφαλαίου και παράλληλα απόκτηση του ελέγχου της κυπριακής εταιρείας Cloudfin Ltd, υπέγραψε στις 10 Φεβρουαρίου 2021 η Inform Π. Λύκος, με το τίμημα να ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσης της εισηγμένης, με αυτήν την επένδυση, η Inform επεκτείνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει στους υφιστάμενους πελάτες της αλλά και τη δυνατότητα προσέγγισης νέων πελατών, παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης, αυτόματης αναγνώρισης και καταχώρησης (Process Automation), όλων των τύπων παραστατικών και λοιπών εγγράφων (παραστατικά αγορών, εξόδων, συμβάσεις κλπ) με χρήση Machine Learning (ML) και διασύνδεση με ERP συστήματα.

Επιπρόσθετα, μέσω της επένδυσης, η Inform θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης εγγράφων (Document Management), συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης (e-archiving), καθώς επίσης και προϊόντα αναγνώρισης εγγράφων για τις διαδικασίες Know Your Customer / Business (KYC / KYB), με έλεγχο αυθεντικότητας και εξαγωγή δεδομένων από έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης), φορολογικά, εταιρικά και έγγραφα κοινής ωφέλειας.

Οι παραπάνω αναφερόμενες υπηρεσίες είναι απόλυτα συνδεδεμένες και συμπληρωματικές με τις υφιστάμενες δραστηριότητες του Ομίλου Inform σε επίπεδο αυτοματοποίησης όλων των επιχειρηματικών διαδικασιών σε συνεργασία με τις λύσεις Digital Onboarding,  ψηφιοποίησης και φύλαξης εγγράφων, Robotic Process Automation και Intelligent Chatbot Journeys.

Η Cloudfin δραστηριοποιείται στις αγορές της Ελλάδας και Κύπρου τα τελευταία (3) έτη με συνεχή ανάπτυξη εργασιών και είναι αναγνωρισμένος πάροχος υπηρεσιών στον κλάδο που δραστηριοποιείται. Ανάμεσα στους βασικούς πελάτες της, ενδεικτικά αναφέρονται από τον χώρο του Auditing και Outsourcing οι PwC, Mazars και WTS, καθώς και πλήθος άλλων μεγάλων επιχειρήσεων όπως ο όμιλος PHC Franchised Restaurants Public Ltd (Pizza Hut, Burger King, KFC, Taco Bell, Wagamama etc), η Ναυτιλιακή Neptune Shipping Agencies, η HotelBrain καθώς και άλλες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα.

Η υφιστάμενη διοικητική καθώς και η εξειδικευμένη στελεχιακή ομάδα της Cloudfin θα παραμείνουν, προκειμένου από κοινού με την ομάδα της Inform να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία της εταιρίας, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη σε νέες δραστηριότητες και αγορές.

 • INFORM Π ΛΥΚΟΣ
 • κυπριακή εταιρεία
 • Cloudfin Ltd
 • τίμημα

  Σχετικα αρθρα

  Χατζηθεοδοσίου (Επαγγελματικό Επιμελητήριο): Mόλις 1 από τις 5 επιχειρήσεις θα ενισχυθεί από την περιφέρεια

  admin

  ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση στον διαγωνισμό για το Ξενία Κύθνου και άλλα έξι ακίνητα

  admin

  Goldenburg Group: Η πορεία προς τις ευκαιρίες της δεκαετίας

  admin

  Pyletech Intelligent Solutions: Η νέα εταιρεία του Ομίλου North Star που στοχεύει στις «Έξυπνες Επιχειρήσεις»

  admin

  ΣΕΠΕ: Το 1/3 των Ελλήνων ζητά καλύτερες υπηρεσίες παράδοσης για τις online αγορές

  admin

  Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών ο Αλ. Σαρρηγεωργίου της Eurolife

  admin

  WATT+VOLT: Έφτασε τους 200.000 πελάτες και συνεχίζει με ρυθμούς ανάπτυξης

  admin

  Softweb: Αύξηση πωλήσεων & θέσεων εργασίας για το 2020

  admin

  PwC: Ραγδαία αύξηση στις αποτιμήσεις Εξαγορών & Συγχωνεύσεων παρά την πανδημία

  admin

  Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής: «Με όρους απόλυτης αδιαφάνειας το deal με το CVC»

  admin

  IBM Security: Οι επιθέσεις σε βιομηχανίες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την COVID-19 διπλασιάζονται

  admin

  MetLife: Mια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρίες στον κόσμο για το 2021

  admin