Image default
BLOOMBERG

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι θέλει να πληρώνει τους εργαζόμενους και να συλλέγει φόρους σε Bitcoin

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Francis Suarez πρότεινε την πληρωμή εργαζομένων στο Δήμο αλλά και τη συλλογή φόρων σε Bitcoin, επεκτείνοντας μια καμπάνια για την προώθηση των κρυπτονομισμάτων.

Ο δήμαρχος θέλει να επιτρέψει στους εργαζομένους της πόλης του Μαϊάμι να έχουν την δυνατότητα πληρωμής μέρους ή ολόκληρου του μισθούς τους σε Bitcoin, σύμφωνα με ψήφισμα που εξέδωσε η διοικητική επιτροπή της πόλης. Επιπλέον, ο δήμαρχος πρότεινε να επιτρέπεται στους ανθρώπους να πληρώνουν τους φόρους ιδιοκτησίας ή των δημοτικών τελών σε κρυπτονομίσματα.

Παρόλο που η επιτροπή ενέκρινε το ψήφισμα με 4-1, συμφώνησε μόνο να μελετήσει την πρακτικότητα τέτοιων βημάτων, αντί να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου, όπως ήταν η αρχική πρόταση.

Ο Suarez θέλει να προσελκύσει επενδυτές και εταιρείες τεχνολογίας της Silicon Valley και η υιοθέτηση του Bitcoin είναι ένα κρίσιμο μέρος αυτού του σχεδίου. «Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σημείο που βλέπουμε μια σημαντική αλλαγή «, δήλωσε ο Σουάρεζ.

Ο δήμαρχος διερευνά επίσης  τη σκοπιμότητα επένδυσης ορισμένων κυβερνητικών κεφαλαίων σε Bitcoin. Ωστόσο, μόνο τον τελευταίο χρόνο, το Bitcoin έχει δείξει ότι μπορεί να διπλασιαστεί στην τιμή – ή να χάσει τη μισή του αξία – σε ένα μήνα.

Νέες ιδέες

Ο Suarez, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να επανεκλεγεί φέτος, εμφανίζεται πρόθυμος να εξετάσει και να προωθήσει νέες ιδέες. Στα τέλη του 2020, άρχισε να έρχεται σε επαφή με επενδυτές τεχνολογίας Silicon Valley στο Twitter.

Η πρόταση για την πληρωμή σε κρυπτονομίσματα έρχεται έπειτα από την αποκάλυψη της Tesla ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο Bitcoin, μια μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης από την κορυφαία εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Στο ψήφισμα, ο δήμαρχος περιέγραψε το Bitcoin ως ένα όλο και πιο δημοφιλές περιουσιακό στοιχείο για άτομα, εταιρείες και μεγάλους επενδυτές. Το σχέδιο είναι μέρος μιας εκστρατείας για να καταστεί το Μαϊάμι μια πόλη που «αγκαλιάζει νέες τεχνολογίες», ανέφερε το ψήφισμα.

Ο Ken Russell, αντιπρόεδρος της δημοτικής επιτροπής, δήλωσε ότι «σίγουρα δεν αντιτίθεται» στην ιδέα της ενσωμάτωσης του Bitcoin στην επιχείρηση της πόλης, αλλά είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι «όλοι γνωρίζουμε που μπαίνουμε».

Διαβάστε ακόμα:

Στον χορό των κρυπτονομισμάτων και η Mastercard

Σχετικα αρθρα

Ο κύβος ερρίφθη… Η Louis Vuitton εξαγόρασε τα δημοφιλή σανδάλια Birkenstock

admin

Cellular Goods: Η μετοχή της εταιρείας που επένδυσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τετραπλασιάστηκε

admin

Ζημιές 9 δισ. δολαρίων για την μητρική της British Airways

admin

Airbnb: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών – Οι αλλαγές που δρομολογεί

admin

Aston Martin: Θετικές προοπτικές δημιουργεί η ζήτηση για το νέο SUV της εταιρείας, αξίας 223.000 δολαρίων

admin

Προβάδισμα Louis Vuitton στη μονομαχία με CVC Capital για την απόκτηση της Birkenstock

admin

Bill Gates vs Elon Musk: Αν δεν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δεν θα πρέπει να αγοράσετε Bitcoin

admin

Η εκδίκηση της Barbie: Η αλλαγή προφίλ και το comeback της γνωστής κούκλας εν μέσω πανδημίας

admin

Ποιοι βλέπουν το πετρέλαιο ξανά στα 100 δολάρια/βαρέλι

admin

Bitcoin: Ξανά σε ράλι ανόδου με στήριξη από την Cathie Wood της Ark που το «βλέπει» στα $500.000

admin

CVC Capital: Διερευνά το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας χημικών Synthomer – Στα 2,8 δισ. δολάρια η αποτίμηση της

admin

Tiger 21: Πού επενδύουν τα μέλη του κλαμπ των πολυεκατομμυριούχων εν μέσω πανδημίας

admin