Image default
Επιχειρήσεις

Advent Technologies: Νέο «στρατηγείο» και δύο εγκαταστάσεις παραγωγής στις ΗΠΑ

Επιταχύνει το επενδυτικό της πλάνο η Advent Technologies, μετά την εισαγωγή της στον Nasdaq. Σαφή ένδειξη ότι οι προοπτικές μεγαλύτερης ανάπτυξης ενισχύονται άμεσα για την πρωτοπόρο στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου (fuel cells) επόμενης γενιάς εταιρία -η οποία ιδρύθηκε το 2006 στην Πάτρα από τον διακεκριμένο επιστήμονα Δρ.Βασίλη Γρηγορίου και από το 2012 διατηρεί την έδρα της στη Μασαχουσέτη- αποτελούν δυο γεγονότα:

Πρώτον, απέκτησε νέα κεντρικά γραφεία στη Βοστώνη, στο John Hancock Tower, δηλαδή σε μια περιοχή η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από αρκετά πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης (world-class).

Δεύτερον, η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο δρομολογεί ανακοινώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα για δύο νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στις ΗΠΑ.

Ο δημιουργός και επικεφαλής της Advent Technologies την ημέρα της εισόδου της στο Nasdaq (5/2) είχε αποκαλύψει στο newmoney, ότι και η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στα νέα επενδυτικά της πλάνα, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Ήδη, προσλαμβάνουμε προσωπικό στην Πάτρα και μελετούμε τη δημιουργία δεύτερης παραγωγικής μονάδας στην Αττική ή στη Β. Ελλάδα. Θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη και του οικοσυστήματος στην Ελλάδα και τι δυνατότητες υπάρχουν εδώ, για παραγωγή και ανάπτυξη. Είχαμε και έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις από την Ασία, τη Μέση Ανατολή αλλά και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ για να αναπτύξουμε εκεί νέα παραγωγική δραστηριότητα.».

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο νέος σχεδιασμός της Advent Technologies για το μέλλον «τρέχει» χωρίς καθυστέρηση, σε μια έμπρακτη επιβεβαίωση όσων δήλωσε ο κύριος Γρηγορίου…

Η εταιρεία εκτιμάται ότι θα αντλήσει ποσά άνω των 130 εκατ. δολ. από την αμερικανική κεφαλαιαγορά, με τα οποία θα χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά αυτά πλάνα της.

Στόχος είναι να αναδειχθεί σε κορυφαία εταιρία τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cells) επόμενης γενιάς, αναπτύσσοντας πρωτοποριακή τεχνολογία για την οικονομία του υδρογόνου.

«Θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι σε ένα κόσμο όπου τα πάντα θα αλλάξουν. Τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά, τα καύσιμα, τα πλοία, τα αεροπλάνα, ό,τι χρησιμοποιούμε καθημερινά θ’ αλλάξει ριζικά στα επόμενα 20 χρόνια. Δεν είναι μακριά αυτό. Θέλουμε τα κορυφαία fuel cell στο μέλλον να διαθέτουν Advent Inside technology. Θα φέρουμε την τεχνολογία αυτή στην καθημερινότητα μας και θα συμβάλλουμε ουσιαστικά σε μια νέα πράσινη οικονομία.», είναι το στίγμα που έδωσε ο Πρόεδρος και CEO της Advent.

Διαβάστε ακόμη

«Μήδεια» και στην αγορά – Τα lockdowns φέρνουν σαρωτικές αλλαγές στο λιανεμπόριο

Έρχονται τα family offices για golden boys που θα «αγοράζουν» Ελλάδα

Redefine Meat: Η εταιρεία που φέρνει τις 3D μπριζόλες στην Ευρώπη

 

Σχετικα αρθρα

ICC Women Hellas: Γυναικεία ηγεσία στο επιχειρείν και νέα ψηφιακή εποχή

admin

Δίρφυς ΑΕ: Στο πλευρό του προσωπικού του νοσοκομείου Χαλκίδας

admin

Ελληνικός Χρυσός: Στην βουλή κατατέθηκε η 25ετής σύμβασης για τα μεταλλεία Κασσάνδρας

admin

Ελλάκτωρ: Απορρίφθηκε το αίτημα της Greenhill για δημοσιοποίηση της συμφωνίας Μπόμπολα-Ολλανδών

admin

Στη Βουλή η συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»

admin

WIND: Προσφέρει νέα προγράμματα απεριόριστης επικοινωνίας

admin

United Group: Ξεκινά squeeze-out στη Forthnet

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Με τράπεζες κόντρα στην παράδοση

admin

Forthnet: Στο 96,83% το έμμεσο ποσοστό της BC Partners Holdings

admin

Δομική Κρήτης: Συμμετέχει με 48,5% στην ΑΜΚ της ΔΙΑΣ ΑΕ

admin

Η Attica Bank αναπροσαρμόζει τα επιτόκια καταθέσεων

admin

Άδεια διανομής για φυσικό αέριο σε δύο δήμους στην Πελοπόννησο – Ξεκινά η κατασκευή δικτύων

admin