Image default
BLOOMBERG

Οι αδελφοί επιχειρηματίες που έγιναν δισεκατομμυριούχοι όταν επένδυσαν στον κλάδο υγείας

Η οικογενειακή επιχείρηση των αδελφών Germano και Giammaria Giuliani που δραστηριοποιείται στις θεραπείες για την τριχόπτωση, τη δυσπεψία και το ευαίσθητο δέρμα, με περισσότερο από έναν αιώνα λειτουργίας, τους έχει αποφέρει τεράστια κέρδη. Ωστόσο, η περιουσία τους εκτινάχθηκε και έγιναν δισεκατομμυριούχοι όταν αποφάσισαν να επενδύσουν σε μία άλλη εταιρεία του κλάδου υγείας.

Οι Giulianis έχουν μερίδιο αξίας περίπου 3 δισ. δολαρίων στην Royalty Pharma μια εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και αγοράζει δικαιώματα φαρμάκων από ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά νοσοκομεία και φαρμακοβιομηχανίες όπως η Pfizer. Οι μετοχές της έχουν αυξηθεί κατά 70% από την αρχική δημόσια προσφορά που πραγματοποίησε πέρυσι.

Επένδυσαν για πρώτη φορά στην Royalty Pharma όταν ο Germano και ο πατέρας του συναντήθηκαν με τον ιδρυτή της εταιρείας Pablo Legorreta, πρώην τραπεζίτη της Wall Street, σε ένα αεροδρόμιο στο Μιλάνο το 1996, την ίδια χρονιά που ο ίδιος ίδρυσε την επιχείρηση.

Χρησιμοποίησαν τα έσοδα από μία άλλη οικογενειακή επιχείρηση, την Giuliani Spa, και πήραν μέρος στον πρώτο γύρο συγκέντρωσης χρημάτων της Royalty Pharma, ενώ επένδυσαν επιπλέον κεφάλαια κατά την IPO. Η επένδυση τους είχε απόδοση τουλάχιστον 250% τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Είναι ουσιαστικά σαν να έχετε μια φαρμακευτική εταιρεία χωρίς τα βάρη μιας φαρμακευτικής εταιρείας», δήλωσε ο Germano, 48 ετών, σε μια συνέντευξη για την Royalty Pharma, η οποία έχει τώρα χρηματιστηριακή αξία περίπου 29 δισ. δολάρια. «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό – ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε σε αυτό το μέγεθος».

Ο Germano και ο Giammaria, που ζουν στο Μονακό και την Ελβετία, αντίστοιχα, και δεν σχετίζονται με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Rudy Giuliani, έχουν περιουσία αξίας περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά, σύμφωνα με το Δείκτη - Billionaires.

Ο Legorreta, 57 ετών, ίδρυσε την Royalty Pharma αφού εργάστηκε ως επενδυτικός τραπεζίτης στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη για την Lazard Freres, όπου βοήθησε στην υλοποίηση συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Περίπου έναν αιώνα πριν, ο παππούς του Germano και του Giammaria ανακάλυψε ένα φάρμακο με βάση τα βότανα – Amaro Giuliani – για να βοηθήσει στην πέψη. Έγινε τόσο επιτυχημένο ώστε να επιτρέψει στις επόμενες γενιές να επεκτείνουν τις έρευνες τους και να αναπτύξουν συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Τα δύο αδέλφια έχουν επίσης μερίδιο στην HBM Healthcare Investments με έδρα την Ελβετία, αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων,  ενώ έχουν διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο τους επενδύοντας και σε άλλους κλάδους, όπως η τεχνολογία, τα χρηματοοικονομικά και τα ακίνητα.

«Είμαστε στρατηγικοί επενδυτές», δήλωσε ο Giammaria, 42 ετών, σχετικά με τις επενδύσεις του. «Οι τοποθετήσεις μας είναι μακροπρόθεσμες».

Οι δισεκατομμυριούχοι της αγοράς ακινήτων που κέρδισαν απόδοση 5.000% στο διαδικτυακό στοίχημα

Οι Τσέχοι επιχειρηματίες που έγιναν δισεκατομμυριούχοι χωρίς την βοήθεια των επενδυτικών funds

Αυτοί είναι οι αποταμιευτικοί λογαριασμοί που προσφέρουν επιτόκια έως και 12%

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Ο κύβος ερρίφθη… Η Louis Vuitton εξαγόρασε τα δημοφιλή σανδάλια Birkenstock

admin

Cellular Goods: Η μετοχή της εταιρείας που επένδυσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τετραπλασιάστηκε

admin

Ζημιές 9 δισ. δολαρίων για την μητρική της British Airways

admin

Airbnb: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών – Οι αλλαγές που δρομολογεί

admin

Aston Martin: Θετικές προοπτικές δημιουργεί η ζήτηση για το νέο SUV της εταιρείας, αξίας 223.000 δολαρίων

admin

Προβάδισμα Louis Vuitton στη μονομαχία με CVC Capital για την απόκτηση της Birkenstock

admin

Bill Gates vs Elon Musk: Αν δεν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δεν θα πρέπει να αγοράσετε Bitcoin

admin

Η εκδίκηση της Barbie: Η αλλαγή προφίλ και το comeback της γνωστής κούκλας εν μέσω πανδημίας

admin

Ποιοι βλέπουν το πετρέλαιο ξανά στα 100 δολάρια/βαρέλι

admin

Bitcoin: Ξανά σε ράλι ανόδου με στήριξη από την Cathie Wood της Ark που το «βλέπει» στα $500.000

admin

CVC Capital: Διερευνά το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας χημικών Synthomer – Στα 2,8 δισ. δολάρια η αποτίμηση της

admin

Tiger 21: Πού επενδύουν τα μέλη του κλαμπ των πολυεκατομμυριούχων εν μέσω πανδημίας

admin