Image default
BLOOMBERG

Στη νέα εποχή των κρυπτονομισμάτων και ο διάσημος οίκος Christie’s – Η πρώτη δημοπρασία με πληρωμή σε Ether

Στο χορό των κρυπτονομισμάτων μπαίνει και ο γνωστός οίκος δημοπρασιών Christie’s.

Όπως ανακοίνωσε, θα πραγματοποιήσει από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου δημοπρασία του έργου Everydays: The First 5000 Days, του ψηφιακού καλλιτέχνη Mike Winkelmann, γνωστού ως Beeple.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό κολάζ, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους Christie’s, ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο γνωστός οίκος αποκάλυψε στο - ότι θα δεχθεί το κρυπτονόμισμα  Ether ως πληρωμή για την κύρια τιμή του έργου τέχνης. Το ποσό της προμήθειας που ορίζεται επί τις τιμής, θα πληρωθεί σε δολάρια.

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο κατά την οποία τα κρυπτονομίσματα γίνονται σταδιακά αποδεκτά ως ένας τρόπος διεξαγωγής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», επισήμανε ο Noah Davis, ο ειδικός του Christie’s που διοργανώνει τη δημοπρασία. «Αυτήν η [πώληση], νομίζω ότι είναι ο τέλειος τρόπος να μπούμε σε αυτή τη νέα πρακτική και να κάνουμε μία προσπάθεια».

Ο Mike Winkelmann, ο οποίος έχει 1,8 εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram, μέχρι πρότινος εργάζονταν για παγκόσμια brands όπως η Apple, η Nike και η Louis Vuitton. Παράλληλα υπέγραφε τα γραφικά συναυλιών για καλλιτέχνες όπως η Ariana Grande και ο Justin Bieber.

Όλοι όσοι έχουν στη συλλογή τους έργα τέχνης του Beeple – σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που έχουν αγοράσει και πουλήσει τις εικόνες του, χρησιμοποιούσαν Ether για να πληρώσουν, μεταφέροντας με ιδιαίτερη ευκολία δολάρια και σεντ στο κρυπτονόμισμα μέσω των Coinbase, Gemini και άλλων πλατφορμών.

«Το Ethereum είναι σαν το Bitcoin, αλλά μπορείτε να προγραμματίσετε κανόνες πάνω από αυτό που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας αυτών των πραγμάτων. «Το έξυπνο χρήμα» είναι το ευκολότερο είδος αναλογίας για τους ανθρώπους «, λέει ο Winkelmann. «Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον».

 Δοκιμάζοντας νέες αγορές

Το γεγονός ότι ο οίκος Christie’s είναι πρόθυμος να δεχτεί κρυπτονομίσματα για πρώτη φορά, αναφέρει ο Noah Davis, δείχνει πολλά για την προσπάθεια του να εισέλθει σε ένα νέο κοινό.

«Υπάρχουν 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι που ακολουθούν αυτόν τον τύπο στο Instagram και για τους οποίους είναι εφικτή η αρχική προσφορά των 100 δολαρίων, που μπορεί να φτάσει έως μερικές χιλιάδες δολάρια», λέει ο Davis. «Θέλουμε οι άνθρωποι να παίξουν το παιχνίδι και να δουν ότι η υποβολή προσφορών δεν είναι κάτι αδύνατο για αυτούς, πρόκειται κατά κάποιο τρόπο για ένα βελούδινο σκοινί που θα μας φέρει κοντά την λαϊκή κουλτούρα».

«Αυτό το έργο τέχνης είναι ο τέλειος τρόπος για να εισέλθει κάποιος στο σύμπαν του Christie’s«.

Ο Davis άκουσε για πρώτη φορά για τον Beeple από έναν νεότερο συνάδελφο του, που του είπε για τις εξαιρετικά επιτυχημένες πωλήσεις στην Nifty Gateway. Επικοινώνησε με τον Winkelmann και είχε μια αρχική συζήτηση, την οποία ο ίδιος περιγράφει ως «αφηρημένη».

Το έργο που θα δημοπρατηθεί αποτελεί ένα μωσαϊκό από 5.000 ψηφιακές εικόνες, τις οποίες ο καλλιτέχνης δημιουργούσε καθημερινά -μία την ημέρα- κατά τα τελευταία 13 χρόνια. Μεμονωμένα ονομάζει τις εικόνες Everydays και πρόκειται για ένα ψηφιακό ημερολόγιο, με τον τίτλο Everydays: The First 5000 Days.

Εάν αυτή η δημοπρασία ολοκληρωθεί με επιτυχία και ο αγοραστής πληρώσει με Ether, θα αποτελέσει ένα ορόσημο στη δευτερογενή αγορά τέχνης.

Ο ιδιοφυής Vitalic Buterin, το Ethereum και τα δυο ορόσημα του 2021

Δημοπρασία Christie’s: Τα σπίτια της χήρας Χέντρι Φορντ Καθλίν Ντε Ρος

Πωλείται το εντυπωσιακό «Παλάτι Φυσαλίδων» του Pierre Cardin

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Έγιναν δισεκατομμυριούχοι πουλώντας βασικά προϊόντα σε τιμές μέχρι 3,4 δολάρια – Ο ρόλος της Goldman Sachs

admin

Σπαζοκεφαλιά για την Lockheed Martin το προεδρικό ελικόπτερο που δεν θα καίει το γκαζόν του Λευκού Οίκου

admin

UBS: Η απίστευτη αμοιβή που πήρε ο νέος CEO του ομίλου εν μέσω πανδημίας

admin

Jesse Powell (Kraken): Το Bitcoin μπορεί να φτάσει στο 1.000.000 δολάρια!!!

admin

Societe Generale: Mαχαίρι 20% στα bonus της επενδυτικής τράπεζας

admin

Bitcoin: Κάτω από τα 50.000 δολάρια – Επιστρέφει η επιφυλακτικότητα

admin

Πώς η ιταλική μαφία έβαλε στο στόχαστρο το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

admin

Αυτή είναι η start up στην οποία επένδυσαν ο Bill Gates και ο ηθοποιός Robert Downey Jr

admin

Volocopter: Νέα κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για την εταιρεία των ιπτάμενων ταξί

admin

Κέρδη 25 δισ. δολάρια σε μία ημέρα για τον ιδιοκτήτη της νέας εταιρείας που εκτόξευσαν οι traders της Reddit

admin

Bezos, Musk, Gates: Τα ιλιγγιώδη ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν με βάση τον προτεινόμενο φόρο πλούτου

admin

Dan Loeb: Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος που εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

admin