Image default
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαρτίου

Folli Follie: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαρτίου

Σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 10 Μαρτίου καλούνται οι μέτοχοι της Folli Follie, προκειμένου να εγκρίνουν τη συμφωνία εξυγίανσης, η οποία κατατέθηκε στο δικαστήριο στις 31 Δεκεμβρίου και συζητήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, θα δημιουργηθούν δύο νέες εταιρείες, η OpsCo και AssetCo, οι οποίες θα έχουν έδρα το Λουξεμβούργο και σε αυτές θα μεταβιβαστεί η εμπορική δραστηριότητα των Folli Follie και Links of London και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η OpsCo θα είναι θυγατρική της AssetCo κατά 90% και ο έλεγχός της θα ανήκει στους ομολογιούχους. 

Υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης φαίνεται πως έχουν ταχθεί οι ομολογιούχοι, οι εργαζόμενοι και το σωματείο της εταιρείας καθώς επίσης και 46 από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Factory Outlet. Οι φορείς του Δημόσιου και η Εφορία επέλεξαν να απέχουν από την εκδίκαση, ενώ ο ΕΦΚΑ, μέσω των εκπροσώπων του, παρενέβη και ζήτησε να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 13 εκατ από την εταιρεία Arena Investors, ενώ – πάντα βάσει του business plan που έχει καταθέσει – εκτιμά ότι θα κατορθώσει να επιστρέψει σε κερδοφόρα πορεία το 2022, ενώ για το τρέχον έτος αναμένει κύκλο εργασιών 43,2 εκατ. ευρώ και αρνητικό EBITDA 10,12 εκατ. ευρώ ενώ το 2020 η εκτίμηση για τις πωλήσεις είναι 35,27 εκατ. ευρώ με αρνητικό EΒΙΤDA 24,7 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Folli Follie, μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης της έκτακτης ΓΣ θα είναι:

Η έγκριση της από 31.12.2020 Συμφωνίας Εξυγίανσης – Μεταβίβασης Επιχείρησης της Εταιρείας βάσει των άρθρων 99 επ. και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007), όπως τροποποιηθείς ίσχυε κατά τον χρόνο υπογραφής της Συμφωνίας Εξυγίανσης. Έγκριση των ειδικότερων όρων και συμφωνιών της από 31.12.2020 Συμφωνίας Εξυγίανσης. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υπογραφή όλων των συμβάσεων και την διενέργεια όλων εν γένει των πράξεων και ενεργειών σε εκτέλεση της από 31.12.2020 Συμφωνίας Εξυγίανσης.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης – σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της Εταιρείας – απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων επί του ανωτέρω θέματος της ημερήσιας διάταξης κατά την ημερομηνία της 10ης Μαρτίου 2021, καλούνται οι μέτοχοι σε Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την 22α Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 μ.μ. στην έδρα της Εταιρείας, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, επί του 23ου χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, χωρίς την δημοσίευση νέας πρόσκλησης.

 • Folli Follie
 • ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 • ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

  Σχετικα αρθρα

  ICC Women Hellas: Γυναικεία ηγεσία στο επιχειρείν και νέα ψηφιακή εποχή

  admin

  Δίρφυς ΑΕ: Στο πλευρό του προσωπικού του νοσοκομείου Χαλκίδας

  admin

  Ελληνικός Χρυσός: Στην βουλή κατατέθηκε η 25ετής σύμβασης για τα μεταλλεία Κασσάνδρας

  admin

  Ελλάκτωρ: Απορρίφθηκε το αίτημα της Greenhill για δημοσιοποίηση της συμφωνίας Μπόμπολα-Ολλανδών

  admin

  Στη Βουλή η συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»

  admin

  WIND: Προσφέρει νέα προγράμματα απεριόριστης επικοινωνίας

  admin

  United Group: Ξεκινά squeeze-out στη Forthnet

  admin

  Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Με τράπεζες κόντρα στην παράδοση

  admin

  Forthnet: Στο 96,83% το έμμεσο ποσοστό της BC Partners Holdings

  admin

  Δομική Κρήτης: Συμμετέχει με 48,5% στην ΑΜΚ της ΔΙΑΣ ΑΕ

  admin

  Η Attica Bank αναπροσαρμόζει τα επιτόκια καταθέσεων

  admin

  Άδεια διανομής για φυσικό αέριο σε δύο δήμους στην Πελοπόννησο – Ξεκινά η κατασκευή δικτύων

  admin