Image default
Διεθνή

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Το «συγχαρητήριο» γράμμα του στον νέο Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο

«Η μέχρι τούδε θεολογική κατάρτισις Υμών, η εκκλησιαστική εμπειρία, η εμπνευσμένη ποιμαντική μέριμνα και τα θεόσδοτα χαρίσματα προαναγγέλλουν πολύκαρπον πατριαρχικήν διακονίαν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, στο συγχαρητήριο γράμμα που απέστειλε προς τον νέο Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο.

Αναλυτικότερα, τόνισε τα εξής:

«Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Πεκίου, Μητροπολίτα Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχα των Σέρβων, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ, κύριε Πορφύριε, την Υμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Δοξολογίαν και αίνον αναπέμπομεν προς τον εν Τριάδι Θεόν, πληροφορηθέντες την επαξίαν εκλογήν σας εις την κορυφαίαν θέσιν της πεφιλημένης αγιωτάτης Εκκλησίας της Σερβίας και εν πνευματική αγαλλιάσει προσθέτομεν και ημείς την αναφώνησιν Άξιος!

Η μέχρι τούδε θεολογική κατάρτισις Υμών, η εκκλησιαστική εμπειρία, η εμπνευσμένη ποιμαντική μέριμνα και τα θεόσδοτα χαρίσματα προαναγγέλλουν πολύκαρπον πατριαρχικήν διακονίαν.

Εκ βάθους ψυχής ευχόμεθα όπως ο Θεός ημών επιδαψιλεύη Υμίν ανεξάντλητον αγάπην, διορατικήν σοφίαν, ακλόνητον υγείαν και δημιουργικήν πνοήν, προς διαποίμανσιν του εκλεκτού λαού του Πατριαρχείου των Σέρβων, συντελούντες εις την αρραγή ενότητα της Ορθοδοξίας και την δυναμικήν μαρτυρίαν αυτής εις την σύγχρονον απαιτητικήν κοινωνίαν∙ «ίνα εν πάσι δοξάζηται ο Θεός διά Ιησού Χριστού, ω εστιν η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων». (Α΄ Πετρ. 4:11)

--

Ειδήσεις σήμερα Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα μεταλλαγμένα στελέχη – Οι «κόκκινες» περιοχές που βρίσκονται κοντά στο lockdown NASA: Δείτε live την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη – Τα 7 λεπτά του τρόμου Κακοκαιρία Μήδεια: Mάχη για να πάει το ρεύμα στα τελευταία 4.000 σπίτια 

Σχετικα αρθρα

Απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας στη Μαδρίτη

admin

Γουινέα : Απίστευτη τραγωδία από απανωτές εκρήξεις σε στρατόπεδο

admin

ΗΠΑ: Γυναίκα πρόεδρος στο Οβάλ Γραφείο μέχρι το 2030; Τί πιστεύει το 90% των Αμερικανών

admin

Βρετανία : Πίσω στα θρανία…

admin

Ιταλία : Οι κακοποιημένες γυναίκες καλούν την αστυνομία παραγγέλλοντας… πίτσα!

admin

Sputnik V: Πρόωρη η μονομερής έγκριση του ρωσικού εμβολίου, προειδοποιεί ο ΕΜΑ

admin

ΗΠΑ : Οι αμερικανοί ξανακερδίζουν τις ζωές τους μετά τη χαλάρωση των μέτρων – Επιστρέφουν σε κινηματογράφους, μπαρ και γήπεδα

admin

Ιταλία : Προς αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση του κοροναϊού – Σκέψεις για εθνικό lockdown τριών εβδομάδων

admin

Θετικός στον κοροναϊό ο Μπασάρ αλ Άσαντ

admin

Ιστορική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με κορυφαίο ιερωμένο του σιιτικού ισλάμ

admin

Η αληθινή «Λίμνη των Κύκνων» – Ρωσίδα μπαλαρίνα διαμαρτύρεται με αυτή την συγκλονιστική performance

admin

Λιβύη : Ραντεβού στα… τυφλά για το κοινοβούλιο στη Σύρτη

admin