Image default
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Στη κακοκαιρία Μήδεια το περίφημο επιτελικό κράτος της ΝΔ χρεοκόπησε

«Η κακοκαιρία “Μήδεια” έδειξε ότι το περίφημο επιτελικό κράτος της ΝΔ χρεοκόπησε. Είναι ένας μετακλητός γίγαντας με πήλινα πόδια», υποστήριξε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ήταν και παραμένει παρατηρητής και σχολιαστής της κατάστασης, ψάχνοντας τις ευθύνες αλλού. «Αναζητείται σχέδιο της κυβέρνησης, αποτελεσματικότητα και φιλότιμο», πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης.

Παρεμβαίνοντας, ο αρμόδιος τομεράχης για την Πολιτική Προστασία, Παναγιώτης Καρκατσούλης, τόνισε ότι την ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε την έχει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο επικεφαλής της υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, επειδή απέτυχε και δεν εφάρμοσε όσα προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ πέρυσι και αφορά στη έγκαιρη προειδοποίηση, στον συντονισμό και την πρόληψη για έκτακτες καταστάσεις. Επίσης, ο κ. Καρκατσούλης επέρριψε ευθύνες στον υφυπουργό αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο, επειδή από το νόμο του επιτελικού κράτους είναι αρμόδιος για τη Γενική Γραμματεία Εσωτερικών και δεν έκανε τίποτα. Σύμφωνα με τον κ. Καρκατσούλη το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων δεν έχει προχωρήσει καθόλου.

Τόσο ο Παύλος Χρηστίδης όσο και ο Χρήστος Πρωτόπαππας που παρακολουθεί στο Κίνημα Αλλαγής το κυβερνητικό έργο, αντέκρουσαν τη κριτική ότι το Κίνημα Αλλαγής στοχοποιεί κυβερνητικά στελέχη και ειδικότερα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση οφείλουμε να αναδείξουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει όσα προέκυψαν. Είναι θεσμικό καθήκον μας να ζητήσουμε ευθύνες Δεν στοχοποιούμε κανένα κι ας σταματήσει η παραφιλολογία. Οι ίδιοι στοχοποιούνται από τις αδυναμίες τους», επεσήμαναν τα ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας τόνισαν πως υποχρέωση ήταν να μείνει ανοιχτή. «Θα έπρεπε να ζητήσουν από τον παραχωρησιούχο να το πράξει κι αν δήλωνε αδυναμία να το έκαναν αφού ενημέρωναν τους πολίτες από την προηγούμενη ημέρα», σημείωσαν.

Στην διαδικτυακή ενημέρωση του Κινήματος Αλλαγής, έγινε αναφορά από τον Παύλο Χρηστίδη και για τους εμβολιασμούς όπου, όπως είπε, «απαιτείται πλήρης διαφάνεια κι ανοιχτά δεδομένα». Κατήγγειλε πως πρώην βουλευτής της ΝΔ στη Κέρκυρα έκανε ρουσφέτια παραβιάζοντας όσα είχαν ανακοινωθεί. Επίσης επανέλαβε, πως λόγω της έξαρσης της πανδημίας στην Αττική είναι απαραίτητο να ζητηθεί η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα και να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

- -

Σχετικα αρθρα

Δένδιας για διερευνητικές με Τουρκία: Να συνεχιστούν σε θετικό περιβάλλον, χωρίς προκλήσεις

admin

Δένδιας: Οι προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις υπονομεύουν τις διερευνητικές επαφές

admin

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν με εικόνες πολεμικών πλοίων να ανοίγουν πυρ

admin

Τσίπρας από Λάρισα: Τώρα προέχει να δοθούν οι αποζημιώσεις

admin

Τσίπρας από τις σεισμόπληκτες περιοχές: Προέχει η άμεση στήριξη των πληγέντων

admin

Ελληνοτουρκικά: Ο Τσαβούσογλου «φαντασιώνεται» συμφωνία Τουρκίας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ, αλλά το Κάιρο έχει άλλη άποψη

admin

H Αθήνα αποδομεί ισχυρισμούς της Άγκυρας περί προσέγγισης με το Κάιρο – Τι δηλώνουν πηγές

admin

Μπορέλ για Κυπριακό: Η επίλυση δεν θα αρχίσει από το μηδέν – Χρειάζεται καλή προετοιμασία

admin

Σεισμός στην Ελασσόνα – Πέτσας: Τη Δευτέρα κατατίθενται 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο

admin

Γεραπετρίτης: Θα είμαστε πολύ καλύτερα το Πάσχα

admin

Γεραπετρίτης: Σκοπός μας εντός του Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά, η αγορά και η κοινωνία

admin

Κατατέθηκε στη Βουλή η επενδυτική συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός

admin