Image default
Πολιτική

Γιαϊτζί: «Η Ελλάδα επεκτείνεται σε βάρος της Τουρκίας, υλοποιώντας τη ‘‘Μεγάλη Ιδέα’’»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων, προχώρησε στη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN Turk, ο τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Ο λεγόμενος και «θεωρητικός» της «Γαλάζιας Πατρίδας», υποστήριξε προκλητικά πως η «Ελλάδα επεκτείνεται συνεχώς σε βάρος της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για ελληνική «Μεγάλη Ιδέα».

Επικουρούμενος από τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο Γιαϊτζί κατέφυγε σ’ ένα ακόμη εκφραστικό παραλήρημα κατά της χώρας μας, την ίδια ώρα που θεωρητικά συνεχίζεται ο διάλογος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Στη συνέχεια μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα των όσων υποστήριξε ο Γιαϊτζί, που δεν πρόκειται για μία γραφική παρουσία, αλλά για έναν άνθρωπο που αυτή τη στιγμή διαμορφώνει όχι μόνο την κοινή γνώμη στην Τουρκία αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας:

• «Η Ελλάδα δεν είναι ένα κανονικό κράτος. Από την ίδρυση της ακόμη δεν είναι ένα κανονικό κράτος. Μετά από την επιτυχία της εξέγερσης στην Πελοπόννησο, μέχρι σήμερα, με την βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων, διευρύνει τα εδάφη της Και με τίνος τα εδάφη διευρύνθηκε ; Συνεχώς στα τουρκικά εδάφη»


• «Τώρα η Ελλάδα κάνει την 6η  επέκταση της .Η Ελλάδα έχει ένα ιδανικό που λέγεται «Μεγάλη Ιδέα». Έχει την ιδέα, μεγάλο ιδανικό. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε καλά. Δεν αλλάζουν γνώμη για αυτό. Δηλαδή η Κωνσταντινούπολη να ενταχθεί στην Ελλάδα, όλη η Θράκη να ενταχθεί στην Ελλάδα, η δυτική Ανατολία να ενταχθεί στην Ελλάδα, η Κύπρος να ενταχθεί στην Ελλάδα και όλα τα νησιά του Αιγαίου, εέε της Νησιωτικής Θάλασσας, να ενταχθούν στην Ελλάδα»


• «Την μισή Θράκη την πήραν ; Την πήραν. Από το 1954 με το σχέδιο ΕΝΩΣΙΣ δεν θέλουν να ενταχθεί η Κύπρος στην Ελλάδα; Θέλουν. Μόλις χτες , μόλις χτες ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και ο πρωθυπουργός του Ελληνοκυπριακού τομέα και ο υπουργός Εξωτερικών, μίλησαν για τον ελληνισμό της Κύπρου. Όταν μιλάνε για κυπριακό ελληνισμό τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει ένταξη της Κύπρου στην Ελλάδα και εξελληνισμός της Κύπρου».

• «Ο Μητσοτάκης αυτό που είπε ήταν πολύ βαριά κουβέντα. Λέει πως “Αν η Τουρκία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της με την ΕΕ και την Αμερική, τότε είναι υποχρεωμένη να τα πηγαίνει καλά μαζί μας. Εννοεί δηλαδή πως ” Είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν αυτό που ζητάμε”  Μα ποιος είσαι εσύ και μιλάς έτσι στην Τουρκία ; Πως μπορείς και το λες αυτό;»


• «Στο Αιγαίο δεν υπάρχει πρόβλημα. Καταρχήν αυτό να υπογραμμίσουμε. Στο Αιγαίο υπάρχουν οι απαιτήσεις της Ελλάδας. Τις απαιτήσεις της Ελλάδας δεν πρέπει να τις εκλαμβάνουμε ως θέματα»


• «Εξοπλίζουν τα νησιά διότι απειλούν την Τουρκία»

Ειδήσεις σήμερα:

Μπαμπινιώτης για επίθεση που δέχεται για Λιγνάδη:«Απέναντι σε μια οργανωμένη απόπειρα διασυρμού θα αμυνθώ»

Δεκτές ξανά οι χαρτινές αποδείξεις: Με σκανάρισμα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ!

Sex, drugs και τραπ: Ομερτά για το κύκλωμα με τις αφέντρες και τα ναρκωτικά

Σχετικα αρθρα

ΝΔ: Κάθε λεπτό που την κρατά στη θέση της, ο Τσίπρας χρεώνεται τις χυδαιότητες της κ. Κωνσταντίνου

admin

Κρεμλίνο: Συνάντηση του ρώσου υφΥΠΕΞ με την ελληνίδα πρέσβειρα για Λιβύη, Ανατολική Μεσόγειο

admin

Το 1821 τους φέρνει πιο κοντά; Οι ελληνορωσικές σχέσεις στην επικοινωνία Δένδια – Λαβρόφ

admin

ΝΔ: Τα ψέματα του Τσίπρα τα διαψεύδει πλέον και το ίδιο του το κόμμα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην διαχείριση της πανδημίας

admin

Μητσοτάκης: Συνεργασία ΕΕ – ΝΑΤΟ με βάση και την αρχή της καλής γειτονίας μεταξύ των συμμάχων

admin

Η Γιάννα Χορμόβα νέα γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής

admin

ΝΔ: Εμετική ανάρτηση Πολάκη – Δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Απόστολος Δοξιάδης: Προϊόν διεστραμμένων εγκεφάλων τα ψέματα για τα ανήλικα προσφυγόπουλα

admin

Ο ράπερ Υποχθόνιος απειλεί τον Νίκο Ρωμανό – «Να χαίρεστε τους φίλους σας κ. Τσίπρα» απαντά το στέλεχος της ΝΔ

admin

Μητσοτάκης: Αναγκαία η συνεργασία ΕΕ – ΝΑΤΟ για την τήρηση της αρχής της καλής γειτονίας

admin

Κυπριακό: Σε δύο κράτη και σε κυριαρχική ισότητα επιμένει η τουρκική πλευρά

admin