Image default
Πολιτική

Θράσος από Ακάρ: Οι Έλληνες παρενόχλησαν το «Τσεσμέ» – Απαντήσαμε κατάλληλα

Λόγο για «παρενόχληση» του πλοίου «Τσεσμέ» από ελληνικά F-16 στα δυτικά της Λήμνου, έκαναν νωρίτερα την Τρίτη οι Τούρκοι, με τον Χουλουσί Ακάρ να επισημαίνει, μάλιστα, πως «δώσαμε την κατάλληλη απάντηση».




Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου «Ανατολή» «τέσσερα αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πλησίασαν το TCG Çeşme στα δυτικά της Λήμνος. Ένα από τα τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο «Τσεσμέ» ρίχνοντας σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος ένα «κέλυφος βομβίδας» αναφέρει συγκεκριμένα.

anadolu_1

«Ήταν μια από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας. Δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στο πλαίσιο των κανονισμών. Η στάση, η απόφαση και η δουλειά που κάνουμε σε αυτό το πεδίο, είναι συγκεκριμένες. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει γι’ αυτό» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει νόμιμες τις έρευνες του Τσεσμέ, καθώς πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας υποστηρίζουν ότι «είναι σύμφωνες με τις διεθνείς συμφωνίες», ενώ «δεν αφορούν υποθαλάσσιες έρευνες και δεν παραβιάζουν το πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976».

Την ίδια ώρα, η Τουρκία, εν αναμονή του νέου γύρου των διερευνητικών επαφών, έχει προγραμματίσει άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις.

Πολεμικό» κλίμα από τουρκικά ΜΜΕ για την «παρενόχληση» του «Τσεσμέ»

«Πολεμικό» κλίμα κατά της Ελλάδα, καλλιεργούν τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά ΜΜΕ, κάνοντας πρώτο θέμα τους ισχυρισμούς του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, πως ελληνικά F-16 παρενόχλησαν το ωκεανογραφικού πλοίο «Τσεσμέ» που διεξάγει έρευνα στο κεντρικό Αιγαίο, με παράνομη Navtex.

Το θέμα ανέδειξε αρχικά δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, που γρήγορα αναδημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ ιδιαίτερες αναφορές γίνονται σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές τουρκικών δικτύων.

«Παρενόχληση από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στο πλοίο «TCG Çeşme» που διεξάγει έρευνα σε διεθνή ύδατα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Anadolu.

«Παρενόχληση τουρκικών πλοίων από την Ελλάδα. Ένταση στο Αιγαίο Πέλαγος» γράφει η Sabah.

«Η Ελλάδα ξεπέρασε και πάλι τα όριά της! Παρενόχληση τουρκικών πλοίων από ελληνικά F-16» σχολιάζει το Ahaber.com.

— A Haber (@Ahaber) February 23, 2021

«Στιγμές έντασης στο Αιγαίο! Τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα παρενόχλησαν το πλοίο ‘‘TCG Çeşme’’» αναφέρει ο τίτλος δημοσιεύματος της Sabah.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο “TCG Çeşme”, το οποίο διεξάγει επιστημονική και τεχνική έρευνα στο Αιγαίο» σχολιάζει ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ΤRT, φιλοξενώντας τον τέως αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, Τζιχάτ Γιαϊτζί, μεγάλου θεωρητικού της «Γαλάζιας Πατρίδας».

#CANLI BAU DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı TGRT Haber Canlı yayınında https://t.co/YppZEpg2L3

— TGRT HABER (@tgrthabertv) February 23, 2021

«Πηγές Υπ. Άμυνας: Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ερευνητικό πλοίο TCG Çeşme, δόθηκε η απαραίτητη απάντηση» αναφέρει ο τίτλος του t24.com.tr.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ «τέσσερα αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πλησίασαν το TCG Çeşme στα δυτικά της Λήμνος. Ένα από τα τέσσετα ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο «Τσεσμέ» ρίχνοντας σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος ένα «κέλυφος βομβίδας» .

Τα δημοσιεύματα μεταδίδουν και το σχόλιο του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που έκανε λόγο ευθέως για παρενόχληση του «Τσεσμέ» από ελληνικά F-16, προειδοποιώντας πως η Τουρκία θα «πράξει όλα τα αναγκαία» προκειμένου να μην παρεμποδιστεί το έργο του ωκεανογραφικού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεξουαλικές κακοποιήσεις: Έρχεται η ώρα του «βοηθού» του Λιγνάδη να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Υπόθεση Λιγνάδη: Η ΜΚΟ Praksis συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο

Κατά 58% αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι τον Φεβρουάριο

Σχετικα αρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με ένα «βουνό» από έγγραφα ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής

admin

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση ξεπερνά διαρκώς τα όρια

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Εμφανίστηκε μετά από καθυστέρηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου

admin

Ανάρτηση Κασσελάκη στο Χ: «Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι δεμένοι χέρι – χέρι στη Συγκάλυψη των Τεμπών»

admin

Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση, βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Η συζήτηση στη Βουλή – Στο βήμα ο Κυριάκος Βελόπουλος

admin

Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο Αλέξης Γεωργούλης – Η ανακοίνωση του ηθοποιού

admin

Δεν θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

admin

Σκέρτσος: Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια και με τη μνήμη ή με τα λαϊκά δικαστήρια και τις θεωρίες συνωμοσίας

admin

Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ – Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

admin

Μαρινάκης: Άλλο ένα πυροτέχνημα μιας ανεύθυνης αντιπολίτευσης η συζήτηση για προανακριτική επιτροπή

admin