Image default
BLOOMBERG

HSBC: Επενδύσεις ύψους 6 δισ. δολαρίων στην Ασία – H νέα στρατηγική της τράπεζας

Η HSBC Holdings προχωρά στην μεταφορά επενδύσεων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ανεπτυγμένες αγορές στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, με στόχο να προσελκύσει τα πλούσια χαρτοφυλάκια της περιοχής.

Μετά την ανακοίνωση ετήσιων κερδών καλύτερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης δήλωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ασία, κυρίως στο σκέλος της διαχείρισης πλούτου. Παράλληλα, θα περιορίσει λειτουργίες της επενδυτικής της τράπεζας.

Το προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη της μειώθηκαν κατά 50% στα 2,2 δισ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο έναντι εκτιμήσεων για 1,8 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα. Η HSBC θα συνεχίσει την πληρωμή μερίσματος 0,15 δολάρια ανά μετοχή, μετά την χαλάρωση των απαγορεύσεων των ρυθμιστικών αρχών της Βρετανίας που είχαν στόχο την διατήρηση κεφαλαίου πέρυσι, λόγω της εμφάνισης της πανδημίας.

Η τράπεζα αναμένει ότι το μερίδιο των εργασιών της Ασίας στα κεφάλαια του ομίλου θα αυξηθεί από περίπου 42% σε περισσότερο από το ήμισυ στα επόμενα χρόνια, μια κίνηση που πιθανότατα θα συνοδευτεί από τη μετεγκατάσταση αρκετών εκ των ανώτερων στελεχών της από το Λονδίνο στο Χονγκ Κονγκ.

«Είναι λογικό να έχουμε μεγαλύτερη ομάδα διαχείρισης εκεί κάτω», δήλωσε ο CFO της τράπεζας Ewen Stevenson σε συνέντευξή του στο - Television. «Το 50% των εσόδων μας και το μεγαλύτερο μέρος των κερδών μας, προέρχονται τώρα από την Ασία».

Οι αλλαγές ήταν λιγότερο δραματικές από ό, τι περίμεναν ορισμένοι αναλυτές, με την τράπεζα να επιμένει σε μεγάλο βαθμό στα σχέδια μείωσης του κόστους που περιλαμβάνουν τη περικοπή 35.000 θέσεων εργασίας. Η HSBC δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει τις πληρωμές μερισμάτων, αν και όχι στο ίδιο επίπεδο με το παρελθόν, λόγω των επενδυτικών της σχεδίων και των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας.

 Η μετοχή της υποχωρούσε νωρίτερα στο Λονδίνο κατά 2%, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ενισχύονταν κατά 6%.

Shares have rallied in Hong Kong the past few months

Η τράπεζα παρουσίασε την Τρίτη τα σχέδια της για επενδύσεις περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ασία, συμπεριλαμβανομένων 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, στο οποίο αναμένεται να προσλάβει περισσότερους από 5.000 νέους διαχειριστές κατά τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

«Μειώνουμε ουσιαστικά το ποσό του κεφαλαίου που έχουμε επενδύσει στις τραπεζικές και εμπορικές μας επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και επανεπενδύουμε αυτό το κεφάλαιο στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και στις δραστηριότητες εμπορικής τραπεζικής», δήλωσε ο Quinn, μιλώντας σε τηλεφωνική συνέντευξη στο -.

«Μεγάλο μέρος των τραπεζικών εργασιών μας και των δραστηριοτήτων μας στις αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη ήταν χαμηλής απόδοσης, οπότε όπως μπορείτε να υποθέσετε αυτά τα κεφάλαια θα φύγουν από αυτές τις αγορές προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επένδυση στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και στις δραστηριότητες εμπορικής τραπεζικής, κυρίως στην Ασία, αλλά και στη Μέση Ανατολή».

Σύμφωνα με το - Intelligence, η επαναδιατύπωση των εκτιμήσεων της HSBC με ένα πιο φιλόδοξο στόχο εξοικονόμησης κόστους ύψους 5-5,5 δισ. δολαρίων σε συνδυασμό με τα ισχυρά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου, σηματοδοτούν την αλλαγή σελίδα τη τράπεζας, ανοίγοντας το δρόμο για σημαντικές αναβαθμίσεις από τους αναλυτές, ακόμα και μετά το ράλι 50% των μετοχών της από τα χαμηλά του 2020.

HSBC: «Λουκέτο» σε 82 καταστήματα στη Βρετανία εντός του 2021

HSBC: Εισηγήσεις για έξοδο της τράπεζας από την αγορά λιανικής των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Warren Buffett: Αυτό είναι το ρεκόρ που κατέγραψε η εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή, Berkshire Hathaway, το 2020

admin

Ο κύβος ερρίφθη… Η Louis Vuitton εξαγόρασε τα δημοφιλή σανδάλια Birkenstock

admin

Cellular Goods: Η μετοχή της εταιρείας που επένδυσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τετραπλασιάστηκε

admin

Ζημιές 9 δισ. δολαρίων για την μητρική της British Airways

admin

Airbnb: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών – Οι αλλαγές που δρομολογεί

admin

Aston Martin: Θετικές προοπτικές δημιουργεί η ζήτηση για το νέο SUV της εταιρείας, αξίας 223.000 δολαρίων

admin

Προβάδισμα Louis Vuitton στη μονομαχία με CVC Capital για την απόκτηση της Birkenstock

admin

Bill Gates vs Elon Musk: Αν δεν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δεν θα πρέπει να αγοράσετε Bitcoin

admin

Η εκδίκηση της Barbie: Η αλλαγή προφίλ και το comeback της γνωστής κούκλας εν μέσω πανδημίας

admin

Ποιοι βλέπουν το πετρέλαιο ξανά στα 100 δολάρια/βαρέλι

admin

Bitcoin: Ξανά σε ράλι ανόδου με στήριξη από την Cathie Wood της Ark που το «βλέπει» στα $500.000

admin

CVC Capital: Διερευνά το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας χημικών Synthomer – Στα 2,8 δισ. δολάρια η αποτίμηση της

admin