Image default
BLOOMBERG

Tiger 21: Πού επενδύουν τα μέλη του κλαμπ των πολυεκατομμυριούχων εν μέσω πανδημίας

Παρά τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το αν οι μετοχές είναι υπερεκτιμημένες, σχεδόν τα 2/3 των μελών του κλάμπ των πολυεκατομμυριούχων εκτιμούν ότι το χρηματιστήριο θα βρεθεί στο τέλος του 2021 σε υψηλότερα επίπεδα.

Τα χαρτοφυλάκια των ισχυρών του Tiger 21 -ενός δικτύου πλούσιων επιχειρηματιών, επενδυτών και στελεχών με περιουσιακά στοιχεία μέσης αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων – είναι επενδυμένα κατά μέσο όρο σε ποσοστό 22% σε μετοχές του χρηματιστηρίου. Το κλαμπ γνωστοποιεί την κατανομή περιουσιακών στοιχείων των χαρτοφυλακίων των 850 μελών του κάθε τρίμηνο.

Τα μέλη του πραγματοποιούν συναντήσεις ανά ομάδες των 15 σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, για να συζητήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες και πραγματοποιούν συνεδρίες κατά τις οποίες ορισμένα από αυτά καταθέτουν την γνώμη τους σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις ενός άλλου μέλους. Σύμφωνα με μία έρευνα των μελών, το 65% από αυτά θεωρούν ότι η αγορά θα βρεθεί στο τέλος του έτους σε υψηλότερα επίπεδα.

Η πιο αγαπημένη μετοχή είναι αυτή που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στους επενδυτές λιανικής: η Apple. Eπίσης στις προτιμήσεις του Tiger 21 περιλαμβάνονται ισχυρές μετοχές του κλάδου τεχνολογίας, καθώς και οι Nvidia και Tesla, αναφέρει ο Michael Sonnenfeldt, ιδρυτής και πρόεδρος της ομάδας.

Το real estate

Ωστόσο, το real estate εξακολουθεί να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των χαρτοφυλακίων, με ποσοστό 27%. Τα μέλη του Tiger προσπαθούν να καταλάβουν «τι έχει αλλάξει για πάντα στον κλάδο ακίνητης περιουσίας, ποιες αλλαγές είναι προσωρινές και ποια τμήματα θα ανακάμψουν γρήγορα»,  δήλωσε ο Sonnenfeldt.

Η βιομηχανική ακίνητη περιουσία «έχει πάρει φωτιά», κυρίως τα κέντρα διανομής που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αλυσίδας παράδοσης των παραγγελιών μέσω διαδικτύου, επισήμανε ο επικεφαλής του Tiger 21.

Η επένδυση στα ακίνητα στέγασης εργατικού δυναμικού είναι επίσης δημοφιλής, είπε, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων περιορισμένης εξυπηρέτησης. Αυτά τα ακίνητα μπορεί να είναι διαμερίσματα κήπων γύρω από πόλεις, που στοχεύουν στους ενοικιαστές με εισόδημα περίπου 50.000 δολάρια ετησίως από σταθερές θέσεις εργασίας.

«Είναι καθοριστικής σημασίας όταν οι βιομηχανίες μετακινούνται σε νέες περιοχές αυτές να διαθέτουν επαρκή στέγαση για τους εργαζόμενους που πρόκειται να απασχολήσουν», δήλωσε ο Sonnenfeldt.

Η αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει πιθανώς τη μεγαλύτερη πρόκληση από την οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1970, δήλωσε ο Sonnenfeldt, ο οποίος έχει μακρά ιστορία επενδύσεων σε ακίνητα. «Εάν έχετε μια προοπτική 20 έως 30 ετών, μπορείτε να το δείτε με διαφορετικό μάτι, αλλά αν αγοράσετε σήμερα και αναμένετε να αυξηθεί η αξία τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι πλέον πιο δύσκολο να το υπολογίσετε από ότι ήταν πριν από μία πενταετία», εξήγησε.

Όσον αφορά την άποψη των μελών για δύο από τις πιο πολυσυζητημένες επενδύσεις, τα κρυπτονομίσματα και τις εταιρείες ειδικού σκοπού (SPAC): «Hot, hot, hot», επισήμανε ο Sonnenfeldt, σημειώνοντας ότι μόλις είχε μιλήσει τηλεφωνικά με ένα μέλος του κλαμπ που επρόκειτο να επενδύσει σε ένα fund κρυπτονομισμάτων υποστηρίζοντας ότι είμαστε μόλις στον πρώτο ή δεύτερο γύρο ευκαιριών, ειδικότερα στο blockchain.

Αυτό που τα μέλη δεν πιστεύουν ότι είναι «καυτό» είναι τα hedge funds, τα οποία έχουν συρρικνωθεί σταθερά από το 7% έως 9% των χαρτοφυλακίων πριν από μια δεκαετία, σε 3%, το χαμηλότερο ποσοστό που είχαν διαμορφωθεί ποτέ. «Ένας από τους λόγους είναι ότι τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου έχουν συνήθως υψηλές προμήθειες, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν σε περιόδους υψηλών αποδόσεων», δήλωσε ο Sonnenfeldt. «Αλλά όταν έχετε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων που αποφέρει χαμηλές αποδόσεις, οι χρεώσεις αυτές καθίστανται σε μεγάλο βαθμό απαράδεκτες».

Όπως οι περισσότεροι επενδυτές, τα μέλη του Tiger 21, δεν έχουν ενδιαφέρον για τις αγορές σταθερού εισοδήματος. Το ποσοστό 7% στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους είναι το χαμηλότερο της δεκαετίας.

Αντίθετα, τα μετρητά αυξήθηκαν στο πρωτοφανές 19% στις αρχές της πανδημίας, ενώ τώρα έχουν επιστρέψει στο συνηθισμένο 13%, καθώς τα μέλη που είχαν συγκεντρώσει μετρητά πουλώντας μετοχές επιστρέφουν σε αυτές.

Ποιο είναι το κλαμπ των εκατομμυριούχων που στοιβάζει μετρητά

Η ανατρεπτική ιστορία του άστεγου που έγινε CEO μίας εταιρείας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων

Αποχώρησε από την Goldman Sachs για να μεγαλώσει το παιδί της και τελικά έγινε εκατομμυριούχος

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Έγιναν δισεκατομμυριούχοι πουλώντας βασικά προϊόντα σε τιμές μέχρι 3,4 δολάρια – Ο ρόλος της Goldman Sachs

admin

Σπαζοκεφαλιά για την Lockheed Martin το προεδρικό ελικόπτερο που δεν θα καίει το γκαζόν του Λευκού Οίκου

admin

UBS: Η απίστευτη αμοιβή που πήρε ο νέος CEO του ομίλου εν μέσω πανδημίας

admin

Jesse Powell (Kraken): Το Bitcoin μπορεί να φτάσει στο 1.000.000 δολάρια!!!

admin

Societe Generale: Mαχαίρι 20% στα bonus της επενδυτικής τράπεζας

admin

Bitcoin: Κάτω από τα 50.000 δολάρια – Επιστρέφει η επιφυλακτικότητα

admin

Πώς η ιταλική μαφία έβαλε στο στόχαστρο το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

admin

Αυτή είναι η start up στην οποία επένδυσαν ο Bill Gates και ο ηθοποιός Robert Downey Jr

admin

Volocopter: Νέα κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για την εταιρεία των ιπτάμενων ταξί

admin

Κέρδη 25 δισ. δολάρια σε μία ημέρα για τον ιδιοκτήτη της νέας εταιρείας που εκτόξευσαν οι traders της Reddit

admin

Bezos, Musk, Gates: Τα ιλιγγιώδη ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν με βάση τον προτεινόμενο φόρο πλούτου

admin

Dan Loeb: Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος που εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

admin