Image default
Επιχειρήσεις

WITSIDE: Συνεργασία με τη Microsoft για την παροχή cloud λύσεων

Η παρουσίαση των στρατηγικών στόχων της Witside για το 2021, μίας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα με έμφαση στον χώρο των Augmented Analytics, συνοδεύτηκε από την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τη Microsoft, που αποσκοπεί στην παροχή cloud λύσεων.

Η «συμπόρευση» των δύο εταιρειών επισφραγίζεται, όπως τονίσθηκε, με την κοινή τους συμμετοχή στη μετάβαση της ανάλυσης δεδομένων στο cloud ενός εκ των μεγαλύτερων παρόχων ενέργειας στην ελληνική αγορά, το όνομα του οποίου δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο…

Στο χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προσφέρει η Witside περιλαμβάνονται αυτές από εταιρείες όπως η Qlik, ένας από τους διεθνείς ηγέτες στην οπτικοποίηση και αξιοποίηση δεδομένων, η Alteryx, η BizView, η Tazi και η Forecast Pro.

Λύσεις σχετικές με τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων, ώστε μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορίας να παρέχει χρηστικές ερμηνείες και συμπεράσματα που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

«Ενίσχυση της ανθρώπινης κρίσης και της λήψης αποφάσεων»

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ανθρώπινης κρίσης και της λήψης αποφάσεων, μέσα από προηγμένες τεχνολογίες και εξειδικευμένες υπηρεσίες», δήλωσε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Witside.

Στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των Augmented Analytics, παρουσιάζοντας τα πρώτα επιτυχημένα έργα σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Τα έργα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη που υπάρχει στην ελληνική αγορά για αξιόπιστες λύσεις αξιοποίησης δεδομένων, καθώς οι επιχειρήσεις μεταβαίνουν από τα descriptive analytics, αναλύσεις που αποσκοπούν να απαντήσουν στην ερώτηση «τι συνέβη», στα prescriptive analytics, που απαντούν στο «τι θα έπρεπε να γίνει ή τι πρέπει να γίνει, ώστε να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος».

Τα τελευταία χρόνια η Witside παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία, όσον αφορά στα οικονομικά της αποτελέσματα και ο στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι η περαιτέρω ενίσχυση τόσο της κερδοφορίας, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ο κ. Παπαδόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην κουλτούρα του οργανισμού, τονίζοντας τη σπουδαιότητα και τον ρόλο των ανθρώπων σε αυτόν.

Ο Κωνσταντίνος Παζάλος, Director, Innovation & Analytics, παρουσίασε επιτυχημένα έργα, που αφορούν την πρόβλεψη ζήτησης, την προληπτική συντήρηση μηχανημάτων και τη συμβουλευτική στον τομέα των analytics.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στους λόγους που έχουν κάνει τη Witside να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας την εξειδίκευση του οργανισμού στα analytics.

Συνεργασία με 350 επιχειρήσεις

Η Witside ιδρύθηκε το 2010 και σήμερα, διατηρεί στο πελατολόγιο της περισσότερες από 350 επιχειρήσεις που την εμπιστεύονται για την αξιοποίηση των δεδομένων τους.

Μεταξύ αυτών κορυφαίες εταιρείες και οργανισμοί από όλους τους κλάδους, όπως είναι ο χρηματοπιστωτικός, οι τηλεπικοινωνίες, το λιανεμπόριο, η βιομηχανία κ.α.

Η Witside έχει υλοποιήσει έργα σε επιχειρήσεις 11 χωρών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, συμμετέχει σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με σημαντικά ιδρύματα και φορείς από την Ελλάδα και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έδρα της είναι στην Αθήνα και απασχολεί σήμερα 24 άτομα.

Διαβάστε ακόμη

Mega deal στη ναυτιλία: Το 45% της GasLog του Πήτερ Λιβανού απέκτησε η ΒlackRock

ΑΑΔΕ: Σε ποιους θα κάνει ελέγχους για να προλάβει παραγραφή των υποθέσεων

Ανοίγει το λιανεμπόριο με εκπτώσεις, click away και νέο SMS

 

Σχετικα αρθρα

MoU Intercontinental International – Glaxosmithkline για την απόκτηση ακινήτου

admin

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Πρωτιά στις χρηματιστηριακές το πρώτο δίμηνο του 2021

admin

Η Εθνική Τράπεζα «οδηγεί» τη Χαλυβουργική σε ειδική διαχείριση

admin

Intercontinental International: Μνημόνιο συναντίληψης για εξαγορά ακινήτου αντί 12 εκατ.

admin

LIDL Ελλάς: Προχωρά σε αυξήσεις μισθών κατά 3,5%

admin

Ξεκίνησε η διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη

admin

ΟΤΕ: Μέλος της ένωσης εταιρειών που ανέλαβε έργο τεχνολογίας για eu-LISA και Frontex

admin

Από αυτά τα 25 πανεπιστήμια αποφοιτούν οι περισσότεροι επιτυχημένοι επιχειρηματίες

admin

Spotawheel: Στη 41η θέση της λίστας των FT με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης

admin

Forthnet: Διαγράφεται από το Χρηματιστήριο-Επιτυχημένη η Δημόσια Πρόταση

admin

Χ.Α.: Στην περιοχή των 830 μονάδων οι πρώτες αντιστάσεις

admin

Autohellas: Κερδοφόρο το 2020

admin