Image default
Επιχειρήσεις

Enterprise Greece και eBay επεκτείνουν τη συνεργασίας τους για ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, και η eBay, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης, ότι επεκτείνουν τη στρατηγική συνεργασία τους για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας.

Υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση ότι κατά την Α’ φάση της συνεργασίας τους, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, υλοποίησαν ένα πρόγραμμα που είχε ως στόχο να προωθήσει τις πιο ώριμες εξαγωγικά ελληνικές επιχειρήσεις στις αγορές που δραστηριοποιείται η πλατφόρμα της eBay, ήτοι σε 190 αγορές. Μετά την ολοκλήρωση και αξιολόγηση της Α’ φάσης του προγράμματος, αφενός διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αξιόλογες προοπτικές ανάπτυξης και αφετέρου αναδείχθηκαν σημαντικές ανάγκες εκπαιδευτικού χαρακτήρα καταρχήν, και μετέπειτα, περαιτέρω στήριξης για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων και B2C εξαγωγικών καναλιών, σύμφωνα με το -.

Στο πλαίσιο αυτό, η Enterprise Greece ανακοίνωσε ότι προχωρά στη Β’ φάση της συνεργασίας της με τον παγκόσμιο κολοσσό, υποστηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις, μέσα από την ενίσχυση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού και την παγκόσμια προβολή τους με την σφραγίδα της eBay. Κατά τη Β’ φάση, η συνεργασία των δύο εταίρων θα λάβει τη μορφή ενός εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που θα συνοδεύεται από εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική υποστήριξη, ώστε οι ελληνικές εταιρείες να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη ψηφιακή παρουσία στις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Αξιοσημείωτο χαρακτηρίζεται το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας για περαιτέρω ενημέρωση για αυτές τις υπηρεσίες, καθώς η διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο “e-exports Academy: an Enterprise Greece initiative in collaboration with eBay”, συγκέντρωσε 625 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες.Η Enterprise Greece, με την πλούσια εμπειρία της στη στήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω δράσεων εκπαίδευσης και μέσω της αξιοποίησης πλέον καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων, δημιουργεί ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η eBay αφενός το ενισχύει μέσω των εκπαιδευτών της και αφετέρου το κεφαλαιοποιεί προσφέροντας πρόσβαση σε 183 εκατ. ενεργούς αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων και επιθυμούν να διευρύνουν την πρόσβασή τους σε διεθνείς αγορές, ανεξάρτητα από την εξαγωγική τους εμπειρία και το αν διαθέτουν ηλεκτρονικά κανάλια πωλήσεων. To πρόγραμμα θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, ενώ θα συνοδεύεται από εξατομικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση και υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης. Η eBay θα εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτές του προγράμματος, ενώ θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των επιχειρήσεων του προγράμματος, με τους πιο ώριμους να προετοιμάζονται για να αποκτήσουν ψηφιακή παρουσία στην πλατφόρμα της.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ελληνικών εταιρειών με τις κατάλληλες προϋποθέσεις στο πρόγραμμα, είναι δωρεάν, και μπορούν να εγγράφονται στον κάτωθι σύνδεσμο https://www.enterprisegreece.gov.gr/e-exports-academy.

Διαβάστε ακόμη:

Η μάχη των μίνι μάρκετ: Νέοι παίκτες για την «πίτα» των 8 δισ. ευρώ στη μικρή λιανική

«Τρενάκι του τρόμου» η πορεία του Bitcoin – Τι κρύβεται πίσω από τις ακραίες διακυμάνσεις στην τιμή του

13032: Νέο sms για τους πολίτες – Ποιες μετακινήσεις αφορά, πότε τίθεται σε ισχύ, τι ισχύει για το 13033

Σχετικα αρθρα

Amazon: Ο τεχνολογικός κολοσσός κατασκοπεύει τους εργαζομένους του – Δείτε πώς

admin

Asos: O μεγάλος νικητής της πανδημίας στην αρένα του εμπορίου

admin

Ανοίγουν και τα ΙΚΕΑ μετά την άρση του περιορισμού των 20 ατόμων

admin

Amazon: Απέτυχε η προσπάθεια ίδρυσης του πρώτου συνδικάτου των εργαζομένων στην Αλαμπάμα

admin

Forthnet: Παύση της διαπραγμάτευσης της μετοχής στις 23 Απριλίου

admin

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Ανοίγουν στις 12 Απριλίου – Πώς θα λειτουργήσουν

admin

Bread Factory: Δωρεά δύο κλινών ΜΕΘ στα Γ.Ν. και Π.Ν. Λάρισας και 1.000 στολών στο «Σωτηρία»

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Προσοχή στο κενό

admin

REDS: Πότε ξεκινά το Cambas Park – Επένδυση 200 εκατ. ευρώ

admin

Forthnet: Η 6η διαγραφή εισηγμένης το 2021

admin

B&F: Επανέναρξη του προγράμματος αγοράς ιδίων ομολογιών

admin

Greenhill: Συμπεράσματα από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον κατασκευαστικό κλάδο

admin