Image default
Επιχειρήσεις

Δημήτρης Κουτσόπουλος (Deloitte): Σχεδιάζει τον διπλασιασμό της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη

Να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο δημιούργησε το 2017 στη Θεσσαλονίκη στοχεύει η Deloitte μεγεθύνοντας την επένδυση της.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ελληνικής θυγατρικής κ. Δημήτρη Κουτσόπουλο στο Deloitte Alexander Competence Center, όπως ονομάζεται, απασχολούνται 400 άτομα με 235 μάλιστα να έχουν προσληφθεί εν μέσω της πανδημίας.

«Ξεκινήσαμε το 2017 με 20 στελέχη και τώρα έχουμε φθάσει 400 άτομα. Στόχος είναι να μεγαλώσουμε κι άλλο και να διπλασιάσουμε αυτό τον αριθμό», υπογράμμισε κατά την τοποθέτηση του στην εκδήλωση Greece: Competing for Global Talent που διοργάνωσε online το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο, εξήγησε, η Deloitte κινείται με δύο τρόπους: «Πρώτον εκπαιδεύουμε κόσμο απ’ τα πανεπιστήμια εσωτερικά γιατί δεν υπάρχουν πολλά ταλέντα σε όλες τις βαθμίδες που θα επιθυμούσαμε. Άρα κάνουμε σχολεία εσωτερικά, κάνουμε συνεχόμενη εκπαίδευση και ως αποτέλεσμα αυτών οι απόφοιτοι προσλαμβάνονται άμεσα. Δεύτερον, συνεργαζόμαστε με τα πανεπιστήμια της πόλης. Και με το ΑΠΘ και με το Anatolia  και με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Μας έχουν βοηθήσει και έχουν διαμορφώσει, σε κάποιες περιπτώσεις, τα πτυχία τους έτσι ώστε να έχουν μία σχετικότητα με τα δικά μας αντικείμενα. Και εμείς να βοηθήσουμε την επόμενη μέρα στην απορρόφηση φοιτητών», υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσόπουλος σημείωσε ότι η εταιρεία επέλεξε τη Θεσσαλονίκη λόγω της πληθώρας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των ερευνητικών κέντρων, του μεγάλου αριθμού των νέων ταλέντων και αποφοίτων από τα πανεπιστήμια, του καλού επιπέδου των ξένων γλωσσών καθώς και την καλή ζώνη ώρας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μάλιστα αποκάλυψε πως οι περισσότερες συνεργασίες που έχει αναπτύξει το Κέντρο Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη είναι με τις αγορές της Βρετανίας, του Βελγίου, της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Ο κ. Κουτσόπουλος τόνισε πως «βασικοί παράγοντες που καθυστέρησαν την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της επένδυσης έχουν να κάνουν με τη ‘μη σταθερότητα’ που βλέπαμε ιστορικά, και τις μεγάλες και διαρκείς αλλαγές φορολογικών συντελεστών. Η σταθεροποίηση όλων αυτών θα βοηθήσει. Θέλουμε να μεγαλώσουμε κι άλλο. Οπότε σταθερότητα σε αυτούς τους τομείς θα βοηθήσει σημαντικά».

Στην προοπτική κάποια στιγμή αυτό το τοπικό ταλέντο να μην μπορεί να βρεθεί λόγω της ζήτησης που αυξάνεται ο κ. Κουτσόπουλος πρόταξε και τη δυνατότητα επιλογής εξ αποστάσεως εργαζομένων. «Έχω ζητήσει μάλιστα τους επόμενους 50 ανθρώπους που θα πάρουμε να τους επιλέξουμε απ’ όλη την Ελλάδα και να εργάζονται remotely», αποκάλυψε.

Παράλληλα όμως έκρουσε και ένα καμπανάκι κινδύνου για ένα trend που όπως λέει ο ίδιος έχει εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες, εταιρείες απ’ το εξωτερικό να ζητούν να προσλάβουν για εργασία εξ αποστάσεως ελληνικά μυαλά. «Οπότε μπορεί να μένουν στην Ελλάδα και να τους έχουμε εδώ αλλά ουσιαστικά να έχουμε χάσει το …μυαλό (σσ brain drain)».

Διαβάστε ακόμη

Η «λούφα» της Folli Follie στη Βουλή, η βουλγαρική επέλαση στα γηροκομεία και τα σκαρπίνια του Στρατού

Πάνω από 60 αιτήσεις εύπορων αλλοδαπών για φορολογική μετανάστευση στην Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ: 3+1 ανατροπές στον φόρο ακινήτων του 2021

 

Σχετικα αρθρα

Amazon: Ο τεχνολογικός κολοσσός κατασκοπεύει τους εργαζομένους του – Δείτε πώς

admin

Asos: O μεγάλος νικητής της πανδημίας στην αρένα του εμπορίου

admin

Ανοίγουν και τα ΙΚΕΑ μετά την άρση του περιορισμού των 20 ατόμων

admin

Amazon: Απέτυχε η προσπάθεια ίδρυσης του πρώτου συνδικάτου των εργαζομένων στην Αλαμπάμα

admin

Forthnet: Παύση της διαπραγμάτευσης της μετοχής στις 23 Απριλίου

admin

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Ανοίγουν στις 12 Απριλίου – Πώς θα λειτουργήσουν

admin

Bread Factory: Δωρεά δύο κλινών ΜΕΘ στα Γ.Ν. και Π.Ν. Λάρισας και 1.000 στολών στο «Σωτηρία»

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Προσοχή στο κενό

admin

REDS: Πότε ξεκινά το Cambas Park – Επένδυση 200 εκατ. ευρώ

admin

Forthnet: Η 6η διαγραφή εισηγμένης το 2021

admin

B&F: Επανέναρξη του προγράμματος αγοράς ιδίων ομολογιών

admin

Greenhill: Συμπεράσματα από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον κατασκευαστικό κλάδο

admin