Image default
Ευρώπη

Οι αμερικανοί επενδυτές «βλέπουν» και άλλους κλάδους εκτός από λιμάνια και Ναυπηγεία

Ανεβάζει τον πήχη των επενδύσεων για την Ελλάδα, ο Αμερικανικός Αναπτυξιακός Οργανισμός Development Financial Corporation (DFC).

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με τον γενικό διευθυντή επιχειρήσεων του DFC, κ. David Marchick.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η πορεία των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και η περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Η σχετική αναγγελία έγινε από το twitter του υπουργού κ. Α Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος γενικός διευθυντής του DFC και βασικός βραχίονας χρηματοδότης της ONEX που βρίσκεται στο στάδιο απόκτησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, επιθυμεί να διευρύνει τις επενδυτικές δραστηριότητες στη χώρα μας, πέρα από τα Ναυπηγεία και τα ελληνικά λιμάνια.

Ο κ. David Marchick εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφτεί την Ελλάδα και να συναντήσει εκπροσώπους της παραγωγικής Οικονομίας.

Το ενδιαφέρον του αμερικανού υψηλόβαθμου στελέχους στράφηκε προς τις τράπεζες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών κρύβουν ευκαιρίες, όταν μάλιστα ο Αμερικανικός Οργανισμός παρουσιάζει ρευστότητα δισεκατομμυρίων δολαρίων προς επένδυση.

Ο ΓΔ του DFC διατύπωσε την επιθυμία να συνομιλήσει και με εκπροσώπους της οικονομικής ζωής, όπως είναι τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια, τα οποία ζουν καθημερινά την αγωνία των επιχειρηματιών.

Πάντως, η αποφασιστικότητα των αμερικανών επενδυτών θα επικυρωθεί με τους διαγωνισμούς πώλησης των λιμανιών, που είναι σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ..

Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος είναι αυτό της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα έχουν επιλεγεί οι υποψήφιοι οι οποίοι θα περάσουν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που είναι η προσφορά του τιμήματος.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διαπιστώνει έντονη κινητικότητα από τους Αμερικανούς, που θέλουν να αξιοποιήσουν τις υποδομές της χώρας προς όφελος και των δύο πλευρών.

Σχετικα αρθρα

H Ευρώπη συζητά για την ένταξη της πολιτιστικής βιομηχανίας στο σύμφωνο για τις δεξιότητες

admin

Φρένο στις ενδοεταιρικές προστριβές φιλοδοξεί να βάλει έργο του ERASMUS+

admin

Βυθίσατε τον ορθό λόγο

admin

ΕΕ: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το πιστοποιητικό Covid

admin

Ρεκόρ ανόδου στις πωλήσεις υπολογιστών το πρώτο τρίμηνο του 2021

admin

Ανδ. Ξανθός: «Μεγάλος ασθενής» η Ευρώπη στη διαχείριση της πανδημίας

admin

Μ. Σχοινάς-Επίτροποι Ε.Ε.: Να εφαρμοστεί πλήρως από όλες τις πλευρές η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας

admin

3.531 νέα κρυπτονομίσματα δημιουργήθηκαν σε έναν μόλις χρόνο

admin

ΣΚΑΝΔΑΛΟ με ΑΠΕ – Κύπριος καταγγέλλει «κλοπή» της επιχείρησης του στη Βουλγαρία – Ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα ερευνήσει

admin

Το 80% των εμπορικών εταιρειών στην Ελλάδα δεν δέχεται online παραγγελίες

admin

Αίρονται πολλοί περιορισμοί σε Αγγλία – Μερική χαλάρωση σε Τσεχία, Ιρλανδία, Σλοβενία

admin

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στη Λιβύη

admin