Image default
Επιχειρήσεις

Airbnb: Βγαίνει αλώβητη από την πανδημία και «βλέπει» ανάκαμψη του τουρισμού τη φετινή σεζόν

Παρά την καθίζηση που βίωσαε ο κλάδος των ταξιδίων πέρυσι, η Airbnb ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της για το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκαν μόνο κατά 22% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Η εταιρεία, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, στην πρώτη της έκθεση των κερδών της έδωσε μια ελπιδοφόρα πρόβλεψη για τον ταξιδιωτικό κλάδο, ο οποίος επλήγη ανεπανόρθωτα από την πανδημία, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η όρεξη των ανθρώπων για νέους προορισμούς θα αυξηθεί φέτος, καθώς τα εμβόλια έχουν περάσει στην «αντεπίθεση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Τα ταξίδια επιστρέφουν και εστιάζουμε στην προετοιμασία για την ανάκαμψη του ταξιδιού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Airbnb.

Το γεγονός πως οι οικονομικές της απώλειες μείωθηκαν μόνο κατά 22%, είναι ένα σημάδι τόσο της «ανθεκτικότητάς της» ως εταιρείας όσο και της «ισχυρής οικονομικής πειθαρχίας», σύμφωνα με εκπροσώπους της. Η Airbnb μείωσε σημαντικά τις δραστηριότητές της στα μέσα του έτους, απολύοντας περίπου το 25% του προσωπικού της, εκεμεταλλέυτηκε στο έπακρι την όρεξη των πιο τολμηρών πελατών της, οι οποίοι αναζητούσαν τοπικούς προορισμούς και κοντινές εξορμήσεις.

H  Airbnb εμφάνισε πωλήσεις 859 εκατ. δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο του 2020, μειωμένα κατά 22% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Οι αναλυτές είχαν κάνει προβλέψεις για έσδοα 739,7 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Βloomberg. Οι κρατήσεις για διανυκτερεύσεις και εμπειρίες, μια μέτρηση που αντιπροσωπεύει τον συνολικό αριθμό διαμονών επισκεπτών και τουριστικών δραστηριοτήτων που έχουν κάνει κράτηση μέσω της πλατφόρμας, μειώθηκαν κατά 39% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2019, στα 46,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Η ακαθάριστη τιμή κρατήσεων μειώθηκε κατά 31% στα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη και μετά την εκτίμησή της για ανάκαμψη του κλάδου, η Airbnb προβλέπει ότι τα ταξίδια τους επόμενους μήνες δεν θα μοιάζουν με αυτά πριν από την έναρξη της πανδημίας. «Θα δούμε μια μετάβαση από τα μαζικά σε ουσιαστικά ταξίδια» αναφέρει η εταιρεία σε επιστολή προς τους μετόχους, «και με περισσότερους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι, θα υπάρχει περισσότερη ευελιξία γύρω από το πού και πότε ταξιδεύουν.»

Προειδοποίησε, επίσης, ότι οι τάσεις ανάκαμψης για την επιχείρησή της εξακολουθούν να είναι αδύνατες να προβλεφθούν, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με το πώς και πότε θα εκδηλωθεί η πανδημία.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος χρόνου για τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και φόρους 3,5 δισ. ευρώ

Lockdown: Σήμερα οι ανακοινώσεις για παράταση των περιοριστικών μέτρων

«Τοπ luxury προορισμό της Μεσογείου» θέλει το Πόρτο Καρράς έως το 2025 ο Ιβάν Σαββίδης (pics)

Σχετικα αρθρα

ΣΒΕ: Ολική καταστροφή αγροτικής παραγωγής φρούτων στην Κεντρική Μακεδονία – Βαθιά πληγή στις βιομηχανίες μεταποίησης φρούτων

admin

Volkswagen: «Άλμα» στις πωλήσεις παγκοσμίως τον Μάρτιο

admin

Wolt: Φέρνει στην πόρτα των καταναλωτών τα καταστήματα Μουστάκα

admin

Κορκίδης για «self test»: Σημαντικό βήμα προς την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς

admin

ΟΤΕ: Οδηγεί τα λιμάνια και τη ναυτιλία στη νέα ψηφιακή εποχή

admin

Viva Wallet: Δυνατότητα για άνοιγμα λογαριασμού χωρίς χαρτιά

admin

Αλλαξε χέρια το 2,158% της ΓΕΚ Τέρνα – Πακέτο 2.232.143 μετοχών

admin

Ίδρυση επιχειρήσεων: Τι αλλάζει με τον νέο νόμο

admin

Συμμετοχές 5G:  Μνημόνιο συνεργασίας με τη μονάδα Corallia του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά»

admin

Ελληνικό Αλουμίνιο: Ο 3ος πιο εξαγωγικός κλάδος της χώρας με αξία εξαγωγών €1.7 εκατ.

admin

Χρηματιστήριο: Οι μερισματικές αποδόσεις στηρίζουν τα επίπεδα τιμών

admin

Daimler: Αναμένει ότι τα μεγέθη α΄ τριμήνου θα είναι υψηλότερα των εκτιμήσεων

admin