Image default
Οικονομία

Δήμος Ρεθύμνου: Προχωρά η δημοπράτηση έργων προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ

Στη δημοπράτηση τριών πολύ σημαντικών έργων προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ρεθύμνης. Πρόκειται για το έργο ανέγερσης 16ου Δημοτικού Σχολείου, το έργο αποκατάστασης του κτιρίου Δημοτικής Φιλαρμονικής – Δημοτικού Ωδείου και το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων συγκροτημάτων εργατικών κατοικιών στην περιοχή Σαρακίνας Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής με τα έργα σύσκεψης, προγραμματίστηκαν οι ημερομηνίες δημοπράτησης των έργων το κόστος των οποίων ανέρχεται στα περίπου 5 εκατ. ευρώ. Στις 2 Απριλίου 2021, θα δημοπρατηθεί το έργο του 16ου Δημοτικού Σχολείου, Προϋπολογισμού 3.530.000 ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. «Αντώνης Τρίτσης».

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, θα ανεγερθεί ένα υπερσύγχρονο, διώροφο κτίριο, με υπόγειο, σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 4689 τ.μ., στην περιοχή Τιμίου Σταυρού, το οποίο θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, ενεργειακής απόδοσης και λειτουργικότητας προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας μαθητών κι εκπαιδευτικών τις οποίες θα φιλοξενήσει.

Στις 16 Απριλίου 2021, έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση Κτιρίου Φιλαρμονικής – Ωδείου Δήμου Ρεθύμνης», Προϋπολογισμού 1.273.978,57 ευρώ που χρηματοδοτείται επίσης από το Εθνικό Πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. «Αντώνης Τρίτσης» και με το οποίο θα ικανοποιηθεί ένα χρόνιο, επιτακτικό αίτημα των ρεθυμνιωτών, των διδασκόντων και των σπουδαστών που, διαχρονικά, φοίτησαν και δίδαξαν στη σημαντική αυτή πολιτιστική δομή.

Οι επεμβάσεις αποκατάστασης θα επικεντρωθούν στη στατική ενίσχυση του κτιρίου καθώς και στο λειτουργικό αλλά και αισθητικό ανασχεδιασμό του, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δ. Ρεθύμνης. Η λειτουργική αναδιάταξη των κατόψεων, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες και προδιαγραφές και η ανάδειξη των αξιόλογων αρχιτεκτονικών στοιχείων που διαθέτει το κτίσμα, συγκαταλέγονται στους στόχους των προβλεπόμενων παρεμβάσεων.

Τέλος, στις 23 Απριλίου 2021, θα γίνει η δημοπράτηση για την ανάδειξη αναδόχους του έργου με τίτλο: «Βιοκλιματική ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων συγκροτήματος εργατικών κατοικιών στην περιοχή Σαρακίνας Ρεθύμνου», Προϋπολογισμού 1.360.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου Ρεθύμνης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της γειτονιάς με την ανάπλαση των περιμετρικών πεζοδρομίων, την εξασφάλιση προσβασιμότητας των δόμων σε ‘Ατομα με Αναπηρία, τον κατάλληλο φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων, τη φύτευση ώστε να δημιουργηθούν καλαίσθητοι χώροι πρασίνου, τη χρήση υλικών που να μειώνουν τη θερμική ακτινοβολία και την ανάδειξη της υφιστάμενης πλατείας ώστε ν αποτελέσει χώρο κοινωνικής συνάθροισης κατοίκων κι επισκεπτών και τόπο διεξαγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

--

Σχετικα αρθρα

Σταϊκούρας: Μετά το Πάσχα οι φορολογικές δηλώσεις – Αυξάνεται στο 3% η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή του φόρου

admin

Πώς να πάρετε πίσω πινακίδες και να πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πρόστιμο

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Τέλος τα τεκμήρια διαβίωσης για τους πληγέντες- Έκπτωση 3% για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος 

admin

Κτηματολόγιο : Ποιοι επαγγελματίες θα μπαίνουν με ένα κλικ – Έρχεται ψηφιοποίηση του αρχείου των υποθηκοφυλακείων

admin

Capital Economics: Η Ελλάδα θα επιστρέψει νωρίτερα στην κανονικότητα

admin

HSBC: Παραμένει bullish για τις ελληνικές μετοχές

admin

Επίδομα 400 ευρώ : Πώς θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους

admin

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάρτιο

admin

Βουλή: Τροπολογία για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων επαγγελματιών και τον Απρίλιο

admin

Σε τρία στάδια το άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς

admin

Διορθώσεις στο Ε9 για «ευθυγράμμιση» των στοιχείων με το Κτηματολόγιο

admin

ΣΕΛΠΕ : Με επιλεκτικές αποφάσεις και αποκλεισμούς η λειτουργία της λιανικής αγοράς

admin