Image default
Επιχειρήσεις

Lamda: Πάνω από 15 προσφορές για τους δύο Πύργους στο Ελληνικό

Ξεπερνούν τις 15 τελικά οι μη δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν για τους δύο Πύργους, κατοικιών και γραφείων, που πρόκειται να κατασκευαστούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Έστω κι αν οι πληροφορίες έρχονται με το… σταγονόμετρο, νεότερα από το «μέτωπο» των διαδικασιών που έτρεξαν έως και τις 19 Φεβρουαρίου, οι δύο σύμβουλοι, Deloitte και Savills για λογαριασμό της Lamda Development, αναφέρουν ότι υπήρξε ενδιαφέρον τόσο από εγχώριους υποψηφίους (τα ονόματα των οποίων έχουν γίνει ήδη -λίγο πολύ- γνωστά τις προηγούμενες ημέρες), όσο και από ξένα, γνωστά ονόματα με παρουσία στον τομέα των οικιστικών, αλλά και των επαγγελματικών ακινήτων, που θέλουν να μποyν τώρα στο εγχώριο real estate.

Ως προς το τελευταίο, πηγές κοντά στη διαδικασία αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων σχετίζεται με κεφάλαια από το εξωτερικό.

Πάντως, επί του παρόντος τηρείται σιγήν ιχθύος για τους νεοεισερχόμενους, από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον είναι μη δεσμευτικό. Το πιο κρίσιμο στάδιο, αυτό των δεσμευτικών προσφορών, αναμένεται ότι θα έρθει λίγο πριν το Πάσχα, εντός του Απριλίου, οπότε θα γίνει και η τελική αξιολόγηση, ενώ βασικός στόχος παραμένει για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, ώστε η κατασκευή να ξεκινήσει εντός του 2021.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στα ονόματα που έχουν ήδη γίνει γνωστά στην αγορά κι έχουν ήδη σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, είναι οι Grivalia του ομίλου Eurobank, Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, Hines, Brooklane, Orilina Properties ΑΕΕΑΠ.

Για τους δύο Πύργους, πρόθεση του επενδυτή, ήτοι της Lamda Development, είναι να συστήσει joint ventures, στα πρότυπα αυτού που έχει ήδη ανακοινωθεί με την ΤΕΜΕΣ στο κομμάτι της φιλοξενίας, ύψους 300 εκατ. ευρώ, για τα δύο ξενοδοχεία με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα. Με βάση τα όσα προβλέπονται στον μέχρι σήμερα σχεδιασμό, θα συσταθούν δύο εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV) για τη δημιουργία των joint ventures με τους ενδιαφερομένους.

Στην πρώτη περίπτωση, της κοινοπραξίας για τον Πύργο Κατοικιών, στόχος, κατά τις πληροφορίες, είναι η Lamda να διατηρήσει την πλειοψηφία, πιθανότατα ποσοστό 75%, και στη δεύτερη περίπτωση για τον Πύργο Γραφείων, η Lamda θα είναι μέτοχος μειοψηφίας διατηρώντας ένα ποσοστό στα πέριξ του 25%.

Σχετικα αρθρα

Έρευνα: Το ρίξαμε στο ρούμι, το κρασί, το ουίσκι και τις μπύρες στο σπίτι

admin

Γιώργος Ντάνος (Ammousa): Η ελληνική γαστρονομική μπύρα ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Τι σηματοδοτεί η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη – Κλειδώνουν οι εξελίξεις στη ΓΕΚΤΕΡΝΑ

admin

Βασιλάκης: «Ευελιξία το κλειδί της φετινής σεζόν, στο 75%- 80% του 2019 το πτητικό έργο της Aegean από τον Ιούλιο»

admin

Huawei: Ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ και οι επενδύσεις 1 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

admin

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Επένδυση 5,7 εκατ. ευρώ στην παραγωγική της μονάδα

admin

Ενδιαφέρον Ευ. Μαρινάκη για ποσοστό της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

admin

REDS: Στην τελική ευθεία η επένδυση €200 εκατ. του Cambas Park

admin

Βασιλάκης (Aegean): Προχωρούμε σε αύξηση κεφαλαίου 60 εκατ. ευρώ το Μάιο

admin

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Έναρξη επενδυτικού πλάνου 5,7 εκατ.-Αύξηση 35% παραγωγικής δυναμικότητας

admin

Αναπτυξιακός: Έπενδυτικά σχέδια άνω των 2 δισ. για την «ανάφλεξη» των τοπικών οικονομιών

admin

Aegean: Τον Μάιο η αύξηση κεφαλαίου €60 εκατ. – Εντός Ιουνίου η κρατική στήριξη των €120 εκατ.

admin