Image default
Πολιτική

Γενί Ακίτ: «Πάλι θα φωνάξουν οι Έλληνες για την άσκηση ’’Γαλάζια Πατρίδα’’»

«Πάλι θα φωνάξουν ΗΠΑ και ΕΕ. 170 τουρκικά πολεμικά πλοία αναλαμβάνουν δράση» είναι ο τίτλος προκλητικού δημοσιεύματος της τουρκική εφημερίδας Yeni Akit, για τη μεγάλη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» που βρίσκεται σ’ εξέλιξη στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα – 2021» είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Τουρκίας και σ’ αυτήν συμμετέχουν δυνάμεις του στρατού και της αεροπορίας, ενώ τα πολεμικά πλοία που λαμβάνουν μέρος αγγίζουν τα 170.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την αντίστοιχη άσκηση του 2019, που τότε είχε πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στο Αιγαίο Πέλαγος, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα. Η «Γαλάζια Πατρίδα – 2021» πραγματοποιείται αποκλειστικά σε Αιγαίο Πέλαγος, την Ανατολική Μεσόγειο, με κύριους αποδέκτες την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ συμμετέχουν περισσότερα πολεμικά πλοία, φρεγάτες, κορβέτες κ.α., σε σχέση με το 2019.

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 12 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV’s) αλλά και αποβατικές, αμφίβιες και υποβρύχιες δυνάμεις. Η Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει με 27 F-16, F-4 Φάντομ, Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας και ιπτάμενα ραντάρ, ενώ θα συμμετάσχουν και δυνάμεις από την Στρατοχωροφυλακή και το Λιμενικό, με 87 πλοία, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα.

Το δημοσίευμα της Yeni Akit σημειώνει πως κατά την άσκηση, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή, θ’ αξιολογηθούν οι προετοιμασίες των αρχηγείων, των στρατευμάτων και των πλοίων που συνδέονται με τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων. Παράλληλα Θα εξεταστεί η κοινή διαλειτουργικότητα των δυνάμεων και οι διαδικασίες και οι δυνατότητες συνεργασίας. Τονίζεται επίσης πως κατά τη διάρκεια της άσκησης, το επίπεδο ετοιμότητας για … πιθανό πόλεμο θ’ αυξηθεί.

Ειδήσεις σήμεραΆρχισε η δίκη του πρώην προέδρου του Περού για τις «εξαναγκαστικές στειρώσεις» χιλιάδων γυναικώνΝικολά Σαρκοζί: Με βραχιολάκι ο άλλοτε «Ρόκι» της γαλλικής πολιτικής – Τον περιμένουν κι άλλες δίκεςΧαλκιδική: Εξαφανίζουν παραλία στη Νικήτη – Στον δρόμο οι κάτοικοι

Σχετικα αρθρα

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

admin

Rebranding αλά γαλλικά για τον Αλέξη Τσίπρα by Publicis

admin

Ανδρουλάκης: Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο – Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για τους «επίμαχους διαλόγους»

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δίνουμε στον κ. Καραμανλή το «χαρτί» που ζήτησε – Το έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προειδοποιούσε για ατύχημα

admin

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή

admin

Στέλιος Κουτνατζής: Ο δικηγόρος που θα έχει διευρυμένο ρόλο στο νομοθετικό έργο μετά την παραίτηση Παπασταύρου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα στη Θήβα και πήρε δώρο γραβάτα – Το βράδυ το πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή

admin

Μαξίμου: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Μπρατάκου – «Μοιράζονται» οι αρμοδιότητες του Παπασταύρου

admin

Με εσωτερική αναδιάταξη η αντικατάσταση Παπασταύρου και Μπρατάκου

admin

Το Σαββατοκύριακο η πρώτη συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς

admin

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Στις ευρωεκλογές θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

admin

Μαρινάκης: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση εργαλειοποίησης πονεμένων ανθρώπων από αντιπολίτευση

admin