Image default
Πολιτική

Σχοινάς: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στους εμβολιασμούς

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ.  Θεμιστοκλέους, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και της επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου, Σμηνάρχου Κ. Πελέκη.  

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέδωσε τα εύσημα για «τη σοβαρότητα του ελληνικού κράτους» και «την οργάνωση των ανθρώπων» που εμπλέκονται στη μεγάλη εμβολιαστική προσπάθεια με αποτέλεσμα, όπως είπε, η Ελλάδα να είναι σήμερα «πρωταθλήτρια Ευρώπης του εμβολιασμού», μια ευρωπαϊκή χώρα που τα κατάφερε εκεί που άλλες χώρες δεν μπόρεσαν.

Κατά την επίσκεψή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι «ήξερα πριν έρθω ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλητής Ευρώπης στον εμβολιασμό, αλλά τώρα καταλαβαίνω το γιατί: Βλέπω ανθρώπους οργανωμένους, βλέπω ένα κράτος σοβαρό, βλέπω ανθρώπους με χαρά να ετοιμάζονται να εμβολιαστούν, ό,τι βλέπω μου θυμίζει Ευρώπη».

Αξίζουν συγχαρητήρια, προσέθεσε, σε όλους «όσοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το θαύμα. Στην πράξη δείχνουμε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να τα καταφέρει εκεί που άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά».

Ο κ. Σχοινάς επισήμανε τον συμβολισμό της σημερινής ημέρας κατά την οποία «η χώρα ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δόσεις, έχοντας εμβολιάσει το 6,5% του πληθυσμού με μία δόση και το 3,5% και με τις δύο δόσεις». Επίσης, έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για 1.000 εμβολιαστικά κέντρα και από τα χαμηλότερα ποσοστά χαμένων δόσεων στην Ευρώπη». Σημαντικός συντελεστής αυτής της επιτυχίας, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, είναι ότι έχει στη διάθεσή της «την τελειότερη τεχνολογική πλατφόρμα για ραντεβού».

Κλείνοντας τη δήλωσή του, είπε ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», αλλά έχει γίνει «μια εξαιρετική αρχή» και απηύθυνε και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σ’ αυτό «το θαύμα».

Νωρίτερα, ο κ. Σχοινάς είχε ξεναγηθεί στο  Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), καθώς και στο νέο Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων (ΚΑΔ), από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Θύελλα στο παλάτι: Κέιτ και Ουίλιαμ στο μήνυμα της Ελισάβετ μετά τις αποκαλύψεις για Μέγκαν

Παναθηναϊκός: Yπογράφεται η σύμβαση ΠΑΕ και Δήμου Αθηναίων

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ελέγχονται τα κτήρια στη Λάρισα – Ουρές στη ΔΕΥΑΛ για εμφιαλωμένο νερό

Σχετικα αρθρα

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έχω μιλήσει με συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη – Θα σταθώ όρθιος και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία

admin

Τα κέρδη της αντιπολίτευσης από την πρόταση δυσπιστίας

admin

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας – Τι είπαν οι αρχηγοί – Οι συνεχείς διακοπές

admin

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

admin

Παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Ανοιχτό το σενάριο κυβερνητικού ανασχηματισμού

admin

Μητσοτάκης: Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων

admin

ΣΥΡΙΖΑ:  Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κ. Μητσοτάκη, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης

admin

Καταψηφίστηκε από 159 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

admin

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δικαίου

admin

Μητσοτάκης: «Ο κ. Ανδρουλάκης ταυτίζεται με εκδοτικό συγκρότημα – Εγώ δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»

admin

Ελληνική Λύση για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

admin

Αύριο στις 11:00 η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin