Image default
Πολιτική

Χαρακόπουλος: Το κράτος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες

«Το κράτος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες από τους μεγάλους σεισμούς της 3ης και 5ης Μαρτίου. Οι συμπολίτες μας σε καμία στιγμή δεν ένοιωσαν μόνοι και αβοήθητοι. Όλες οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι φορείς βρέθηκαν επί τόπου, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στα σεισμόπληκτα χωριά Δαμάσι Τυρνάβου, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννη Ελασσόνας του υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «εκείνο που προέχει είναι η επίλυση του πλέον φλέγοντος προβλήματος, αυτού της στέγασης όσων οι οικίες έχουν χαρακτηριστεί ως ακατοίκητες. Κι αυτό το στόχο εξυπηρετεί και η παρουσία του φίλου υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ιδίοις όμμασι διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος και πληροφορήθηκε από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων αλλά και τους κατοίκους την όλη κατάσταση. Είναι θετικό ότι ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα τροχόσπιτα και αναμένονται άμεσα οικίσκοι με την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του χώρου που θα φιλοξενηθούν από τους οικείους δήμους».

ΜΑΞΙΜΟΣ_2

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξήρε το ζήλο και την αποτελεσματικότητα των κλιμακίων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών που εργάζονται εντατικά για την καταγραφή των ζημιών, και ήδη έχουν γίνει 2.500 καταγραφές και αυτοψίες σε κτίρια. Ο κυβερνητικός βουλευτής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο η άμεση αρωγή των 600 ευρώ στους σεισμόπληκτους όσο και η επιδότηση 6.000 ευρώ για την αγορά οικοσκευής θα διατεθεί με διαδικασίες φαστ τρακ. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι στους πληγέντες θα χορηγηθεί επιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ τον μήνα για το επόμενο εξάμηνο, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα στέγασης, ακόμη και αν φιλοξενούνται. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι αποφάσεις για την στεγαστική συνδρομή έως 800 ευρώ το τ.μ. για την ανέγερση νέων κατοικιών ή αντίστοιχη για την επισκευή θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης για τους κατοίκους». 

ΜΑΞΙΜΟΣ_5

Στο Δαμάσι προηγήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα, ενώ στο Μεσοχώρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γάτσα.

ΜΑΞΙΜΟΣ_7

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 1.165 τα νέα κρούσματα – 477 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι 



Πέθανε το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων Χάρι και Μέγκαν: Η συνέντευξη των εννέα εκατ. δολαρίων – Τα κέρδη της Όπρα και ο «τσουχτερός» διαφημιστικός χρόνος 

Σχετικα αρθρα

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

admin

Επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο: Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για μια πατρίδα ενιαία

admin

Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ μας οδηγήσατε εδώ γιατί υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ

admin

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες

admin

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών – Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

admin

Live: Ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας – Θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί

admin

Νίκος Παππάς μετά τη θύελλα: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας

admin

Κασσελάκης για Τέμπη: «Η συγκάλυψη ενός εγκλήματος» – Νέο βίντεο με «πυρά» κατά Μητσοτάκη

admin

Ημαθία: Δεν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας 

admin

Αλέξης Γεωργούλης: Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Πράσινο Κίνημα

admin

Μπακογιάννης σε Δούκα για Βοτανικό: «Παραλαμβάνει έργο με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ»

admin