Image default
Επιχειρήσεις

Endeavor Greece: Το δίκτυο μεγαλώνει με την προσθήκη της Spotawheel

O Χάρης Αρβανίτης, συνιδρυτής & CEO της Spotawheel,  εταιρείας που κατατάχθηκε στην 41η θέση της λίστας των Financial Times με τις 1.000 Ταχύτερα Αναπτυσσόμενες Εταιρείες στην Ευρώπη, εντάσσεται στο δίκτυο της Endeavor, κατά το 12ο διαδικτυακό Διεθνές Πάνελ Επιλογής (ISP). Το τελευταίο αποτελεί και το τελικό στάδιο μιας πολυεπίπεδης διαδικασίας επιλογής νέων επιχειρηματιών προς ένταξη.

Η Spotawheel ιδρύθηκε το 2016 από τους Χάρη Αρβανίτη, Κυριάκο Αγαδάκο και Χρήστο Ζη, με στόχο να λύσει το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όποιος αγοράζει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: τον έλεγχό του. Με τη χρήση της τεχνολογίας, μετασχηματίζει τη διαδικασία αγοράς και πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Η εταιρεία δίνει στον υποψήφιο αγοραστή τη δυνατότητα να επιλέξει από την πλατφόρμα το αυτοκίνητο που θέλει να δοκιμάσει και αναλαμβάνει να του το παραδώσει για δοκιμή σε όποιο σημείο της χώρας επιλέξει. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών από την αγορά του αυτοκινήτου αλλά και εγγύηση 5 ετών – τη μεγαλύτερη εγγύηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη. H Spotawheel έχει λάβει χρηματοδότηση συνολικού ύψους $19,6 εκατ. μέσω επενδύσεων και δανεισμού, έχοντας την υποστήριξη πολύ σημαντικών funds όπως του VentureFriends, του Velocity Partners και του FJ Labs.

Μόλις την τελευταία τριετία, η εταιρεία παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 184% κάθε χρόνο, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η κατάταξη της εταιρείας στην 41η θέση της λίστας των Financial Times με τις 1.000 Ταχύτερα Αναπτυσσόμενες Εταιρείες στην Ευρώπη για το 2021. Έχοντας ήδη πουλήσει χιλιάδες οχήματα στην Ελλάδα και την Πολωνία, μέχρι το 2025, η Spotawheel σκοπεύει να επεκταθεί στη Γερμανία και σε τουλάχιστον πέντε χώρες ακόμη, αλλά και σχεδιάζει τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας, που θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει την τεράστια αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αξίας $540 δις με ετήσιες συναλλαγές που αφορούν τους τελικούς χρήστες που ξεπερνούν τα $35 εκατ.

«Μου άρεσε πραγματικά το διαδικτυακό πάνελ επιλογής της Endeavor, καθώς πρόκειται πολύ περισσότερο για μια ανοιχτή συζήτηση με κορυφαία στελέχη παγκοσμίως, παρά για μια τυπική διαδικασία επιλογής. Αυτό αντανακλά την ποιότητα και το όραμα του δικτύου της Endeavor, και είμαστε πολύ προνομιούχοι που γινόμαστε μέρος του και που μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε πίσω στο οικοσύστημα», δήλωσε ο Χάρης Αρβανίτης.

Η Μαίη Γαλάνη, Commerce Portfolio Lead της Endeavor, δήλωσε:

«Η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει δείξει τεράστια δυναμική, ειδικά το 2020, με πολύ έντονη Μ&Α και χρηματοδοτική δραστηριότητα. Η Ευρωπαϊκή αγορά έχει τεράστιες ευκαιρίες να συνεχίσει αυτή τη δυναμική, καθώς οι περισσότεροι παίκτες εστιάζουν τοπικά, σε αντίθεση με την Spotawheel που έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα cross-border και scalable μοντέλο. Η μέχρι τώρα ανάπτυξη της εταιρείας είναι εντυπωσιακή και ο Χάρης με την ομάδα του είναι έτοιμοι να την οδηγήσουν στο επόμενο στάδιο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα υποστηρίξουμε την πορεία τους προς την κατάκτηση της Ευρωπαϊκής αγοράς!»

Σημειώνεται ότι η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιλέγει και στηρίζει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως. Από το 1997, έχουν επιλεγεί περισσότεροι από 2089 Endeavor Entrepreneurs από 1200 εταιρείες παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει περισσότερες από 4.1 εκ. θέσεις εργασίας, ενώ το 2019 κατέγραψαν τζίρους άνω των €24 δις.

Από το 2012, που ξεκίνησε η λειτουργία της Endeavor στην Ελλάδα, υποστηρίζει 38 επιχειρηματίες, από 27 εταιρείες: Blueground, Centaur , CHB – Christodoulou Brothers, Dust & Cream, Ergon , FrezyDerm, Green Cola, Hellas Direct, HotelBrain, InstaShop, Konva, NumberAI, Nova Credit, Matternet, Miroculus, MTI, Orfium, Oseven Telematics, Papadimitriou, Pnoe, Pollfish, Raymetrics, Softomotive, Spotawheel, SYCHEM, Think Digital Group (TDG), Workable.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΤΕ: Αυτοί είναι οι 3+1 καταλύτες που θα στηρίζουν την ανάπτυξη το 2021 (πίνακας)

Πού βρίσκονται τώρα τα ενοίκια γραφείων σε βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας

Μειωμένα ενοίκια: Μέχρι πότε οι αιτήσεις – Πότε οι πληρωμές στους ιδιοκτήτες

Σχετικα αρθρα

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Λανσάρει την «πράσινη» σειρά σκυροδεμάτων ECOPact

admin

Ασφαλιστικές επιχειρήσεις: Στα €5,5 εκατ. οι απαιτήσεις αποζημιώσεων λόγω «Μήδειας»

admin

Epsilon Net: Πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft στην Ελλάδα

admin

Επιχειρήσεις: 6,5 φορές μεγαλύτερα έσοδα με την «Ψηφιακή Εμπειρία Πελάτη» – Τι δείχνει έρευνα του ΣΕΒ

admin

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα το Πάσχα – Αναλυτικά τα ωράρια

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Στο 29,75% το ποσοστό του Γ. Περιστέρη

admin

JYSK: Ανοίγει νέο κατάστημα στην Ελευσίνα

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κοντά στο 30% οι μετοχές του Γ. Περιστέρη

admin

Mytilineos: Σημαντική αύξηση της τιμής- στόχου από την Euroxx

admin

Rio Tinto: Αύξηση 7% στις αποστολές σιδηρομεταλλεύματος το α’ τρίμηνο

admin

Χρηματιστήριο: Φυσιολογική η διόρθωση-Πιθανή επέκταση μέχρι τις 860 μονάδες

admin

PwC: Θετική η διαχείριση της πανδημίας για τις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις

admin