Image default
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Την ερχόμενη Τετάρτη αποφασίζουν οι μέτοχοι για τη συμφωνία εξυγίανσης

Folli Follie: Την ερχόμενη Τετάρτη αποφασίζουν οι μέτοχοι για τη συμφωνία εξυγίανσης

Την Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, αναμένεται να συνεδριάσουν οι μέτοχοι της Folli Follie προκειμένου να εγκρίνουν το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρείας, το οποίο συζητήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2021 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της αίτησης εξυγίανσης τάχθηκαν οι ομολογιούχοι πιστωτές (που είχαν συμφωνήσει και διαμορφώσει τους όρους της) και οι εργαζόμενοι, τόσο το σωματείο όσο και μεμονωμένα. Το Δημόσιο ως πιστωτής δεν παρέστη στη συζήτηση της υπόθεσης, ενώ ο ΕΦΚΑ δήλωσε παρουσία χωρίς ωστόσο να παρέμβη στη διαδικασία.

Στην Γενική Συνέλευση της Folli Follie, την Τετάρτη, οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται να εγκρίνουν τους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης, εξουσιοδοτώντας το διοικητικό συμβούλιο για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο εάν ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, θα καταψηφίσει την έγκριση της εξυγιαντικής διαδικασίας βάσει των άρθρων 99 και 106δ του πτωχευτικού κώδικα.

Το κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης, που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Folli Follie, προβλέπει ότι η εταιρεία θα αποδώσει το 32% των συνολικών χρεών της, ενώ υπολογίζεται ότι ποσό της τάξεως των 349 εκατ. ευρώ (68% των υποχρεώσεων) θα διαγραφεί.

Στον αντίποδα, οφειλές ύψους 15,8 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και εργαζομένους (ενέγγυοι πιστωτές) εξοφλούνται πλήρως. Επίσης, η συμφωνία προβλέπει ότι οι ομολογιούχοι δανειστές (συμβαλλόμενοι πιστωτές), που εκπροσωπούν το 96,29% του συνόλου των υποχρεώσεων, θα λάβουν μετοχές και ομολογίες της νέας Folli Follie, ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, θα δημιουργηθούν ακόμη δύο νέες εταιρείες, οι OpsCo και AssetCo, οι οποίες θα έχουν έδρα το Λουξεμβούργο και σε αυτές θα μεταβιβαστεί η εμπορική δραστηριότητα των Folli Follie και Links of London και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η OpsCo θα είναι θυγατρική της AssetCo κατά 90% και ο έλεγχός της θα ανήκει στους ομολογιούχους.

Σημειώνεται επίσης ότι η Folli Follie έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Arena Investors. Για φέτος, η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει έσοδα 84 εκατ. ευρώ και ζημίες 20 εκατ. ευρώ, ενώ βάσει του business plan, που έχει καταθέσει η Folli Follie, εκτιμά ότι οι ζημίες θα «γυρίσουν» σε κέρδη 115 εκατ. ευρώ το 2022.

Εφόσον η συμφωνία εξυγίανσης επικυρωθεί, ανοίγει επιπλέον ο δρόμος για την αποδέσμευση των ακινήτων της εταιρείας από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος και άρα η απόδοσή τους στην εταιρεία παγίων στοιχείων, που θα ελέγχουν πλέον οι ομολογιούχοι.

 • εξυγίανση
 • Folli Follie
 • Δημήτρης Κουτσολιούτσος
 • Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών
 • ΟΜΟΛΟΓΙΟΎΧΟΙ
 • OpsCo
 • AssetCo
 • business plan

  Σχετικα αρθρα

  Amazon: Ο τεχνολογικός κολοσσός κατασκοπεύει τους εργαζομένους του – Δείτε πώς

  admin

  Asos: O μεγάλος νικητής της πανδημίας στην αρένα του εμπορίου

  admin

  Ανοίγουν και τα ΙΚΕΑ μετά την άρση του περιορισμού των 20 ατόμων

  admin

  Amazon: Απέτυχε η προσπάθεια ίδρυσης του πρώτου συνδικάτου των εργαζομένων στην Αλαμπάμα

  admin

  Forthnet: Παύση της διαπραγμάτευσης της μετοχής στις 23 Απριλίου

  admin

  Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Ανοίγουν στις 12 Απριλίου – Πώς θα λειτουργήσουν

  admin

  Bread Factory: Δωρεά δύο κλινών ΜΕΘ στα Γ.Ν. και Π.Ν. Λάρισας και 1.000 στολών στο «Σωτηρία»

  admin

  Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Προσοχή στο κενό

  admin

  REDS: Πότε ξεκινά το Cambas Park – Επένδυση 200 εκατ. ευρώ

  admin

  Forthnet: Η 6η διαγραφή εισηγμένης το 2021

  admin

  B&F: Επανέναρξη του προγράμματος αγοράς ιδίων ομολογιών

  admin

  Greenhill: Συμπεράσματα από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον κατασκευαστικό κλάδο

  admin