Image default
Οικονομία

Πώς σχεδιάζεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» από την επιστημονική επιτροπή, προσδιορίζουν ως την ημέρα για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των υπηρεσιών που τελούν σε αναστολή στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία, πάντα υπό την αίρεση της εξέλιξης των επιδημιολογικών στοιχείων, αποτελεί την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης, καθώς κρίνεται ότι και η επιδημία θα αρχίσει να υποχωρεί, αλλά και ότι η αγορά δεν μπορεί να αντέξει επιπλέον ημέρες εκτός λειτουργίας. Το πλήγμα που έχει ήδη δεχθεί είναι πολύ ισχυρό. Συνεπώς, για το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το μόνο θέμα αυτή τη στιγμή είναι το πότε θα επαναλειτουργήσει, μιας και ο τρόπος που θα γίνει αυτό είναι γνωστός. Και δεν είναι άλλος από τη διαδικασία που ισχύει στις λίγες περιοχές που δεν έχουν χρωματισθεί με το λεγόμενο «βαθύ κόκκινο».

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά, δηλαδή χωρίς ραντεβού και τις μεθόδους του click away και του click inside που εφαρμόστηκαν περιοδικά το προηγούμενο διάστημα. Ο μόνος περιορισμός, πλην του αριθμού πελατών και εργαζομένων ανά τετραγωνικό μέτρο, της τήρησης των αποστάσεων και των πρωτοκόλλων υγιεινής, θα είναι χρονικός και θα έχει διάρκεια τριών ωρών από την αποστολή του μηνύματος.

Ειδικότερα, με την επανεκκίνηση της λειτουργίας των εμπορικών, θα ενεργοποιηθεί, όπως ήδη έχει προαναγγελθεί, ο αριθμός 13032 στον οποίο θα αποστέλλεται sms για μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα, με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων, για τα οποία θα συνεχίσει να ισχύει το sms με κωδικό 2 στο 13033.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τη νέα εφαρμογή, δηλαδή της αποστολής μηνύματος στο 13032, o καταναλωτής θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του από ό,τι είχε το προηγούμενο διάστημα με την αγορά εν λειτουργία, ή αυτόν που έχουν τώρα (δίωρο) οι καταναλωτές στις περιοχές όπου τα καταστήματα είναι ανοικτά.

Και οι υπηρεσίες

Σε κάθε περίπτωση, μαζί με τα εμπορικά, την ίδια ημερομηνία θα επαναλειτουργήσουν και οι υπηρεσίες που βρίσκονται σε αναστολή, όπως για παράδειγμα τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής κοκ, για τα οποία, πέραν των λοιπών μέτρων προστασίας, θα ισχύει υποχρεωτικά το ραντεβού.

Σχετικα αρθρα

ΤτΕ: Βελτίωση 314 εκατ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Φεβρουάριο

admin

Ο κοροναϊός ρίχνει τις τιμές ασφάλισης των αυτοκινήτων

admin

Θ. Σκυλακάκης: Όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους

admin

Το χτύπημα στην καρδιά του ποδοσφαίρου και η μάχη εκτός γηπέδου

admin

Συνδεδεμένες ενισχύσεις : Ξεκινά επανέλεγχος όλων των αγροτεμαχίων

admin

Βρετανία: Το πρόγραμμα στήριξης της εργασίας συγκράτησε την ανεργία

admin

Πώς θα βγάζουν συντάξεις εξπρές λογιστές και δικηγόροι – Όλη η τροπολογία

admin

Απ. Βεσυρόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης είναι οι μειώσεις φόρων να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα

admin

10η αξιολόγηση: Χρέη δημοσίου – συντάξεις – ΕΝΦΙΑ – κόκκινα δάνεια στα «καυτά» μέτωπα

admin

Φώφη Γεννηματά στον Ο.Τ.: Με μια κατεστραμμένη οικονομία η πορεία της ανάκαμψης θα είναι πολύ πιο δύσκολη

admin

Πάσχα 2021: Το ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα

admin

Η «μάχη» του οβελία – Πού θα κινηθούν φέτος οι τιμές

admin