Image default
Πολιτική

Προπαγανδιστική ταινία για τον Αχμέτ Σαδίκ ετομάζει η Τουρκία με στόχο την Ελλάδα

Προπαγανδιστική ταινία για τη ζωή του εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας στη Θράκη, Αχμέτ Σαδίκ, θα προβάλλει το επόμενο διάστημα το τουρκικό δίκτυο TRT.

Πρόκειται για αυτοβιογραφική ταινία, που θα παρουσιάζει τη ζωή και την πορεία του ιδρυτή του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ, ο οποίος φιλοδοξούσε να εξελιχθεί, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και αρχές του 1990, στον Ντενκτάς της Θράκης.

Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesinin lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in hayatını anlatan filmimizin çalışmalarına başladık.

Yunanistan’ın baskıcı politikalarına karşı Dr. Sadık Ahmet’in bugüne ışık tutan mücadelesi hiçbir zaman unutulmayacak.

Ruhu şad olsun! pic.twitter.com/9BlfbMq72K

— ibrahim eren (@ibrahimeren) April 18, 2021

Μ’ ανάρτησή του στο Twitter, o Γενικός διευθυντής του TRT Ιμπραήμ Ερέν, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη, έκανε γνωστό πως ήδη έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας, αναρτώντας και σχετικό τρέιλερ, που δείχνει σκηνή από τον Σαδίκ να οδηγείται μέσα σε αστυνομική κλούβα σε ελληνικό δικαστήριο και να δικάζεται, δηλώνοντας «περήφανος» για την τουρκική καταγωγή του.

«Αρχίσαμε εργασίες για την ταινία που περιγράφει την ζωή του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ-ηγέτη του αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης για δικαιώματα και ελευθερίες. Ο αγώνας του Δρ. Σαδικ Αχμέτ ενάντια στην καταπιεστική πολιτική της Ελλάδας δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ας αναπαύεται η ψυχή του» έγραψε προκλητικά ο Ερέν, δίνοντας και το στίγμα του προπαγανδιστικού περιεχομένου της ταινίας.

Όλα αυτά και ενώ ο θόρυβος της πρόσφατης επεισοδιακής συνέντευξης τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Ντεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν έχει κοπάσει.

Η Άγκυρα συνεχίζει την προπαγάνδα περί καταπάτησης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, που προκλητικά αποκαλεί «τουρκική», από τις ελληνικές Αρχές στη Θράκη, λαμβάνοντας δια στόματος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών την απάντηση πως στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, σύμφωνα και με τη Συνθήκη της Λωζάνης την οποία έχει συνυπογράψει και η Τουρκία.

Ειδήσεις σήμερα 



Στα 1.607 τα νέα κρούσματα – 847 οι διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι Δολοφονία Καραϊβάζ: Σε 100 βίντεο και ένα λάπτοπ ψάχνουν τους δολοφόνους



Στο μυαλό της Ελισάβετ: Μένει ή δίνει το Crown στον Κάρολο 

Σχετικα αρθρα

Ανδρουλάκης: Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο – Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για τους «επίμαχους διαλόγους»

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δίνουμε στον κ. Καραμανλή το «χαρτί» που ζήτησε – Το έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προειδοποιούσε για ατύχημα

admin

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή

admin

Στέλιος Κουτνατζής: Ο δικηγόρος που θα έχει διευρυμένο ρόλο στο νομοθετικό έργο μετά την παραίτηση Παπασταύρου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα στη Θήβα και πήρε δώρο γραβάτα – Το βράδυ το πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή

admin

Μαξίμου: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Μπρατάκου – «Μοιράζονται» οι αρμοδιότητες του Παπασταύρου

admin

Με εσωτερική αναδιάταξη η αντικατάσταση Παπασταύρου και Μπρατάκου

admin

Το Σαββατοκύριακο η πρώτη συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς

admin

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Στις ευρωεκλογές θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

admin

Μαρινάκης: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση εργαλειοποίησης πονεμένων ανθρώπων από αντιπολίτευση

admin

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, το Κυπριακό

admin

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

admin