Image default
Πολιτική

Τσαβούσογλου για ένταση με Δένδια: Ημουν σωστός οικοδεσπότης – Με στενοχώρησε, δεν ήταν ειλικρινής

Με τα συνήθη ψεύδη της Τουρκίας και με προσωπική επίθεση κατά του Νίκου Δένδια, επανήλθε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος σε όλα όσα έλαβαν χώρα στην Άγκυρα με την δημόσια αντιπαράθεση των δύο υπουργών Εξωτερικών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Habertürk TV το βράδυ της Τρίτης παρουσίασε τα γεγονότα της Άγκυρας όπως ο ίδιος ήθελε λέγοντας πως ο κ. Δένδιας «δεν ήταν ειλικρινής» και πως ο ίδιος ήταν ένας σωστός οικοδεσπότης. Αυτό που είπε μεταξύ άλλων ήταν πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ «δεν ήταν ειλικρινής» αφού σημείωσε πως οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να μην σχολιάσουν στην συνέντευξη Τύπου κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις.

«Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε μια εξαιρετικά ειλικρινή ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε κι ο πρόεδρός μας, η συνομιλία κατά την υποδοχή του στο προεδρικό μέγαρο ήταν ειλικρινής. Το να είμαστε ειλικρινείς, δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζουμε τις απόψεις μας. Μιλήσαμε για το τί μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον. Στην οικονομία, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Συμφωνούσαμε πάντα σε ένα ζήτημα και συμφωνούμε ξανά. Είναι προφανές εδώ και χρόνια ότι δεν μπορούμε να λύσουμε τα άλυτα προβλήματα με μία ή μερικές συνομιλίες. Συμφωνήσαμε να επικεντρωθούμε στην επίλυση των δύσκολων ζητημάτων με σταδιακά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» είπε.

Συνέχισε δε λέγοντας πως «ξεκίνησε λοιπόν ένας νέος διάλογος. Αυτή η πρώτη συνάντηση δεν ήταν εύκολη. Αλλά διεξήχθη σε πιο θετική ατμόσφαιρα από ό,τι περιμέναμε. Εξάλλου και οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων στην Αθήνα ήταν θετικές».

Παρά το «καλό κλίμα» πάντως, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολιάζοντας το περιεχόμενο των δημοσίων τοποθετήσεων εξαπέλυσε άλλη μία σειρά από ψεύδη κατηγορώντας την Ελλάδα πως σκοτώνει μετανάστες στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα όπως είπε «στο Αιγαίο γίνονται push backs. Πέταξαν (σ.σ. οι Έλληνες) επτά Αφρικανούς με πλαστικές χειροπέδες στην θάλασσα με τους τρεις από αυτούς να πεθαίνουν», είπε.

Συνέχισε δε σημειώνοντας πως το γεγονός πως ο Νίκος Δένδιας… δεν ήταν ειλικρινής τον στενοχωρεί. «Είναι φίλος μου από το 2003. Με στενοχώρεσε σε αυτό το θέμα». «Πέρα από αυτό, εμείς έχουμε απάντηση σε ό,τι κι αν λένε οι Έλληνες, δεν έχουμε κάποιο φόβο» είπε.

Πάντως ο κ. Τσαβούσογλου μίλησε για την επόμενη ημέρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων σημειώνοντας πως «είμαστε έτοιμοι να λύσουμε όλα τα ζητήματα» κάνοντας δε αναφορά και στο ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

«Κατά την συνάντηση με τον πρόεδρό μας, συμφωνήσαμε σε έναν οδικό χάρτη. Ο Νίκος Δένδιας θα με καλέσει στην Αθήνα. Μετά την συνάντησή μας θα φέρουμε σε επαφή τον Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα αποφασίσουμε για το ακριβές πλαίσιο αργότερα», είπε ενώ παρέθεσε και μία δήλωση την οποία αποδίδει στον Ερντογάν σύμφωνα με την οποία ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «είμαι πάντα έτοιμος να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη».

Ειδήσεις σήμερα:Τουρκία: Αντικαθίσταται η υπουργός Εμπορίου – Εγκαθιδρύονται δυο νέα υπουργείαΠανδημία-Βραζιλία: Κατέρριψε όλα τα τραγικά ρεκόρ θανάτων τους δυο τελευταίους μήνεςΔιάγγελμα Μπάιντεν για την ετυμηγορία για τον φόνο του Φλόιντ: «Ένα γιγαντιαίο βήμα μπροστά στην πορεία προς τη δικαιοσύνη»

Σχετικα αρθρα

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: «Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

admin

Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δυο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα «Δημοκράτες»

admin

Γιάννης Οικονόμου – Βουλή: Τραμπισμός α αλ γκρέκα, αυτή τη φορά με επισπεύδοντα τον κ. Ανδρουλάκη

admin

ΝΔ: Η δήλωση Παππά για προσυνεννόηση επιβεβαιώνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρονται για τον πόνο των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

admin

Εμφύλιος στο «μέτωπο της δυσπιστίας»: Διορθωτική δήλωση Παππά μετά τον πολιτικό σάλο

admin

Χαμός στην Τουρκία με τη γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

admin

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας

admin

Φαραντούρης στον ΣΚΑΪ: Ευχής έργον να ρίξει η ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα

admin

Η  συμφωνία των «τεσσάρων» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης η πρόταση δυσπιστίας  – Η τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή στη Βουλή

admin

Πηγές της Νέας Αριστεράς για Παππά: Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται

admin