Σφάλμα
 • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 983
Log in

MUST READ

Τα σενάρια και τα μαθηματικά του εκλογικού νόμου

«Πυρετός» για την 8η Ιουλίου: Τα σενάρια αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και τα μαθηματικά του εκλογικού νόμου

Μετά τις ευρωεκλογές δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν δεδομένο ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την αυτοδυναμία στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η εντυπωσιακή διαφορά των 9,3 μονάδων προβαλλόμενη πάνω στην αναμενόμενη αυξημένη συσπείρωση των κομμάτων στις εκλογές σε αυτό παρέπεμπε.

Σε αυτή την εικόνα συνέβαλε και το ίδιο το αποτέλε...

 • 0

Ανάλυση:Τα σενάρια που εξασφαλίζουν αυτοδυναμία στη ΝΔ

 
Ανάλυση – εκλογές 2019: Τα σενάρια που εξασφαλίζουν αυτοδυναμία στη ΝΔ

Στο κρισιμότερο διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου εξελίσσεται η πιθανή ή όχι αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, με βάση το εμφατικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι ρεαλιστικοί πλέον στόχοι των δύο μεγάλων κομμάτων είναι για τον μεν Κυριάκο Μητσοτάκη η δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, για τον δε Αλέξη Τσίπρα η αποτροπή της.

 • 0

Το Βατερλώ της Vodafone TV

VODATVΤραγικά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του το Vodafone TV Που ξεκινούν από πολύ χαμηλές ταχύτητες  και φτάνουν έως καταγγελίες για παραπλάνηση καταναλωτών  και παράνομες κρυφές χρεώσεις.

 • 0

Ενεργειακός πόλεμος ΗΠΑ – Ρωσίας στην Ελλάδα!

pipelineΣε τροχιά στρατηγικής αντιπαράθεσης με την Ρωσία βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς μπαίνει, στο πλευρό των ΗΠΑ, σε ένα σημαντικό ενεργειακό πόλεμο, για τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

 • 0

Η «μητέρα των μαχών» για επιβίωση του ευρώ!

euro crisisΗ «μάχη» για την οποία το γερμανικό κατεστημένο προετοιμαζόταν πριν ακόμη τεθεί σε κυκλοφορία το ευρώ φαίνεται πως πλησιάζει. Το «κακό παιδί» της ευρωζώνης, η Ιταλία, ετοιμάζεται να παραβιάσει τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, την ώρα που οι Βρυξέλλες και οι αγορές ζητούν κατεπειγόντως λιτότητα, διαβλέποντας ότι το ιταλικό χρέος σύντομα θα βρεθεί εκτός των ορίων βιωσιμότητας.

 • 0

Γιατί ο Trump κήρυξε οικονομικό πόλεμο στην Τουρκία

uscapitalΗ απόφαση του Προέδρου Trump να διπλασιάσει τους δασμους του χάλυβα στην Τουρκία, καθώς η κυβέρνησή της αντιμετώπιζε μια κατάρρευση του νομίσματος της σηματοδότησε μια αλλαγη για τις Η.Π.A από τον παραδοσιακό χειρισμό της χρηματοπιστωτικής αναταραχής που έπληξε τις αναδυόμενες αγορές.

 • 0

Μαύρα «γερμανικά» σύννεφα μαζεύονται πάνω από την Ευρωζώνη

german europe3Η απότομη πτώση του γερμανικού μεταποιητικού δεικτη τον Ιούνιο πυροδότησε την ανησυχία ότι ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος έχει εντείνει την επιβράδυνση της πιο εξαγωγικής οικονομίας στην ευρωζώνη.

 • 0

Σε επενδυτική καραντίνα το ελληνικό Χρηματιστήριο!

xaaaaaaaaaaaaaΣε ιδιότυπη επενδυτική καραντίνα έχουν θέσει το ελληνικό Χρηματιστήριο σημαντικοί ξένοι οίκοι, μετά το φιάσκο με την Folli Follie, που έχει προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων σε ξένα χαρτοφυλάκια με πολύ ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά και έχει καταρρακώσει την αξιοπιστία της.

 • 0

Τράπεζες: Θεραπεία – σοκ και νέα άντληση κεφαλαίων!

bankssssssssssssssssΣε θεραπεία – σοκ θα υποβληθούν οι τράπεζες για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους και θα κληθούν να ενισχύσουν προληπτικά την κεφαλαιακή βάση τους μέσα στο 2019, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίες εναρμονίζονται πλήρως με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ.

 • 0

Η ευκαιρία της Ευρώπης το 2018

european mapΈχει γίνει κλισέ να λέμε, κάθε Δεκέμβριο, ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι κρίσιμος για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μοτίβο είναι γνωστό: η Ευρώπη πέρασε ταραχώδεις 12 μήνες, οδηγούμενη από γεγονότα για τα οποία δεν ήταν προετοιμασμένη, εκτοξεύει μια απάντηση και αποφασίζει να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα δομικά ζητήματα.

 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ