Log in

EUROBANK: 2 νέες αποφάσεις και ένα εξώδικο για τα ελβετικά δάνεια

EUROBANK: 2 νέες αποφάσεις και ένα εξώδικο για τα ελβετικά δάνεια

Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται να παίρνει για την Eurobankτο θέμα των δάνειων σε ελβετικό φράγκο.

Τις προηγούμενες μέρες εκδόθηκαν 2 νέες αποφάσεις από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (1440 , 1441 – 2016που χειριστηκε η κ. Νούκα Αριαδνη) που ,κινούμενες στο ίδιο σκεπτικό με την ιστορική πλέον 334/2016, αναγνωρίζουν ως νόμιμη ισοτιμία εκείνη της εκταμίευσης του δάνειου και όχι την σημερινή ανακουφίζοντας έτσι χιλιάδες δανειολήπτες. Με τις 2 νέες αυτές αποφάσεις ο συνολικός αριθμός αποφάσεων που δικαιώνουν δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο ανέρχεται σε 54 !

Ταυτόχρονα ο Συλλογος Δανειοληπτων Ελβετικού Φραγκου εκπροσωπουμενος απο την κ. Αριαδνη Νουκα και κ. Μαριο Μαρινάκο που χειρίζεται την υπόθεση απέστειλε την προηγούμενη Παρασκευή εξώδικο με το οποίο ζητεί από την EUROBANKνα επιδείξει την δέουσα κοινωνική ευαισθησία και να σεβαστεί την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της αποφάσεως.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Είναι γνωστό, ότι ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) πρωτοστατώντας, αποφάσισε την δικαστική επιδίωξη της δικαίωσης των μελών του. Για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκε με το Δευτεροβάθμιο Καταναλωτικό Σωματείο με την επωνυμία « Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ)», το Πρωτοβάθμιο Σωματείο Ένωση Καταναλωτών με την επωνυμία Ένωση Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας και το Πρωτοβάθμιο Σωματείο Ένωση Καταναλωτών με την επωνυμία Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ) και ξεκίνησε η δικαστική διαδικασία μέσω συλλογικών αγωγών κατά των συστημικών τραπεζών, οι οποίες χορήγησαν τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο.

Η ιστορική απόφαση 334/2016 (στάδιο καθαρογραφής) είναι πλέον γεγονός!!

Απόφαση που ήρθε ως αποτέλεσμα κόπου και στρατηγικού σχεδιασμού που χαράχτηκε εξ’ ιδρύσεως του Συλλόγου μας, αποτέλεσμα που οφείλεται βεβαίως στους νομικούς του ΣΥΔΑΝΕΦ, (μάρτυρες, γνωμοδοτήσεις καθηγητών, οικονομικές μελέτες) αλλά κυρίως σε όλους εσάς που πιστέψατε και συμμετείχατε στο συλλογικό πνεύμα, ενδυναμώνοντας τις αγωγές σε κάθε επίπεδο.

Έτσι λοιπόν, εν μέσω θερινής σεζόν ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ εφισυχάζεται, επιμένει και παραμένει στις επάλξεις.

Με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει εν μέσω οικονομικής κρίσης, σας γνωρίζουμε πως αφού απευθυνθήκαμε στους νομικούς του ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ. (Κα ΝΟΥΚΑ Αριάδνη, κο ΜΑΡΙΝΑΚΟ Μάριο) συντάκτες της Ιστορικής Συλλογικής αγωγής, προβήκαμε σήμερα 22 Ιουλίου 2016 δια νομίμου επιδόσεως σε ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ κατά της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «EUROBANK ERGASIAS A.E.». Ομοίως θα ακολουθήσει επίδοση και προς τις υπόλοιπες τράπεζες.

Με αυτήν τη εξωδικαστική και χωρίς ρίσκο κίνηση τονίζουμε την μεγαλειώδη αξία της απόφασης 334/2016 αιτούμενοι την άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο.

Με την εν λόγω εξωδικαστική πράξη/κίνηση ΔΕΝ επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ το μέλος, που αγωνιά και δεν αντέχει άλλο το βάρος της αδυσώπητης αδικίας, ζητώντας τώρα / χθες να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο που θα οδηγήσει στην ανακούφιση και την δικαίωσή του.

Η απόφαση 334/2016

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο απαγόρευσε στην εναγομένη τράπεζα στο μέλλον να διατυπώνει, να επικαλείται και να χρησιμοποιεί στις συναλλαγές µε καταναλωτές στο πλαίσιο συμβάσεων δανείων σε ελβετικό φράγκο ή με ρήτρα ελβετικού φράγκου όρους που προβλέπουν την καταβολή των δόσεων υπολογισμένων με την εκάστοτε ισοτιμία ευρώ ελβετικού φράγκου κατά την ημέρα της καταβολής. Επίσης, απαγορεύθηκε στην εναγομένη να αποκρούει την εκ μέρους των δανειοληπτών καταβολή των τοκοχρεωλυτικών δόσεων σε ελβετικά φράγκα στο ισόποσο τους σε ευρώ βάσει της ισοτιμίας ευρώ ελβετικού φράγκου κατά τον χρόνο εκταμίευσης του δανείου.

Ακόμη, απαγορεύθηκε στην εναγόμενη η καταγγελία των συμβάσεων των δανείων, εάν οι δανειολήπτες καταβάλουν τα ποσά των τοκοχρεωλυτικών δόσεων σε ελβετικά φράγκα στο ισόποσο τους σε ευρώ βάσει της ισοτιμίας κατά τον χρόνο εκταμίευσης του δανείου, ενώ υποχρεώθηκε να παραλείπει να επιδιώκει την τμηματική ή την μερική ή την ολική εξόφληση των χορηγήσεων αυτών επί τη βάσει της τρέχουσας τιμής πώλησης του χορηγηθέντος νομίσματος κατά την ημέρα της, αλλά με βάση την ισοτιμία κατά το χρόνο εκταμίευσης. Τέλος, υποχρεώθηκε σε συνυπολογισμό όλων των καταβολών και των χρεώσεων με βάση την ισοτιμία εκταμίευσης. Για κάθε δε παράβαση της απαγόρευσης χρήσης των εν λόγω καταχρηστικών όρων, θα της επιβάλλεται χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ