Log in

ΧΡΗΣΙΜΑ

Επτά στους δέκα (ακόμα) δεν κόβουν αποδείξεις

Επτά στους δέκα (ακόμα) δεν κόβουν αποδείξεις

Τα λουκέτα πέφτουν βροχή. Οι παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι να μην εκδίδουν αποδείξεις και ας έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πρόστιμα και κλείσιμο των καταστημάτων τους για 24 ή 48 ώρες στην καλύτερη περίπτωση. Διότι σε περίπτωση υποτροπής το λουκέτο γίνεται δεκαήμερο.

 • 0

Χωρίς πρόστιμο και η εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση εισοδήματος για διαγραφή συζύγου

Μια ακόμη θετική απόφαση της ΔΕΔ σχετικά με τα πρόστιμα των εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και με παρόμοια σκεπτικά με την απόφαση που δημοσίευσε ο κόμβος (δείτε εδώ) σχετικά με την μη επιβολή προστίμου για αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού, ακυρώνει το πρόστιμο των 100 ευρώ που είχε αρχικώς επιβληθεί από την Δ.Ο.Υ.

 • 0

Τι ισχύει για τις κατασχέσεις της εφορίας

Τι ισχύει για τις κατασχέσεις της εφορίας

Οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις από την ΑΑΔΕ

Τον επικαιροποιημένο οδηγό ερωτήσεων- απαντήσεων με χρηστικές πληροφορίες για φορολογικά θέματα, έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μεταξύ των σημείων που απασχολούν εκατομμύρια πολίτες, είναι αυτά που αφορούν τις κατασχέσεις (τρέχοντα όρια ακατάσχετων ορίων για μισθούς- συν

...
 • 0

Εκδόθηκαν τα νέα κλιμακωτά ποσοστά επιστροφών (rebate) που ισχύουν από 1-8-2017

Εκδόθηκαν τα νέα κλιμακωτά ποσοστά επιστροφών (rebate) που ισχύουν από 1-8-2017

Εκδόθηκε η απόφαση που προβλέπει τα νέα κλιμακωτά ποσοστά επιστροφών (Rebate) από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους που υπόκεινται σε έκπτωση (rebate) και ο τρόπος υπολογισμού του ποσοστού έκπτωσης επί αυτών.

 Οι κατηγορίες των υπηρεσιών υγείας οι οποίες υπόκεινται σε έκπτωση (rebate) ορίζονται, ως κάτωθι:

Εκδόθηκαν τα νέα κλιμακωτά ποσοστά επιστροφών (rebate) που ισχύουν από 1-8-2017

Το ποσό έκπτωσης (rebate) υπολογίζεται επί του συνόλου της αξίας των αντίστοιχων δαπανών (οφειλών) που ο πάροχος υποβάλλει ηλεκτρονικά προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πριν την προσθήκη του Φ.Π.Α., σε μηνιαία βάση. Η έκπτωση αφορά στο ύψος της ως άνω υπολογιζόμενης οφειλής η οποία κλιμακώνεται σύμφωνα με την προσδιοριζόμενη προοδευτική διαβάθμιση των πινάκων των παραρτημάτων Α και Β για κάθε μία εκ των ανωτέρω κατηγοριών. Τα παραρτήματα Α και Β αποτελούν ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας απόφασης.

Για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς (ιδιώτες ή εταιρεία) οι οποίοι εκτός των ιατρικών επισκέψεων εκτελούν και ιατρικές πράξεις/διαγνωστικές εξετάσεις ορίζεται ποσοστό έκπτωσης 40% για όσες εξ αυτών έχουν εκδώσει οι ίδιοι το παραπεμπτικό (αυτοπαραπομπή), ενώ για όσες το παραπεμπτικό έχει εκδοθεί από άλλο γιατρό η προκαλούμενη δαπάνη υπόκειται στα διαβαθμισμένα ποσοστά έκπτωσης των πινάκων του Παραρτήματος Β.

Η εφαρμογή της παρούσας υπουργικής απόφασης έχει ισχύ από 1.8.2017. Η με αριθ. Γ3γ/ΓΠ/77011/30.10.2015 (Β' 2391) υπουργική απόφαση «Ορισμός κλιμακούμενου ποσοστού επί των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για νοσηλεία, διαγνωστικές εξετάσεις και φυσικοθεραπείες των ασφαλισμένων του προς τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιδιώτες παρόχους, ως επιστροφή (rebate)» και η με αριθ. Γ3γ/63182/9.11.2015 (Β' 2496) υπουργική απόφαση «Ορισμός κλιμακούμενου ποσοστού εκπτώσεων για διαγνωστικές εξετάσεις - ιατρικές πράξεις, ως μέθοδος αποζημίωσης των διαγνωστικών εξετάσεων» καταργούνται.

 

 • 0

ΠΟΛ 1122/2017 - Πιστοποίηση αναπηρίας για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

ΠΟΛ 1122/2017 - Πιστοποίηση αναπηρίας για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση  ΠΟΛ.1122/2017 σύμφωνα με την οποία τροποποιείτε η απόφαση ΠΟΛ.1212/24.9.2015 σχετικά με την πιστοποίηση της αναπηρίας για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όπως ορίζει το σχετικό άρθρο 7 του νόμου 4223/2014.

 • 0

Παραγραφή, η επόμενη μέρα

[05.08.2017]

Παραγραφή, η επόμενη μέρα

ΝΕΝΑ Π. ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, Δικηγόρος

[α] Στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, η έννοια  «φορολογικές διατάξεις», περικλείει όχι μόνον όλους τους τομείς της φορολογίας, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ των σχετικών τύπων φόρου ή των άλλων οικείων επιβαρύνσεων, αλλά και όλες τις πτυχές του θέματος αυτού, ασχ...

 • 0

Μετατροπή ατομικής επιχείρησης σε Ι.Κ.Ε., Α.Ε., Ε.Π.Ε. - Ποιες μετατροπές μεταξύ εταιριών είναι εφικτές σήμερα

Το Ν.Σ.Κ. θα γνωμοδοτήσει σχετικά με το αν είναι δυνατή η μετατροπή ατομικών επιχειρήσεων σε άλλες μορφές νομικών προσώπων (Α.Ε.- Ε.Π.Ε.-Ι.Κ.Ε.). Το ζήτημα ανέκυψε μετά από ερώτηση βουλευτή που έχει απευθύνει στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 • 0

Βρείτε εδώ όλα όσα χρειάζεστε για τον εξωδικαστικό μηχανισμό - Αποφάσεις, οδηγίες, νομοθεσία, πληροφορίες

Βρείτε εδώ όλα όσα χρειάζεστε για τον εξωδικαστικό μηχανισμό - Αποφάσεις, οδηγίες, νομοθεσία, πληροφορίες
Βρείτε εδώ όλα όσα χρειάζεστε για τον εξωδικαστικό μηχανισμό - Αποφάσεις, οδηγίες, νομοθεσία, πληροφορίες | Money-money.gr
<!-- <div id="flashNews" class="alert alert-info">
 • flash
 • ΕΠΙΤΟΚΙΑ
 • τιμες μετοχων
 • φολορολογι&kappa
...
 • 0

Οδηγίες: Πώς θα υποβάλετε αίτηση στον εξωδικαστικό μηχανισμό

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΦΕΙΛΕΤΗ Ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ
1. Εισερχόμαστε στον δικτυακό τόπο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους (www.keyd.gov.gr), επιλέγουμε στην κορυφή της αρχικής σελίδας την υπερ-σύνδεση με τίτλο "Αιτηθείτε στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό", η οποία μας οδηγεί σε σελίδα στην οποία υπάρχει κουμπί (θα ενεργοποιηθεί τα μεσάνυχτα της

...
 • 0

Εξωδικαστικός: Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τις 120 δόσεις και το κούρεμα για οφειλές έως 50.000 ευρώ

Εξωδικαστικός: Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τις 120 δόσεις και το κούρεμα για οφειλές έως 50.000 ευρώ

Τι λέει η ΚΥΑ για την αυτοματοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών

Αυτόματη διαγραφή τόκων υπερημερίας και κάθε είδους προστίμων της εφορίας με εξόφληση σε 120 δόσεις προβλέπει η αυτοματοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών για ποσά έως 50.000 ευρώ που προβλέπεται με κοινή υπουργική απόφαση.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, για τις συγκεκριμένες οφειλές

...
 • 0

Πιτσιλής - Το τελευταίο, που θέλουμε, είναι να επιβάλουμε ποινές αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων

 

Τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης επισκέφθηκε σήμερα ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με στόχο να συναντήσει τους εκπροσώπους των επαγγελματιών του τουρισμού των δύο περιοχών και να συζητήσει μαζί τους τα θέματα, που αντιμετωπίζουν, αναφορικά με την καθημερινότητά τους στην επαφή τους με τη φορολογική διοίκηση.

 • 0
Subscribe to this RSS feed

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: