Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στα 154 εκατ. ευρώ τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα

Οι ελεγχθείσες οικονομικές καταστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για το 2017 δείχνουν ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 82 εκατ. ευρώ, σε 1.275 εκατ. ευρώ, κυρίως ως αποτέλεσμα της αύξησης των καθαρών τόκων-εσόδων από το χαρτοφυλάκιο δολαρίων ΗΠΑ και το χαρτοφυλάκιο του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων (asset purchase progr

...
 • 0

Στην Εθνική η «καυτή πατάτα» για Εθνική Ασφαλιστική

Σε λεπτή κόκκινη γραμμή βαδίζει και τυπικά από χθες η υπόθεση ολοκλήρωσης της εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Exin Group καθώς άλλη μια προθεσμία παρήλθε, χωρίς η τελευταία να υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα απαραίτητα στοιχεία μετοχολογίου και δομής της συναλλαγής.

Αντ αυτού, η Exin, με επιστολή της, ενημερώνει την ΤτΕ ότι εί

...
 • 0

Πειραιώς: Τέσσερις στη β΄ φάση για το ΑΜΟΕΒΑ

Τέσσερις επενδυτές περνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης από την Πειραιώς χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων με εξασφαλίσεις. ονομαστικής αξίας 1,6 δισ. ευρώ (project AMOEBA).

Σήμερα το πρωί η UBS ως σύμβουλος πώλησης ενημέρωσε τους επενδυτές που είχαν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές για τα αποτε

...
 • 0

Ηλεκτρονική δημοπρασία ακινήτων από την Πειραιώς

Στην τέταρτη ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, στις 20 και 21 Μαρτίου 2018 μέσω του properties4sale.gr, του ειδικού διαδικτυακού της ιστοτόπου.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στις τρεις δημοπρασίες που έλαβαν χώρα από τον Ιούνιο του 2017, εγκρίθηκαν προς πώληση 84 ακίνητα με συνολικό αντίτιμο €13,

...
 • 0

Metro Bank: Ανακοίνωσε την πρώτη ετήσια κερδοφορία

H Metro Bank, η βρετανική τράπεζα με 55 καταστήματα και 1,2 εκατ. πελάτες, ανακοίνωσε ότι είχε προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων το 2017, καθώς η βρετανική τράπεζα είχε ανάπτυξη καταθέσεων -ρεκόρ.

Σύμφωνα με τους financial times, τα καθαρά κέρδη πέρυσι ήταν 10,8 εκατ. στερλίνες σε σύγκριση με ζημία 16,8 εκατ. στερλίνες το 2016. 

Οι καταθέσεις αυξήθηκαν μ

...
 • 0

Κέρδη ρεκόρ για την Lloyds το 2017

Την υψηλότερη προ φόρων κερδοφορία από το 2006 ανακοίνωσε για το 2017 η Lloyds Banking Group.

Τα ετήσια προ φόρων κέρδη της Lloyds Banking Group ανήλθαν σε 5,3 δισ. στερλίνες (7,41 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όμως χαμηλότερα από τα 5,73 δισ. στερλίνες που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6% σε 1

...
 • 0

Η έναρξη του stress test και οι ημερομηνίες-κλειδιά

Ενα μήνα «σκληρής» διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν μπροστά τους οι ελληνικές τράπεζες με αντικείμενο τα stress test και η διαδικασία θα εξελιχθεί σε τρία στάδια: 28 Φεβρουαρίου, 15 Μαρτίου και αρχές Απριλίου.

Στο μεσοδιάστημα των τριών αυτών κρίσιμων ημερομηνιών η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ελέγχει τα δεδομένα και θα στέλν

...
 • 0

Τράπεζες: Εκτός στόχου ΕΚΤ οι πλειστηριασμοί

Πενιχρές παραμένουν οι επιδόσεις του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, ως προς την υλοποίηση πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να τίθεται επ αμφιβόλω η εκπλήρωση του άτυπου στόχου, τον οποίο έχει θέσει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα εν όψει του stress test, που ξεκινά αύριο.

Σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, το σύνολο σχεδόν των φυσικών πλειστηριασμών, που

...
 • 0

Eurobank: Θετικά μηνύματα από την αγορά εργασίας

Τα θετικά σινιάλα από την υποχώρηση της ανεργίας καταγράφει η Eurobank σε ανάλυσή της για την ελληνική οικονομία. 

Οπως αναφέρει η τράπεζα, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερό στο 20,9% για 3ο συνεχή μήνα τον Νο

...
 • 0

Στήριξη στις ΜμΕ από την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, συμμετέχει εκ νέου στην ενεργοποίηση της Δράσης “Επιχειρηματική Επανεκκίνηση” του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), στοχεύοντας στη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω της παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους.

Το ύψος των δανείων που χορηγούνται μέσω της

...
 • 0

HSBC: Υπερδιπλασιασμός στα προ φόρων κέρδη του 2017

Τα προ φόρων κέρδη της HSBC υπερδιπλασιάστηκαν το 2017, λόγω της απουσίας του υψηλού κόστους αναδιάρθρωσης που την επιβάρυνε τον προηγούμενο έτος, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου λόγω απομειώσεων που σχετίζονται με φορολογικές χρεώσεις στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τράπεζα ανακοίν

...
 • 0

«Αρκούδα» για τις ελληνικές τράπεζες η BofA

Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν και εν συνεχεία ανέβηκαν κατά 100 μονάδες βάσης από τα τέλη Νοεμβρίου, σχολιάζει η BofA Merrill Lynch σε νέα ανάλυσή της για την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες.

Όπως σημειώνει λαμβάνει υπόψη της τα δεδομένα από τις μειωμένες αποδόσεις στις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών μέσω του κόστου

...
 • 0

«Πίεση» SSM στις κυπριακές τράπεζες

Τη βούληση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού να ενταθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις κυπριακές τράπεζες εξέφρασε η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Λευκωσία.

Αυτό που προκύπτει από τη στάση της Ευρωπαίας αξιωματούχου είναι πως ο SSM δεν υιοθετεί τα αιτήματα

...
 • 0

Τρ. Πειραιώς: Στην κορυφή παγκοσμίως των Υπηρεσιών Θεματοφυλακής

Το διεθνές περιοδικό Global Custodian, κορυφαίο στον κλάδο των υπηρεσιών θεματοφυλακής, πραγματοποιεί κάθε χρόνο έρευνα για τις τράπεζες σε ανεπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές και κατατάσσει κάθε τράπεζα με βάση τα σχόλια των πελατών. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλεγεί στους τρεις προτιμητέους υποψηφίους για το Global Custodian’s 2018 Global E

...
 • 0

Γεύμα εργασίας Στουρνάρα - ΕΕΤ με κυρίως πιάτο τα... κόκκινα δάνεια

Γεύμα Εργασίας προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα παρέθεσαν σήμερα, Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, ο Πρόεδρος Νικόλαος Καραμούζης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και οι Διοικήσεις των Τραπεζών στα γραφεία της Ενώσεως.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Υποδιοικη

...
 • 0

Alpha Bank: Στις 20 Μαρτίου τα αποτελέσματα 2017

Η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του Έτους 2017, την Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

- ώρα 17.20: Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Έτους 2017 

Έκδοση ∆ελτίου Τύπου το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα της Τραπέζης στο διαδίκτυο (www.alpha.gr) και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr).

- ώρα 17

...
 • 0

Τράπεζες: Πώς «κουρεύουν» δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Το «όπλο» της διαγραφής μέρους της οφειλής για μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια, που δόθηκαν σε ελβετικό φράγκο, χρησιμοποιούν, εδώ και μερικούς μήνες, οι τράπεζες, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα, που δημιουργήθηκε στην εξυπηρέτηση των δανείων της υποκατηγορίας από την βίαιη άνοδο του ελβετικού φράγκου, έναντι του ευρώ.

Μέσω

...
 • 0

Ο χάρτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη

Για τις ευρωπαϊκές τράπεζες τα 944 δισ. ευρώ (1,17 τρισ. δολάρια) σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι πονοκέφαλος που δύσκολα θα φύγει.

Οι οικονομολόγοι σημειώνουν ότι τα χρέη δυσκολεύουν τις τράπεζες να δανείσουν νέο χρήμα, ενώ δέχονται μεγάλο πλήγμα στα κέρδη τους. Οι ευρωπαϊκές αρχές ωθούν τις τράπεζες να πουλήσουν ή να περιορίσουν τη μη εξυπηρετού

...
 • 0

Τι είπαν οι έλληνες τραπεζίτες στη UBS για stress test και καταθέσεις

Επιφυλακτικά αισιόδοξες αναφορικά με τις βελτιώσεις στο λειτουργικό περιβάλλον, τον περιορισμό της αστάθειας στο πολιτικό περιβάλλον (ιδιαίτερα τη σχέση της κυβέρνησης με τους πιστωτές) και το αποτέλεσμα των stress tests εμφανίστηκαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, στη συνάντηση που είχαν με την UBS στο πλαίσιο του συνεδρίου CEEMEA & Italian

...
 • 0

Καραμούζης: Εσχατο μέσο για τις τράπεζες οι πλειστηριασμοί

Τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το εγχώριο τραπεζικό σύστημα περιέγραψε το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Νίκος Καραμούζης υπογράμμισε ότι οι συνθήκες βελτιώνονται, η ρευστότητα βελτιώνεται, η διαχείριση των προβληματικών δανείων βελτ

...
 • 0

Τράπεζες: Στις 4 Μαΐου ολοκληρώνεται το stress test

Στις 4 Μαΐου θα οριστικοποιηθούν τα ευρήματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test), στην οποία θα υποβληθούν οι τέσσερις εγχώριες συστημικές τράπεζες.  

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι τράπεζες να οριστικοποιήσουν τους ισολογισμούς 2017 καθώς και το ύψος των προβλέψεων εν όψει της υιοθέτησης από τις αρχές του τρέχοντος έ

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: