Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Καταθέσεις: Πόσο ακόμη θα πέσουν τα επιτόκια

«Όποτε ακούς περί αξιολόγησης, να το συνδυάζεις με νέα πτώση στα επιτόκια καταθέσεων. Άλλοτε αυτά υποχωρούν ενόψει (πριν) της αξιολόγησης, άλλοτε μετά την ολοκλήρωσή της, και συχνά τόσο πριν, όσο και μετά από αυτή. Δες τι έγινε κατά τις δύο προηγούμενες αξιολογήσεις».

Με αυτό τον… «ελεύθερο» τρόπο, αναφέρθηκε στο μέλλον των καταθετικών επιτοκίων στέ

...
 • 0

Πειραιώς: Παραλάβαμε το οριστικό πόρισμα της ΤτΕ

Σε συνέχεια της από 25.09.2017 ανακοίνωσης, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι παρέλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την οριστική έκθεση ελέγχου που διενήργησε κλιμάκιο της ΤτΕ, σε εφαρμογή Τακτικού Ετήσιου Ελεγκτικού Προγράμματος.

Ο έλεγχος αφορούσε στην εφαρμογή από την Τράπεζα Πειραιώς του κανονιστικού πλαισίου και διαδικα

...
 • 0

Ιταλικό αντάρτικο στους κανόνες του SSM για τα NPLs

Οι επόπτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καλούνται να ξανασκεφτούν τις προτάσεις για την αντιμετώπιση του τεράστιου στοκ κόκκινων δανείων στην ευρωζώνη μετά από παράπονα που εξέφρασε η Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι θα πλήξουν την ανάκαμψη της οικονομίας της, δηλώνουν στο Reuters τέσσερις πηγές που σχετίζονται με κεντρική τράπεζα.

Όπως είναι γνωστό

...
 • 0

Eurobank: Στάσιμη η οικονομία την τελευταία τριετία

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τη 2η εκτίμηση για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς του έτους 2016. Επιπρόσθετα προέβη σε αναθεώρηση των χρονολογικών σειρών για τα έτη 2014 και 2015.

Οπως επισημαίνει η Eurobank στο εβδομαδιαίο της δελτίο, βάσει των νέων στοιχείων η γενική εικόνα αναφορικά με την μακροοικ

...
 • 0

Με την υφιστάμενη διοίκηση συνεχίζει η Παγκρήτια

H Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ανακοινώνει ότι τα τρία υποψήφια μέλη Δ.Σ., που είχε προτείνει ο Στρατηγικός Επενδυτής, απέσυραν την υποψηφιότητά τους.

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ενημέρωσε σχετικώς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή του Στρατηγικού Επενδυτή στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας εγκρίθηκε τ

...
 • 0

Εκκληση επιχειρήσεων σε τράπεζες για γρήγορες λύσεις στα NPLs

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες πολλών ιδιοκτητών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων για τη στάση που τηρούν οι τράπεζες, καθώς -όπως υποστηρίζουν- παρά την ψήφιση του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου, τα ζητήματα των δανειακών αναδιαρθρώσεων δεν επιλύονται αλλά συνεχίζουν να αναβάλλονται.

«Ακούγαμε ότι μετά το καλοκαίρι, οι τράπεζες θα επιτάχυναν σε μεγάλο βαθ

...
 • 0

Alpha: Χρηματοδότηση $250 εκατ., μέσω τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών απαιτήσεων

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε επιτυχώς τη δεύτερη συναλλαγή χρηματοδοτήσεως ύψους USD 250 εκατ., μέσω τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών απαιτήσεων σε συνεργασία με τη Citi, σε συνέχεια της αρχικής εκδόσεως τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών δανείων ύψους USD 500 εκατ. το 2014.

Η συναλλαγή, η οποία συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση και διαφοροποίηση της ρευστότητας της Τρα

...
 • 0

Mε €30 εκατ. η EBRD στο καλυμμένο ομόλογο της Εθνικής

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων (EBRD) ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στην έκδοση καλυμμένου ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, αγοράζοντας 30 εκατ. από τα 750 εκατ. της έκδοσης.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, η συναλλαγή θα στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής τράπεζας να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Η επιστροφή αυτή θα ω

...
 • 0

D. Nouy: Επαρκή τα επίπεδα κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών

«Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε επίσπευση της διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή τους, για παράδειγμα όσον αφορά τη θέση σε λειτουργία της νέας πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών» τονίζει η επικεφαλής του SSM, σε απάντηση επιστολής που έλαβε

...
 • 0

Μήνυμα Μεγάλου σε 220 στελέχη της Πειραιώς

Μήνυμα σταθερότητας και προσήλωσης στην επίτευξη των στόχων της "Ατζέντας 2020" απηύθυνε σε 220 στελέχη της τράπεζας Πειραιώς ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου κατά τη διάρκεια της ημερίδας του τομέα λιανικής τραπεζικής, δικτύων και καταθέσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε, χθες, στο εκπαιδευτικό κέντρο της τράπεζας στο Καστρί.

Οι επικεφαλής των μον

...
 • 0

Εξωδικαστικός: Ολα τα κριτήρια ένταξης για χρέη ως 50.000 ευρώ

Στο μικροσκόπιο των θεσμών βρίσκεται η πρόταση που υπέβαλλαν οι τράπεζες -και η οποία βασίσθηκε στις προτάσεις της PriceWaterCoopers- για το μοντέλο ρύθμισης για όσους έχουν συνολικά χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ και επιδιώκουν ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Πρόκειται για την κατηγορία οφειλών για την οποία οι δανειστές αντέδρασαν στην αυτο

...
 • 0

Νουί: Η ΕΚΤ θα θέσει στόχους για τις τράπεζες που καθυστερούν στα NPEs

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προσφέρει επιπρόσθετη ποσοτική καθοδήγηση στις τράπεζες που δυσκολεύονται να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ανακοίνωσε η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού. 

«Οι ομάδες εποπτείας ασχολούνται με τις τράπεζες που έχουν πολύ υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) για να αξιολογήσουν και να δοκι

...
 • 0

Τράπεζα Πειραιώς: Deal για πώληση των δραστηριοτήτων στη Σερβία

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση των τραπεζικών και leasing δραστηριοτήτων της στη Σερβία, στη Direktna Banka A.D., έναν τραπεζικό όμιλο της Σερβίας που αυξάνει δυναμικά την παρουσία του στην τοπική αγορά.

Το συνολικό τίμημα σε μετρητά θα διαμορφωθεί από €58 εκατ έως €61 εκατ, ανάλογα με την οικονομική απόδοση τ

...
 • 0

Εθνική: Ετοιμάζει πώληση «κόκκινων» δάνειων 3 δισ.

«Κόκκινα» δάνεια ύψους 3 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να βγάλει προς πώληση η Εθνική Τράπεζα, με στόχο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2018. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες.

Τα εν λόγω δάνεια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr π

...
 • 0

Στο «στόχαστρο» Ελβετού ακτιβιστή η Credit Suisse

Ελβετικό hedge fund ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκστρατεία ακτιβιστών για τη διάλυση της Credit Suisse, βασιζόμενο στην ανυπομονησία που δείχνουν οι επενδυτές σε ό,τι αφορά την πρόοδο στην ανάκαμψη της τράπεζας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Tidjane Thiam.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, η RBR

...
 • 0

HSBC: Μειώνει τις τιμές-στόχους για Alpha, Eurobank, Πειραιώς

Σε μείωση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η HSBC, δίνοντας και στις τρεις σύσταση «buy».

Για την Alpha Βank η τιμή-στόχος μειώθηκε στα 2,7 ευρώ από 3,15 ευρώ προηγουμένως, για την Eurobank στο 1 ευρώ και για την Πειραιώς στα 4 ευρώ από 6,4 ευρώ προηγουμένως

...
 • 0

Eurobank: Επαφές με επενδυτές για το καλυμμένο ομόλογο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση καλυμμένου ομολόγου από την Eurobank, με την τράπεζα να δίνει εντολή σε Barclays, Commerzbank, Goldman Sachs, JP Morgan, Natwest Markets και UBS να οργανώσουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ανά την Ευρώπη, με έναρξη των επαφών στις 18 Οκτωβρίου.

Θα ακολουθήσει έκδοση καλυμμένου ομολόγου με τριετή ωρίμανση, υ

...
 • 0

Τραπεζικές πηγές: Για «μπαταχτσήδες» οι e-πλειστηριασμοί

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών που διαθέτουν και σημαντικά εισοδήματα και ικανά περιουσιακά στοιχεία και μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, αλλά συνειδητά δεν το κάνουν, επιλέγουν οι τράπεζες να εισάγουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη του επόμενου μήνα.

Όπως αναφέρουν

...
 • 0

Διακρίθηκε για τις υπηρεσίες mobile banking η Alpha Bank

Οι υπηρεσίες Alpha Mobile Banking και my Alpha wallet της Alpha Bank απέσπασαν πέντε νέες διακρίσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού Mobile Excellence Awards 2017.

Οι διακρίσεις, ένα Grand Award, τρία Χρυσά βραβεία και ένα Αργυρό βραβείο επιβεβαιώνουν την επιτυχημένη πορεία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Alpha Bank.

εφαρμογή Alpha Mobile Banking για έξ

...
 • 0

Βραβεία ποιότητας για Εθνική στα Facilities Management Awards

Κορυφαίες διακρίσεις στην κατασκευή, ανακατασκευή και διαχείριση εγκαταστάσεων απέσπασε, για μία ακόμη χρονιά, η Εθνική Τράπεζα μέσω του Group Real Estate, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό Facilities Management Awards 2017.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου το βράδυ στην Αθήνα, η τελετή των Βραβείων ξεκίνησε με την απονομή τιμη

...
 • 0

Στο σφυρί βγάζει η Εθνική 131 ακίνητα σε όλη τη χώρα!

Με την πώληση 131 ακινήτων, που έχουν περιέλθει στην κατοχή της, ως αποτέλεσμα κατάπτωσης εγγύησης, ανοίγει η Εθνική Τράπεζα την αυλαία των πλειστηριασμών ενώ την ίδια στιγμή οι εταιρείες leasing του ομίλου εντείνουν τις πωλήσεις επαγγελματικών ακινήτων.  

Η Διεύθυνση Περιουσίας της τράπεζας γνωστοποίησε ότι πρόκειται να διενεργήσει δημόσιους πλειοδ

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: