Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ως τις 15 Μαϊου ψηφίζεται η ασυλία των στελεχών

Η ρύθμιση που θα προβλέπει την ασυλία των τραπεζικών στελεχών και των δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται στις αναδιαρθρώσεις δανείων και οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με τους θεσμούς στο Χίλτον.

Εξερχόμενο της συνάντησης, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου δικαιοσύνης σημείωσε ότι η ασυλία θα δίνεται κατά περ

...
 • 0

Alpha Bank: Το βαρύ κόστος του μεγάλου πρωτογενούς πλεονάσματος

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, η χώρα επέτυχε για τέταρτο συνεχές έτος το 2016 πρωτογενές πλεόνασμα (Γενική Κυβέρνηση, εξαιρουμένης της επίπτωσης της υποστήριξης του χρηματοπιστωτικού τομέα), το οποίο διαμορφώθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά περίπου 8 φορές υψηλότερο από το τεθέντα στόχο στο τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής.

Οπως επισημαίνει η

...
 • 0

RBS: Επιστροφή σε κέρδη το α’ τρίμηνο

Η Royal Bank of Scotland εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο υψηλότερα από το αναμενόμενο καθαρά κέρδη και εκτίμησε πως παραμένει σε πορεία προς κερδοφορία για ολόκληρο το 2018. Η RBS έχει καταγράψει απώλειες για εννέα συναπτά έτη μετά τη διάσωσή της από τη βρετανική κυβέρνηση μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, με ελάχιστα μόνο κερδοφόρα τρίμηνα μέσα σε αυτά τα

...
 • 0

Τράπεζα Αττικής: Προσπάθεια αποφυγής της «υποχρεωτικής» ΑΜΚ

Προσπάθεια να αποφύγει την «υποχρεωτική» αύξηση κεφαλαίου, ως αποτέλεσμα των ζημιών χρήσης 2016 και της αδυναμίας συμψηφισμού αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης ( Deferred Tac Credit- DTC), θα καταβάλει η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση διοίκησης, που συνοδεύει τα αποτελέσματα 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας πρ

...
 • 0

Barclays: Υπεριπλασιασμός κερδών το α’ τρίμηνο

Η Barclays ανακοίνωσε σήμερα πως το πρώτο τρίμηνο υπερδιπλασίασε τα κέρδη της χάρη σε μικρότερες απώλειες από τις μη βασικές δραστηριότητες, παρότι κατέγραψε ένα έκτακτο κόστος στην αφρικανική μονάδα.

Η βρετανική τράπεζα γνωστοποίησε ότι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στο τρίμηνο σε 1,7 δισ. στερλίνες από 793 εκατ. έναν χρόνο προηγούμενα, αλλά και ένα

...
 • 0

UBS: Στα $1,3 δισ. τα καθαρά κέρδη τριμήνου

Η UBS ανακοίνωσε σήμερα πως τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν άνοδο το πρώτο τρίμηνο και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, λόγω ισχυρής ανάπτυξης στα έσοδα που εμφάνισαν τα τμήματα επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου.

Η ελβετική τράπεζα γνωστοποίησε πως τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,3 δισ. ελβετικά φράγκα (1,31 δισ. δολάρια) στη

...
 • 0

Τράπεζες: Ξεχάστε τα καταστήματα που ξέρατε!

Ριζικές αλλαγές στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων σχεδιάζονται με τη συνδρομή των νέων τεχνολογιών λόγω της ανάγκης των χρηματοπιστωτικών ομίλων να περιορίσουν το κόστος τους και να προσφέρουν εξατομικευμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστήριξαν στελέχη των ελληνικών τραπεζών στο 4th Digi

...
 • 0

Attica Bank: Στα 49,8 εκατ. περιορίστηκαν οι ζημίες το 2016

Το αποτέλεσμα προ φόρων του Ομίλου της Attica Bank για τη χρήση 2016 διαμορφώθηκε σε ζημία 42,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 604,7 εκατ. ευρώ στη συγκριτική χρήση 2015, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημία 46,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 333,5 εκατ. ευρώ τη συγκριτική χρήση.

Βασικά μεγέθη κ

...
 • 0

ΤτΕ: Μπλόκο σε συνεταιριστικές και μη συστημικές τράπεζες για μέρισμα 2016

Την απαγόρευση, πρακτικά, της διανομής μερίσματος για την οικονομική χρήση 2016 επέβαλε στις συνεταιριστικές τράπεζες καθώς και σε μη συστημικές εμπορικές η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΤτΕ, με απόφαση που ελήφθη στις 12 Απριλίου, απαγορεύει τη διανομή μερίσματος, με καταβολή μετρητών, σε όσες τράπεζες έχουν λάβει χρη

...
 • 0

Κεφάλαια 420 εκατ. σε Alpha-Πειραιώς για δάνεια σε ΜμΕ

Τέσσερις συμβάσεις με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, μέσω των οποίων θα διοχετευθούν 420 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 2.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανά τη χώρα, υπέγραψε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν σήμερα θα επιτρέψουν στις τράπεζες να χορηγήσουν δάνεια με σημαντικά

...
 • 0

Λεκκός (Πειραιώς): H χώρα «τρώει» από τα έτοιμα

Την πρόβλεψή του ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος μόλις κατά 0,7% (έναντι επίσημου αναθεωρημένου στόχου στο +2,2%) έκανε χθες ο κ. Ηλίας Λεκκός, chief economist της Τράπεζας Πειραιώς, στα πλαίσια ομιλίας του σε εκδήλωση της Atradius με θέμα «ασφάλιση πιστώσεων: μονόδρομος στην πορεία για υγιή οικονομική ανάπτυξη».

Ο κ. Λεκκός αναφερόμενος στις τ

...
 • 0

Νέα παράταση για την Εθνική Ασφαλιστική

Νέα μικρή παράταση πήρε ο διαγωνισμός για την πώληση τουλάχιστον 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας δεν πήρε καμία απόφαση για το θέμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ότι δεν έχουν κατατεθεί ακόμη από ό

...
 • 0

Eurobank: 13 οι τυχεροί του λογαριασμού «Μεγαλώνω» το Μάρτιο

Ποσό €21.000 στο λογαριασμό «Μεγαλώνω» του πρώτου μεγάλου νικητή και επιπλέον €19.539 μοιράστηκαν οι επόμενοι 12 τυχεροί νικητές δικαιούχοι του αποταμιευτικού λογαριασμού «Μεγαλώνω» του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank.

Οι 13 τυχεροί για το Μήνα Μάρτιο, οι οποίοι μοιράστηκαν συνολικά €40.539 (προ φορών), κληρώθηκαν στο πλαίσιο ειδική

...
 • 0

Εθνική: Παραμένει πρόεδρος ως το τέλος του έτους ο Π. Θωμόπουλος

 Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ομίλου Εθνικής στο τέλος του έτους ανακοίνωσε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ο κ. Π. Θωμόπουλος, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την συμφωνία μεταξύ ΤΧΣ και Εθνικής τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με ανακοίνωσή της τράπεζας γνωστοποιείται ότι ο κ. Θωμόπουλος ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη

...
 • 0

Alpha Bank: Στο 5,24% αυξήθηκε το ποσοστό της BlackRock

Η Alpha Bank A.E. ανακοίνωσε ότι η BlackRock, Inc., κατόπιν της από 25.4.2017 σχετικής γνωστοποιήσεώς της, κατέχει έµµεσα από την 24.4.2017 δικαιώµατα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθµες κοινές, ονοµαστικές, µετά ψήφου, άυλες µετοχές σε ποσοστό άνω του ορίου του 5% επί του συνόλου των δικαιωµάτων ψήφου της Τραπέζης.

Τα δικαιώµατα ψήφου αναλύοντ

...
 • 0

Banco Santander: Αύξηση 14,3% στα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο

Η Banco Santander ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν κατά 14,3% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, καθώς σημείωσε πρόοδο στην τόνωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Η Santander, μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, ανέφερε πως τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,87 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, έναντι 1,63 δισ. ευρώ το ίδι

...
 • 0

Credit Suisse: Επιστροφή σε κέρδη το α’ τρίμηνο

Η Credit Suisse ανακοίνωσε σήμερα πως τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν το πρώτο τρίμηνο σε 596 εκατ. ελβετικά φράγκα (600 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, χάρη σε ισχυρές επιδόσεις στα τμήματα διαχείρισης πλούτου και παγκόσμιων αγορών.

Το περασμένο τρίμηνο η τράπεζα είχε καταγράψει καθαρές ζημιές 302 εκατ. φράγκων, επισημαίν

...
 • 0

Attica Bank: Ελαβε άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων

Τη χορήγηση άδειας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στην εταιρεία «Θεά Άρτεμις» ενέκρινε η Τράπεζα της Ελλάδος, ανοίγοντας το δρόμο η Balbec Capital να αναλάβει τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων της Attica Bank, εφόσον η ανάθεση εγκριθεί από τους μετόχους της τράπεζας.

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τ

...
 • 0

EKT: Στα €931 δισ. μειώθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Oι τράπεζες της ευρωζώνης μείωσαν σημαντικά τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων το τέταρτο τρίμηνο του έτους, με τις ιταλικές και ιρλανδικές τράπεζες να επιτυγχάνουν τις μεγαλύτερες μειώσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υποχώρησαν στα 931 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016 από

...
 • 0

Τράπεζες: Ερχεται νέο κύμα προβλέψεων

Νέο κύμα προβλέψεων, αυτή τη φορά για – τυπικώς- ενήμερα δάνεια, θα υποχρεωθούν να σχηματίζουν από φέτος οι εγχώριες τράπεζες, ως αποτέλεσμα της αλλαγής στα διεθνή λογιστικά πρότυπα, χωρίς να είναι σαφές, ακόμη, το εύρος της επίπτωσης στα εποπτικά τους κεφάλαια.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2018, κατόπιν απόφασης της European Banking Authority (EBA) κα

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: