Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ποια δάνεια βγάζει προς πώληση η Πειραιώς

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός πώλησης από την Τράπεζα Πειραιώς χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων, που έχουν ως εξασφαλίσεις ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία καθώς στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, μετά από αρκετές παρατάσεις, άνοιξε το virtual data room.

Με βάση το ενημερωτικό σημείωμα, που απεστάλη στους επενδυτές, το προς πώληση χαρτοφυλάκιο (

...
 • 0

ΤτΕ: Υποχώρησε €2,9 δισ. η χρηματοδότηση των τραπεζών από ELA

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) υποχώρησε κατά 2,9 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας. 

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση από τον ELA διαμορφώθηκε στα 19,85 δισ. ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου από 22,75 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου. 

Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο, η

...
 • 0

Alpha-Eurobank: Πακέτο δανείων ΜμΕ σε Alvarez Marsal

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day, η Alpha Bank και η Eurobank, με αντικείμενο να δώσουν από κοινού προς διαχείριση στην εταιρεία Independent Portfolio Management (IPM) του ομίλου Alvarez & Marsal μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Η διμερής συνεργασία των δ

...
 • 0

Τα μηνύματα των Ελλήνων τραπεζιτών από τη Νέα Υόρκη

«Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Eurobank και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Ν. Καραμούζης από το βήμα του συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «ορισμένες εκ των οποίων κληροδοτήθηκαν από την πρωτοφανή κρ

...
 • 0

Καραμούζης: Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις από stress test

«Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις», τόνισε ο Ν. Καραμούζης από το βήμα του συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «ορισμένες εκ των οποίων κληροδοτήθηκαν από την πρωτοφανή κρίση όπως:

• τα υψηλά (αν και μειούμενα) επίπεδα των μη εξ

...
 • 0

Ανέπαφες πληρωμές από το my Alpha Wallet

To my Alpha wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι της Alpha Bank για όλες τις καθημερινές πληρωμές, εμπλουτίζεται με μία νέα και καινοτόμο λειτουργικότητα για ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, το Tap 'n Pay.

Το my Alpha wallet με Tap 'n Pay αποτελεί την επόμενη γενιά πληρωμών, που επιτρέπει στους Πελάτες να πληρώνουν με το κινητό τους, στα τερματικά

...
 • 0

Alpha: Πάνω από 0,5% η short θέση της Marshall Wace

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Marshall Wace LLP από τις 6 Δεκεμβρίου κατέχει πλέον short θέση στο 0,51% των μετοχών της Alpha Bank.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Marshall Wace στην τελευταία της Ε.Κ. εμφανιζόταν με ποσοστό 0,48%.

Οι θέσεις των Lansdowne Partners και Oceanwood Capital στις άλλες τράπεζες και τη ΔΕΗ, διατηρούνται

...
 • 0

Εθνική: Καμία επίπτωση από την κατάργηση του Titlos

Σε απάντηση της από 8/12/2017 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Αρ. Πρωτ. 4133), η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι:

Σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 11 του ν3156/2003, η ΕΤΕ είχε προβεί σε τιτλοποίησεις χαρτοφυλακίων απαιτήσεων, μεταξύ των οποίων ήταν και η Titlos plc.

Η Τράπεζα την 1/12/2017, προχώρησε στην κατάργησ

...
 • 0

Moody’s: Πιστωτικά θετική για τις τράπεζες η μείωση των NPEs

Τα στοιχεία της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας που έδειξαν ότι οι τράπεζες έπιασαν τους στόχους για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) είναι «πιστωτικά θετικά» (credit positive) για τον κλάδο, καθώς σταδιακά μειώνεται το μέγεθος των NPEs που βαραίνει τον ισολογισμό τους.

Η εκτίμηση ανήκει στη Moody’s η οποία σημειώνει ότι τα NPEs αντιστοιχούν σ

...
 • 0

Τράπεζες: Πώς θα πέσουν κατά 31 δισ. τα «κόκκινα» δάνεια

Κατά τουλάχιστον 31,3 δισ. ευρώ καλούνται να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους, στην επόμενη διετία (2018-19) οι τέσσερις εγχώριες συστημικές τράπεζες με βάση τα – επικαιροποιημένα- πλάνα που υπέβαλαν στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Η διαδικασία επικαιροποίησης ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με τις διοικήσεις των τραπεζών να δημοσιοποιούν κάποια

...
 • 0

Σε ποιους κλάδους δίνουν τώρα δάνεια οι τράπεζες

Αύξηση της ζήτησης για δάνεια ύψους από 80.000 έως και 90.000 ευρώ παρατηρείται τους τελευταίους 2-3 μήνες, από επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο έως 5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για θετική εξέλιξη μετά από χρόνια απραξίας και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, αποτελεί, εφόσον η ζήτηση διατηρηθεί, το πρώτο σημάδι ανάκαμψης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ενθαρρ

...
 • 0

Κόβει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs

Σε μειώσεις των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχωρά η Goldman Sachs μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Ο οίκος σημειώνει ότι τα αποτελέσματα χαρακτηρίστηκαν από την αυξανόμενη πίεση στα βασικά (core) έσοδα, τα οποία ήταν 2% χαμηλότερα σε τριμηνιαία βάση αν εξαιρεθούν έκτακτες πηγές εσόδων, με την συνεχιζόμενη απομόχλευση κα

...
 • 0

Λήγουν τα warrants με πρώτα αυτά της Alpha Bank

Το τυπικό τέλος των warrants (τίτλοι παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης μετοχών) αναμένεται να γραφεί τις επόμενες είκοσι μέρες καθώς έρχεται η τελευταία περίοδος εξάσκησης και εν συνεχεία οι παραστατικοί τίτλοι ακυρώνονται.

Ειδικότερα, στις 10 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημερομηνία εξάσκησης για τα warrants επί των μετοχών Alpha Bank, κυριότητας ΤΧΣ

...
 • 0

«Λευκός καπνός» για νέο παγκόσμιο εποπτικό πλαίσιο τραπεζών

Η Επιτροπή της Βασιλείας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μετά από τρία χρόνια διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε συμφωνία για ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων του τραπεζικού ρυθμιστικού πλαισίου.

Το νέο μεταρρυθμιστικό πακέτο, το οποίο αποκαλείται Bασιλεία ΙV από τη βιομηχανία, θα επιβάλει όρια στο πόσο μπορούν να αποκλίνουν τα μοντέλα υπολογισμού κινδύνων των με

...
 • 0

ΕΤΕ: Βελτιώνει το πιστωτικό προφίλ η πώληση στη Σερβία, λέει η Moodys

Τις θετικές επιπτώσεις για την Εθνική Τράπεζα από την πώληση της θυγατρικής της στη Σερβία Vojvodjanska Banka αναλύει η Moodys σε έκθεσή της. 

Οπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, η πώληση είναι πιστωτικά θετική για την Εθνική, καθώς θα αυξήσει τη ρευστότητά της κατά περίπου 270 εκατ. ευρώ, επιτρέποντας της να μειώσει τον δανεισμό από τον μηχανισμό Εκ

...
 • 0

Μεγάλου: Eίμαστε στην καλύτερη θέση από την αρχή της κρίσης

Ο CEO της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας αναμένει πως η τράπεζα θα σταματήσει να χρηματοδοτείται από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το 2018.

«Εχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Είμαστε πάνω από το επίπεδο του 2016. Μειώσαμε και την έκτακτη στήριξη ρευστότητας που λαμβάνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ

...
 • 0

Alpha Bank: Αξιολόγηση Β3 στα καλυμμένα ομόλογα θέτει η Moody's

Η Moody's έθεσε σήμερα οριστική αξιολόγηση B3 στη δεύτερη σειρά καλυμμένων με ενυπόθηκα δάνεια ομολόγων που αναμένεται να εκδώσει η Alpha Bank.

Τα ομόλογα αναμένεται να καλυφθούν από ενυπόθηκα δάνεια στην Ελλάδα.  

Η έκδοση αναμένεται στο 1 δισ. ευρώ.

...
 • 0

Εθνική: Δράσεις για ανακούφιση των πλημμυροπαθών σε Μάνδρα, Μαγούλα, Νέα Πέραμο

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει μία σειρά ευνοϊκών λύσεων αλλά και κοινωνικών δράσεων, για την ανακούφιση και τη στήριξη των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων και των οικογενειών που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες, στην περιοχή της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Ν.Περάμου.

Είναι μέτρα έκτακτης εφαρμογής, που ανακοινώνει η Τράπεζα για τους πελάτες της

...
 • 0

Ποια «κόκκινα» δάνεια πουλάει η Alpha Bank

Περίπου 240 χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που δεν διαθέτουν εξασφαλίσεις, ετοιμάζεται να βγάλει προς πώληση η Alpha Bank, παίρνοντας την σκυτάλη από την Eurobank, η οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα την πώληση χαρτοφυλακίου αντίστοιχων χαρακτηριστικών, ύψους 1,5 δις ευρώ.

Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει καταναλωτικά δάνεια, απαιτήσεις από κάρτ

...
 • 0

«Φρένο» στις πωλήσεις δανείων MμΕ βάζουν τα stress tests

Φρένο στις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρών και μεσαίων (ΜμΕ) επιχειρήσεων βάζουν τα stress tests των τραπεζών προκειμένου να αποτραπεί η κεφαλαιακή επιβάρυνση καθώς τα εν λόγω δάνεια καλύπτονται από ενέχυρα και εγγυήσεις σε ποσοστό 50%-54%, σε αντίθεση με τα καταναλωτικά χωρίς εξασφαλίσεις για τα οποία τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν σχηματί

...
 • 0

Πλάνα τραπεζών: Περισσότερα NPEs, λιγότερες οι καλές ρυθμίσεις

Περισσότερα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και λιγότερο αποτελεσματικές ρυθμίσεις προβλέπουν τα επικαιροποιημένα πλάνα, που υπέβαλαν στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, οι εγχώριες τράπεζες, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι τράπεζες ενσωμάτωσαν στα μοντέλα τους χειρότερες μακροοικονομικές υποθέσεις (ρυθμός αύξησης ΑΕΠ, δι

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: