Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Pimco: Με τι τίμημα αγοράζει το 95% του mezzanine bond

Το στοίχημα ότι η ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας θα συνεχισθεί με υψηλότερους μάλιστα ρυθμούς, οδηγώντας σε αισθητή ανάκαμψη των τιμών στα οικιστικά ακίνητα, αναλαμβάνει η PIMCO, μετά τη συμφωνία με την Eurobank, για την αγορά του 95% των τίτλων ενδιάμεσης διαβάθμισης της τιτλοποίησης του project Pillar.

Η συμφωνία προβλέπει ότι θυγατρική της PIMC...

 • 0

Eurobank: Αρραβώνας με Pimco για το mega deal

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της φέτος κατά 9,4 δισ. ευρώ μέσω μη οργανικών δράσεων, με ταυτόχρονη διατήρηση επαρκούς κεφαλαιακής επάρκειας, έρχεται η Eurobank μετά τη συμφωνία που σύνηψε με την PIMCO.

Η συμφωνία προβλέπει ότι θυγατρική της PIMCO (Celidoria) αγοράζει το 95% των ομολογιών ενδι...

 • 0

Κεντρική Τράπεζα Ιρλανδίας: Πρόστιμο €1,6 εκατ. στη JP Morgan

Πρόστιμο 1,6 εκατ. ευρώ επέβαλε η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας στη JPMorgan για «σοβαρές» αδυναμίες ρυθμιστικού πλαισίου, στο τμήμα της στο Δουβλίνο.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το πρόστιμο στο τμήμα JPMorgan Administration Services (Ireland) έρχεται μετά από έρευνα στο outsourcing διαχείρισης κεφαλαίων.

«Οι αστοχίες σε αυτή την περίπτωση έ...

 • 0

Eurobank FPS: Βλέπει αγορά 50 δισ. για τα «κόκκινα» δάνεια

Μια αγορά που θα ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ σε «κόκκινα» δάνεια υπό διαχείριση εκτός τραπεζικού συστήματος θα διαμορφωθεί τα 2-3 επόμενα χρόνια, επισήμανε ο Τάσος Πανούσης, γενικός διευθυντής διαχείρισης προβληματικών δανείων λιανικής τραπεζικής της Eurobank και διευθύνων σύμβουλος της Eurobank FPS, μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link.

Το ύψος των...

 • 0

Γ. Χαντζηνικολάου: Οι τράπεζες πρέπει να ενθαρρύνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διεθνώς πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επιρροή που έχουν στη χρηματοδότηση των επενδύσεων, για να ενισχύσουν, να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, επισήμανε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Χαντζηνικολάου, σε ομιλία του σε συνέδριο της Capital Link. Ο...

 • 0

Εξι καυτά μέτωπα για τις τράπεζες σε 40 ημέρες

Σε δύο άξονες και με διαφορετικές ταχύτητες κινούνται οι άμεσες, έως τις αρχές Αυγούστου, αποφάσεις που δρομολογούν οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς.

Ο ένας άξονας αφορά στην εντατικοποίηση της διαπραγμάτευσης με ξένους υποψήφιους επενδυτές για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία βαίνουν προς π...

 • 0

Την 1η Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για προστασία πρώτης κατοικίας

Την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση των οφειλών σύμφωνα με το νέο πλαίσιο (ν.4605/2019)) που αντικατέστησε το νόμο Κατσέλη. Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ήδη είναι πλήρως λειτουργική και διασυνδεδεμένη με ό...

 • 0

Μεγάλες ευκαιρίες επέκτασης στην Ελλάδα βλέπει η APS

Σημαντική αποδεικνύεται η συμβολή της εταιρείας APS Holdings στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κύπρος και η Ελλάδα για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η APS Holding είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης δανείων στην Ευρώπη. Σήμερα, η APS Holding, δραστηριοποιείται σε 16 χώρες, απασχολεί πέραν των 1,000 επαγγελματιών και η ονομαστ...

 • 0

Moody’s: Πιστωτικά θετικό το ομόλογο Tier II της Πειραιώς

H έκδοση χρέους από την τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την κεφαλαιακή βάση και τη διαφοροποίηση της χρηματοδότησης και είναι πιστωτικά θετική, σχολιάζει η Moody’s σε έκθεσή της με αφορμή την έκδοση του ομολόγου Tier 2 ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση, όπως σημειώνει στηρίζει την συνολική επάρκεια κεφαλαίων προσθέτοντας περίπου 90 μονάδες βάσης στον δείκτη...

 • 0

Alpha Bank: Πουλά επιχειρηματικά δάνεια 1,8 δισ. ευρώ

Στην πώληση μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, προχωρά η Alpha Bank, εκκινώντας το φετινό πρόγραμμα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (Non Performing Exposures- NPEs), μέσω μη οργανικών δράσεων.

Με βάση την ενημέρωση που έχουν λάβει οι επενδυτές, το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια μικτή...

 • 0

Πειραιώς: Αντλησε 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 9,75%

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του βιβλίου προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς για την έκδοση του ομολόγου Tier II. Πάνω από τον στόχο ήταν τελικά το ποσό που αντλήθηκε. Στο 9,75% έκλεισε το επιτόκιο.

Οπως έχει μεταδώσει , στόχος της Πειραιώς ήταν η άντληση 300 με 350 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο μεταξύ 9% με 10%. Το πρώτο guidance με την έναρξη της διαδικασίας δ...

 • 0

Ν. Καραμούζης: Τα NPEs και οι τρεις μεγάλες προκλήσεις για τις τράπεζες

«Εχει βελτιωθεί η χρηματοοικονομική κατάσταση των τραπεζών, η πρόσβαση τους στις διεθνείς αγορές και η ρευστότητα της αγοράς», τόνισε ο Νίκος Καραμούζης σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων.

Οριοθετόντας την κατάσταση δήλωσε ότι αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν στον κλάδο:

*  τα επιτόκια χορηγήσεων παραμένουν τα υψηλότερα στην Ευρωζώνη...

 • 0

Μ. Σάλλας: Δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε για τα κόκκινα δάνεια

«Η ρευστότητα των Ελληνικών Τραπεζών μπορεί να βελτιώθηκε, τα σχέδια για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων να υλοποιούνται σταδιακά, μπορεί ακόμη ορισμένες Ελληνικές τράπεζες να παρουσίασαν μια μικρή και πολύ εύθραυστη κερδοφορία, κανείς όμως δεν αμφισβητεί πως το πιστωτικό σύστημα της χώρας παραμένει ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης», τόνισε ο ς Σά...

 • 0

Alpha Bank: Αναδείχθηκε «Most Active Issuing Bank in 2018 in Greece»

Την Alpha Bank ανέδειξε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ως την πλέον δραστήρια Τράπεζα στην προώθηση του διεθνούς εμπορίου το 2018 στην Ελλάδα (“Most Active Issuing Bank in 2018 in Greece”).

Οπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα, η σημαντική αυτή διάκριση, την οποία λαμβάνει η Alpha Bank από την...

 • 0

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Πειραιώς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της έκδοσης του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς καθώς πριν από λίγο άνοιξε το βιβλίο προσφορών. 

Στόχος της Πειραιώς είναι η άντληση 300 με 350 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο μεταξύ 9% με 10%. Η έκδοση θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο καθώς εκδότης είναι η Piraeus Group Finance PLC, με εγγυητή την Τράπεζα Πειραιώς. Η...

 • 0

Eurobank: Δάνεια 84.000 ιδιωτών σε Pillar και Cairo

Ογδόντα τέσσερις χιλιάδες στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια με προσημείωση ακινήτου δρομολογεί να τιτλοποιήσει μέσω των πακέτων Pillar και Cairo η Eurobank.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην εγχώρια αγορά, το Pillar, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ αποτελείται από 42.000 δάνεια...

 • 0

Λύσεις ανοικτής τραπεζικής από την Mastercard

Η Mastercard παρουσίασε στο πλαίσιο του συνεδρίου Money2020, μια νέα σειρά λύσεων Ανοικτής Τραπεζικής (Open Banking), με κορυφαίες εφαρμογές και υπηρεσίες για την αγορά, που διασφαλίζουν μεγαλύτερο εύρος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη.

Οι τέσσερις λύσεις, οι οποίες σχεδιάστηκαν με στόχο τη στήριξη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και παρόχ...

 • 0

ΤτΕ: Γιατί είναι αναγκαία συστημική λύση για «κόκκινα» δάνεια

Την ανάγκη υιοθέτησης μίας συστημικής λύσης για την ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών ανοιγμάτων, προτάσσει, για άλλη μια φορά, η Τράπεζα της Ελλάδος στην τακτική έκθεση επισκόπησης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παρ ότι οι προσπάθειες για την αποτελεσματική διαχείριση του υψηλού αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων...

 • 0

Μηδενίζει ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

Σε μηδενισμό οδεύει ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA). Στο τέλος Μαΐου ο δανεισμός των πιστωτικών ιδρυμάτων από τον συγκριτικά ακριβότερο Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας υποχώρησε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος στο 1 εκατ. ευρώ μόλις από 3 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου. Η απεξάρ...

 • 0

Ντράγκι: Περισσότερη δράση, εάν δεν ενισχυθεί ο πληθωρισμός

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να έχει διευκολυντική πολιτική ξανά, πιθανόν μέσω μειώσεωνεπιτοκίωνήαγορά ενεργητικών, εάν ο πληθωρισμός δεν κατευθυνθεί προς τον στόχο της, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

«Ελλείψει βελτίωσης, στην περίπτωση που η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας απειλείται, θα απαιτηθούν επιπλέον κίνητρα»,...

 • 0

HSBC: Νέες τιμές στόχοι και αλλαγή συστάσεων για τις τράπεζες

Σε υποβάθμιση της σύστασης για Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η HSBC, αυξάνοντας ωστόσο τις τιμές στόχους και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Όπως αναφέρει η HSBC, η αγορά τελευταία τηρεί μια πολύ πιο θετική στάση έναντι των Ελληνικών τραπεζών, οι οποίες, όπως ο Δαίδαλος, βρίσκουν τρόπο να βγουν από τον λαβύρινθο των χ...

 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ