Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Γραφείο εξυπηρέτησης ελληνικών εταιριών στη Βουλγαρία ανοίγει η Postbank

Στην ίδρυση ενός νέου κόμβου εξυπηρέτησης ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω των υπηρεσιών του «Greek International Desk», προχωρά η Postbank, θυγατρική του Ομίλου Eurobank, στη Βουλγαρία.

Με την κίνηση αυτή, ακολουθώντας σύγχρονες διεθνείς πρακτικές, η Postbank διευρύνει τη δυναμική δραστηριοποίηση της στη

...
 • 0

Πειραιώς: Εγκρίθηκε το reverse split της μετοχής

Το reverse split της μετοχής της Πειραιώς, με μια νέα μετοχή έναντι 20 παλαιών, ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της τράπεζας. 

Με βάση την κίνηση αυτή, οι μετοχές της τράπεζας θα μειωθούν στα 466,6 εκατ. από 8,73 δισ. τίτλους. 

«Η κίνηση στοχεύει να εξυπηρετήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες και να βελτιώσει την εμπορευσιμότητα

...
 • 0

«Αβγάτισαν» κατά 638 εκατ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα

Υψηλότερες κατά 638 εκατ. ευρώ εμφανίζονται τον Μάιο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Συνολικά οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν στα 119,4 δισ. ευρώ έναντι 118,994 ένα μήνα νωρίτερα και αυτό εξαιτίας του ότι οι επιχειρήσεις εμφανίζουν 852 εκατ. ευρώ υψηλότερο ποσό, ενώ αν

...
 • 0

Χαντζηνικολάου: Σοβαρό ενδιαφέρον ξένων για ελληνικά assets

Την ανάγκη της άμεσης υιοθέτησης και εφαρμογής ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και την καινοτομία και στον πυρήνα του θα βρίσκεται η υγιής επιχειρηματικότητα, τόνισε ο Γ. Χαντζηνικολάου (φωτ. αριστερά) από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς το κλείσιμο της αξιολόγ

...
 • 0

HSBC: Τι δείχνει το crash test των συστημικών τραπεζών

Στην πρόσφατη πολυσέλιδη ανάλυση της HSBC που αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, πραγματοποιείται και ένα πλήρες συγκριτικό τεστ των τεσσάρων τραπεζών με γνώμονα την κερδοφορία, τα κεφάλαια αλλά και την ποιότητα ενεργητικού για την κάθε τράπεζα.

Η παραλλαγή της SWOT ανάλυσης που χρησιμοποιείται, και επικεντρώνεται σε αυτά που η HS

...
 • 0

ΕΤΕ: Στο σχήμα Calamos-Exin οδεύει η Εθνική Ασφαλιστική

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθν ικής Τράπεζας ενέκρινε την πώληση πλειοψηφικού μεριδίου της Εθνικής Ασφαλιστικής στο σχήμα Calamos-Exin Partners, σύμφωνα με πηγές. 

Το διοικητικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως στο deal, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας την Παρασκευή. 

...
 • 0

Εθνική Τράπεζα: Δεν ασκήθηκε κανένα warrant στην 8η άσκηση

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν ασκήθηκε κανένα Warrant επί μετοχών έκδοσης της τράπεζας και κατοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στην 8η άσκηση warrants.

Συνεπώς, τα εκδοθέντα Warrants τα οποία παραμένουν σε ισχύ ανέρχονται σε 245.745.661, ενώ οι μετοχές της Τράπεζας επί των οποίων σύρονται και τις οποίες κατέχει το Ταμείο Χρηματ

...
 • 0

Eυρωπαϊκές τράπεζες στρέφονται στο blockchain για τη χρηματοδότηση εμπορίου

Επτά από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν προσλάβει την IBM για τη δημιουργία ενός νέου blockchain συστήματος για τη χρηματοδότηση των διασυνοριακών παραγγελιών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η πλατφόρμα που έχει αναλάβει να δημιουργήσει η IBM θα προσφέρει στις επιχειρήσεις εμπορική χρηματοδότηση από τις Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis,

...
 • 0

Ανάπτυξη 1,7% φέτος «βλέπει» η Εθνική Τράπεζα

Η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας στο υπόλοιπο του 2017, γράφει  η Διεύθυνση στο Δελτίο Μακροοικονομικής Ανάλυσης της Ελληνικής Οικονομίας. Οι αντοχές της οικονομίας στο 1ο τρίμηνο του 2017 (αύξηση ΑΕΠ κατά +0,4%, σε ετήσια βάση) -- παρά την αύξηση της αβεβαιότητας από την παρ

...
 • 0

Moody's: Αναβάθμισε στο Caa3 το κύριο χρέος των ελληνικών τραπεζών

Η Μοοdy’s αναβάθμισε την αξιολόγηση των τίτλων κύριου χρέους (senior debt) των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών σε Caa3 από Ca, καθώς και τη βασική τους πιστοληπτική αξιολόγηση σε Caa3 από Caa3.

Την ίδια στιγμή ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε σε Caa3 τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας, της Πειραιώς και της Alpha

...
 • 0

Attica Bank: Ζημιές 4,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

Το αποτέλεσμα προ φόρων του Ομίλου της Attica Βank για το Α’ τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκε σε ζημία 4,3 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα σημειώνει ότι στο α’ 3μηνο του 2017 ο ρυθμός δημιουργίας ζημιών επιβραδύνθηκε σημαντικά έναντι του δ’ 3μήνου του 2016 (ζημία 23,2 εκ. ευρώ προ φόρων στο διάστημα από 30.9.2016 έως 31.12.2016 έναντι ζημίας 4,3 εκ. ευρώ στο διά

...
 • 0

Ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες η HSBC

Νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες δίνει η HSBC σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί συστάσεις «buy» και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. 

Ειδικότερα, ο οίκος δίνει νέα τιμή για την Alpha Bank στα 3,15 ευρώ (από 2,57 ευρώ), βλέποντας περιθώριο ανόδου 45% από τα τρέχοντα επίπεδα. Περιθώριο ανόδου άνω του 45% δίνει και για το

...
 • 0

Νέο υποκατάστημα στον Πειραιά εγκαινίασε η HSBC

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου καταστήματος της HSBC στον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017.

Ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς, τόνισε: «Στην HSBC θέτουμε στο επίκεντρο της στρατηγικής μας τις ανάγκες των πελατών μας. Η επένδυσή μας στο νέο κατάστημα αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας στην

...
 • 0

Παγκρήτια: Εξουσιοδότηση στο ΔΣ για κεφαλαιακή ενίσχυση 70 εκατ.

Προληπτικά μέτρα για την περαιτέρω κεφαλαιακή θωράκιση της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας αποφάσισε η γενική συνέλευση των μελών της, η οποία συνήλθε το περασμένο Σάββατο, ενώ ανακοινώθηκε πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας για 4.000 αγρότες.  

Ειδικότερα, εξουσιοδοτήθηκε η διοίκηση της τράπεζας να προχωρήσει, όποτε η ίδια θεωρήσει σκόπιμο, εντός

...
 • 0

Ιταλία: Κρατική διάσωση για τις δυο προβληματικές τράπεζες

Με έγκριση ειδικού νομοθετικού διατάγματος, η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι επικύρωσε σήμερα το απόγευμα την απόφαση διάσωσης των δυο τραπεζών της περιοχής Βένετο που κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν. Πρόκειται για την Λαϊκή Τράπεζα της Βιτσέντα και την Veneto Banca.

Όπως είχε διαρρεύσει από χθες στον Τύπο, η υγιείς τομείς των δυο τραπεζών θα περιέλθουν

...
 • 0

«Λουκέτο» σε δυο ιταλικές τράπεζες βάζει η ΕΚΤ

Η Veneto Banca και η Banca Popolare di Vicenza οδηγούνται σε κλείσιμο καθώς η ΕΚΤ επιβεβαίωσε ότι «αποτυγχάνουν ή είναι πιθανό να αποτύχουν».

Οι ευρωπαϊκές αρχές δήλωσαν ότι οι δυο τράπεζες θα κλείσουν μέσω της κλασσικής διαδικασίας της πτώχευσης, αντί να χρησιμοποιηθούν οι ειδικοί κανόνες που έθεσε σε λειτουργία η ΕΕ για να αντιμετωπίσει τραπεζικές

...
 • 0

Αναβάθμισε την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου η Moody's

Η Moody's αναβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου σε Caa1 από Caa2 διατηρώντας ταυτόχρονα θετικό outlook. 

Οπως αναφέρει, η αναβάθμιση αντανακλά την βελτίωση στα θεμελιώδη της τράπεζας, και κυρίως στην κερδοφορία, την ποιότητα ενεργητικού, την κεφαλαιοποίηση και τη χρηματοδοτική θέση.

Ο οίκος εκτιμά ότι η τράπεζα θα παραμείν

...
 • 0

Χαντζηνικολάου: Χρειαζόμαστε ξένες επενδύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη

«Χρειαζόμαστε ξένες επενδύσεις εάν θέλουμε να δούμε βιώσιμη ανάπτυξη» αναφέρει σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, επισημαίνοντας ότι «το μέλλον των τραπεζών είναι άρρητα συνδεδεμένο με το μέλλον της χώρας. Ό,τι ωφελεί τις τράπεζες, είναι ωφέλιμο και για τη χώρα».

...
 • 0

Alpha Bank: Ισχυρό «όπλο» για τράπεζες η βελτίωση του κλίματος

Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τα σημαντικά βήματα σε επίπεδο νομοθετικών πρωτοβουλιών και εμπλουτισμού του ρυθμιστικού πλαισίου για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αποτελούν ισχυρά πλεονεκτήματα στην προσπάθεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος να αν

...
 • 0

Τράπεζες: Οι επενδυτικοί γρίφοι εν όψει 2018

Απαντήσεις σε σειρά ζητημάτων, που αναδεικνύονται σε κρίσιμους γρίφους, εν όψει του 2018, ζητούν οι επενδυτές από τις διοικήσεις των τραπεζών, καθώς, σταδιακά, το ενδιαφέρον τους μετατοπίζεται από τις πολιτικές και μακροοικονομικές εξελίξεις στα θεμελιώδη στοιχεία.

Στο road show, που διοργάνωσε η ΕΧΑΕ στην Νέα Υόρκη, η ζήτηση για ραντεβού με τους εκ

...
 • 0

Πειραιώς: Συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με τον όμιλο Πέτσας

Η Τράπεζα Πειραιώς και ο όμιλος εταιρειών ΠΕΤΣΑΣ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα αλλά και την ενίσχυση της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών.

Η εταιρεία ΠΕΤΣΑ

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: