Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Την Τετάρτη η ψήφιση της νέας ρύθμισης για την α' κατοικία

Σήμερα «κληρώνει» η κατάθεση στη Βουλή της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας από κόκκινα δάνεια.

Ο στόχος να κατατεθεί μέχρι το βράδυ παραμένει, ωστόσο κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν με κατηγορηματικό τρόπο μία μικρή αναβολή. Σε αυτή την περίπτωση, λένε, η αναβολή θα είναι... για καλό διότι θα σημαίνει ότι έχει επιτευχθεί μεγάλ

...
 • 0

«Αρωμα» εκλογών στο συνέδριο της Morgan Stanley

Ιδιαίτερα θετικά αντιμετώπισαν οι fund managers και οι εκπρόσωποι επενδυτικών εταιρειών τους Έλληνες τραπεζίτες στο συνέδριο της Morgan Stanley, με θέμα τον χρηματοπιστωτικό τομέα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών αντιμετωπίσθηκαν για πρώτη φορά εδώ και καιρό χωρίς επιφυλάξεις από τους ξένους και το κλίμα,

...
 • 0

Μειωμένα κατά 3,2% τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα

Ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των σημαντικών τραπεζών της Ευρωζώνης υποχώρησε στα 628 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2018 από 1 τρισ. ευρώ στις αρχές του 2015, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τις εποπτευόμενες δραστηριότητες 2018. Μεταξύ του τρίτου τριμήνου 2017 και του τρίτου τριμήνου 2018,

...
 • 0

Γιατί παραμένει «neutral» για τις τράπεζες η Mediobanca

Με συστάσεις «neutral» ξεκίνησε την κάλυψη των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς η Mediobanca Securities.

Ο ιταλικός οίκος θέτει τιμή-στόχο στα 1,45 ευρώ για την Alpha, στα 1,65 ευρώ για την Εθνική και στα 1,30 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρει, οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται ακόμη χρόνο και πόρους για να αποκαταστήσουν

...
 • 0

Παρασκευή κατατίθεται το νομοσχέδιο για την α' κατοικία

Ο κύβος ερρίφθη και το Μαξίμου αποφάσισε να κινηθεί τάχιστα στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τα κόκκινα δάνεια, πυροδοτώντας τα σενάρια ακόμα και για μονομερή κίνηση. Κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν το μεσημέρι ότι το νομοσχέδιο που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη/Σταθάκη θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή, στο πλαίσιο της συμφωνί

...
 • 0

Mastercard: Κερδίζουν έδαφος οι ανέπαφες συναλλαγές στην Ελλάδα

Tις ανέπαφες συναλλαγές επιλέγουν ολοένα και περισσότερο οι Έλληνες καταναλωτές. Ήδη, το 61% των συναλλαγών στα καταστήματα γίνονται ανέπαφα -ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό για τη χώρα μας- και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, με την ευρεία χρήση τους στα Συστήματα Μεταφορών και Δημοσίων Συγκοινωνιών.

«Αυτή για παράδειγμα είναι μία κατηγορία που δεν έχουμε

...
 • 0

Χωρίς τελική συμφωνία η τηλεδιάσκεψη για την πρώτη κατοικία

Χωρίς να υπάρξει τελική συμφωνία αναφορικά με το διάδοχο πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας ολοκληρώθηκε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με ορίζοντα το EwG της 25η

...
 • 0

«Ετοιμη» για το Brexit δηλώνει η Citi

Η Citi ανακοίνωσε ότι προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της από νομικά πρόσωπα που βρίσκονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου/ΕΟΧ (European Economic Area/EΕΑ).

«Πολύ πριν ψηφιστεί το Brexit το 2016, όλα τα γραφεία μας είχαν στις προτεραιότητές τους τη διασφάλιση της εξυπηρέτησης των πελατών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Ευρωπαϊκό Οικ

...
 • 0

Νόμιμη η διάσωση της ιταλικής Tercas bank λέει το ευρωδικαστήριο

Δικαστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν την Τρίτη ότι το σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας για την τράπεζα Tercas bank το 2014 ήταν νόμιμο, ακυρώνοντας την απόφαση της Κομισιόν με την οποία απέρριψε το σχέδιο και ανάγκασε τη Ρώμη να ανακτήσει οικονομική βοήθεια προς την τράπεζα.

Οπως μετέδωσε το Reuters, η απόφαση είναι πλήγμα για τις αρχές αντιτράστ τη

...
 • 0

Ενρία: Δεν μου αρέσει η ιδέα εθνικών ή ευρωπαϊκών «πρωταθλητών»

Κριτική κατά της δημιουργίας εθνικών ή ευρωπαϊκών «πρωταθλητών» έναντι των διεθνών ανταγωνιστών τους, ασκεί ο κορυφαίος οικονομικός επόπτης της ευρωζώνης, θέτοντας ενδεχομένως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε πορεία σύγκρουσης με τις προσπάθειες του Βερολίνου να προστατεύσει τον τραπεζικό κλάδο του, μέσω της συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων τραπεζώ

...
 • 0

ΝΥΤ: Η Deutsche Bank δάνεισε $2 δισ. στον Τραμπ μέσα σε 20 χρόνια

Περισσότερα από 2 δισ. δολάρια δάνεισε η Deutsche Bank στον Ντόναλντ Τραμπ, πριν αναλάβει την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μεταδίδουν οι New York Times.

H εφημερίδα μίλησε με περισσότερα από 20 πρώην και νυν στελέχη και μέλη διοικητικών συμβουλίων της τράπεζας, τα οποία υπογράμμισαν τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ κατάφερε να εξασφαλίσει τη

...
 • 0

Deutsche Bank: Νέες τιμές-στόχοι για τις τραπεζικές μετοχές

Νέες , υψηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες δίνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της στην οποία καταθέτει τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου.

Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση buy για τις μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας. Για την πρώτη ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 1,9 από 1,5 ευρώ με το περιθώριο ανόδου στα 37%.

Για την

...
 • 0

Στα σκαριά ο τραπεζικός κολοσσός της Γερμανίας

Τα μεγέθη του νέου πιστωτικού ιδρύματος θα ήταν εντυπωσιακά για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Με βάση τα σημερινά περιουσιακά στοιχεία των δύο ανταγωνιστών η νέα τράπεζα θα ήταν η τρίτη σε μέγεθος στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, αν και σε μεγάλη απόσταση από τις πιο ισχυρές κινεζικές ή αμερικανικές τράπεζες.

Μία συμμαχία Deutsche Bank-C

...
 • 0

Τράπεζες: Οι νέοι στοχοι για τα κόκκινα δάνεια

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το λίφτινγκ που κάνουν οι τράπεζες στα 3ετή πλάνα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) τα οποία πρέπει να εγκριθούν από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) στο τέλος Μαρτίου ενώ παράλληλα «χτίζονται» και οι στόχοι μείωσης των ακινήτων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκιά των ελληνικών τραπεζών.

Ασφαλείς πληροφο

...
 • 0

ΕΤΕ: Αναστέλλονται άμεσα οι υποχρεώσεις υποβολής αναφορών στην SEC

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ανακοινώνει την πρόθεση της να υποβάλει το Έντυπο 15F («Form 15F») στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (“U.S. Securities and Exchange Commission (the “SEC”) ”, “SEC”) για τη διαγραφή και τον τερματισμό των υποχρεώσεων αναφοράς με βάση το Νόμο για τη Χρηματιστηριακή Αγορά των ΗΠΑ του 1934, όπως τροποποιήθηκε («Ex

...
 • 0

Συμφωνία ΟΤΟΕ – τραπεζών για 3ετη κλαδική σύμβαση

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το πλαίσιο της συμφωνίας για τη νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων, 2019-2021. Η συμφωνία επετεύχθη μεταξύ της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των τραπεζών, στην πέμπτη συνάντηση των δύο μερών, που έγινε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στην οποία υπήρξε πο

...
 • 0

Οι θέσεις των κομμάτων για το ΛΕΠΕΤΕ της Εθνικής Τράπεζας

«Είναι ιερή υποχρέωση η διατήρηση του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ). Το οφείλουμε σε αυτούς που τον ίδρυσαν το 1949», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) Γιάννης Πορτούλας, σημειώνοντας ότι η διοίκηση της τράπεζας διέκοψε την παροχή επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) απ

...
 • 0

Ελληνική Τράπεζα: Νέα δεδομένα μετά την αύξηση κεφαλαίου

Χωρίς κυρίαρχο «παίχτη» φαίνεται ότι θα είναι και αυτή τη φορά το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας, το οποίο έχει προκύψει μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού και την παρουσία νέων μεγάλων επενδυτών.

Οι ισορροπίες που υπήρχαν μέχρι πρότινος στα διοικητικά της Ελληνικής Τράπεζας μεταξύ της Third Point και της War

...
 • 0

Ξεκινούν συνομιλίες για συγχώνευση Deutsche Bank-Commerzbank

Η Deutsche Bank και η Commerzbank ετοιμάζονται να ανακοινώσουν επίσημα την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών για τη συγχώνευση τους, μεταδίδει το Bloomberg.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά το «σήμα» που έστειλε η γερμανική κυβέρνηση στις διοικήσεις των δύο τραπεζών ότι θα αποδεχτεί περικοπές κόστους και θέσεων εργασίας.  

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του αμ

...
 • 0

H Alpha και οι «μνηστήρες» για τα κυπριακά NPEs

Στην τελική ευθεία εισήλθε ο διαγωνισμός που έχει σε εξέλιξη η Alpha Bank και αφορά στην ανάθεση διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs) του ομίλου στην Κύπρο.

Την περασμένη Παρασκευή υποβλήθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές και ξεκίνησε η αξιολόγησή τους από την Oliver Wyman, που λειτουργεί ως σύμβουλος, ενώ την Τρίτη

...
 • 0

Eurobank: Βήμα εξόδου από τη στασιμότητα για την οικονομία

Την προηγούμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσίευσε τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς για το 4ο τρίμηνο 2018 και την 1η εκτίμηση για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς του 2018 (η δημοσίευση των λογαριασμών του 1ου τριμήνου 2019 είναι προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου 2019).

Όπως αναφέρει η Eurobank στο εβδο

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ