Log in

SGS: Συμπληρώνει 80 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

πό το 1933, η SGS δραστηριοποιείται στον τομέα των επιβλέψεων, αναλύσεων και πιστοποιήσεων, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε εκατοντάδες ελληνικές βιομηχανίες και εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Τα 80 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά συμπληρώνει φέτος η εταιρία πιστοποιήσεων SGS. Από το 1933, η SGS δραστηριοποιείται στον τομέα των επιβλέψεων, αναλύσεων και πιστοποιήσεων, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε εκατοντάδες ελληνικές βιομηχανίες και εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Διατηρώντας παγκοσμίως περισσότερους από 75.000 εργαζόμενους και ένα δίκτυο με πάνω από 1.500 γραφεία και εργαστήρια, η SGS είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρία επιβλέψεων, αναλύσεων και πιστοποιήσεων στον κόσμο, και αναγνωρίζεται διεθνώς ως σημείο αναφοράς για την αξιοπιστία και την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Στην Ελλάδα, με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η SGS ελέγχει και πιστοποιεί υπηρεσίες και προϊόντα για βιομηχανίες και εξαγωγικές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, όπως αγροτικής παραγωγής, καταναλωτικών προϊόντων, πετρελαιοειδών και μεταλλευμάτων. Η τεχνογνωσία, η εξειδίκευση και η αξιοπιστία της διεθνώς την καθιστούν βασικό συνεργάτη των ελληνικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τη δράση τους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή συγκυρία για την ελληνική οικονομία, το τεράστιο δίκτυο και η εμπειρία της SGS σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου μπορούν να αποτελέσουν το αξιόπιστο διαβατήριο για την επέκταση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων σε νέες αγορές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SGS Greece κ. Αλέξανδρος Μιχαήλ, με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων στην Ελλάδα, σημειώνει, «Η δραστηριότητα και οι συνεργασίες μας επί 80 χρόνια στην Ελλάδα συνιστούν και την υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Η τεχνογνωσία μας, το εκτενές δίκτυο σε όλο τον κόσμο και η αξιοπιστία που προσφέρει διεθνώς το όνομα της SGS αποτελούν τα εχέγγυα για την ανάπτυξη των εξαγωγών, ιδίως σε μια περίοδο που οι ελληνικές επιχειρήσεις φέρουν το βάρος της αδυναμίας της ελληνικής οικονομίας και δυσκολεύονται να βρουν τις κατάλληλες διόδους διείσδυσης σε ξένες αγορές».

Η δομή της SGS διεθνώς αποτελείται από 10 επιχειρησιακούς τομείς σε 10 μεγάλες γεωγραφικές περιοχές. Οι δραστηριότητές της καλύπτουν υπηρεσίες επιθεωρήσεων, αναλύσεων και πιστοποιήσεων σε μια ποικιλία κλάδων συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας, των μεταλλευμάτων και των πετρελαιοειδών. Από το 1878 που ιδρύθηκε ως οίκος επιθεωρήσεων δημητριακών, μεγάλωσε σταθερά, αναλαμβάνοντας το ρόλο του παγκόσμιου ηγέτη, χάρη στη συνεχή βελτίωση και καινοτομία και την αφοσίωση στην υποστήριξη των πελατών της, με σκοπό τη μείωση του ρίσκου και τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Η εταιρία είναι εισηγμένη στο ελβετικό χρηματιστήριο.

Το , παρά τη δύσκολη συγκυρία για τη διεθνή οικονομία, τα συνολικά έσοδα της εταιρίας παρουσίασαν αύξηση κατά 14,5% στα 5,6 δισ. ελβετικά φράγκα, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 556 εκατ. ελβετικά φράγκα. Στη διάρκεια του έτους, η εταιρία πραγματοποίησε 18 εξαγορές εταιριών σε 11 χώρες, επενδύοντας συνολικά 176 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Ανά γεωγραφική ζώνη, τα έσοδα της εταιρίας προέρχονται κατά 47,1% από την περιφέρεια Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής, κατά 28,5% από την Ασία και Ειρηνικό και κατά 24,4% από τη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Ο στόχος που θέτει η εταιρία για το 2014 είναι η επίτευξη εσόδων της τάξης των 8 δισ. ελβετικών φράγκων, βασιζόμενη στην πραγματοποίηση επενδύσεων, ανάπτυξη της καινοτομίας, διεύρυνση και βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και γεωγραφική επέκταση.

Σκοπός της SGS είναι η υποστήριξη επιχειρήσεων και οργανισμών σε όλο τον κόσμο να βελτιώσουν τη λειτουργία τους μέσω της αύξησης της παραγωγικότητάς τους, τη μείωση του ρίσκου, την επαλήθευση της συμμόρφωσης και τη διευκόλυνση των εμπορικών διαδικασιών. Η γκάμα των υπηρεσιών της καλύπτει όλους τους τομείς της οικονομίας και αγγίζει προϊόντα και υπηρεσίες που οι καταναλωτές συναντούν αμέτρητες φορές στην καθημερινή τους ζωή. Από την ενέργεια που κινεί τα αυτοκίνητα που οδηγούμε και θερμαίνει τα σπίτια που ζούμε, από το φαγητό στο πιάτο μας και τα ρούχα που φορούμε, από την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε στην ασφάλεια των φαρμάκων που καταναλώνουμε, η SGS είναι παρούσα, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες που κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Η επιτυχία της SGS έγκειται στην επιτυχία των πελατών της να αναπτύσσονται και να προσφέρουν συνεχώς καλύτερα προϊόντα.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ