Log in

ΕΥΡΩΠΗ

Πρόστιμα σε Twitter και Facebook για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ ζητούν οι αρχές προστασίας καταναλωτών

Πρόστιμα σε Twitter και Facebook για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ ζητούν οι αρχές προστασίας καταναλωτών

Την εισαγωγή ελάχιστου προστίμου σε εταιρείες που παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ, ζητούν οι αρχές για την προστασία των καταναλωτών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το Facebook και το Twitter απέτυχαν να αναδιαμορφώσουν τους όρους χρήσης τους.

Η Επιτροπή επέπληξε το Facebook και το Twitter την Πέμπτη (15 Φεβρουαρίου) αναφορικά με την άρνηση τους ν

...
 • 0

Ξεκίνησε η κούρσα για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ

Ξεκίνησε η κούρσα για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη για τη διαδοχή της θέσης του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, με αρκετούς από τους Ευρωβουλευτές να θεωρούν τον Ιρλανδό Philip Lane ως περισσότερο πειστικό σε σχέση με το Ισπανό υπουργό Οικονομίας, Luis de Guindos, ο οποίος εμφανίζεται ως φαβορί.

Έπειτα από ανταλλαγή απόψεων με την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ε

...
 • 0

Η μάχη για την Πολιτική Συνοχής: Προλαμβάνοντας τη Βαλκανοποίηση της Ευρώπης

Η μάχη για την Πολιτική Συνοχής: Προλαμβάνοντας τη Βαλκανοποίηση της Ευρώπης

Ο Lambert van Nistelrooij είναι Oλλανδός Χριστιανοδημοκράτης, μέλος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πολιτική συνοχής είναι η κόλλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά με το Brexit και τις αποφάσεις για τον προϋπολογισμό μετά το 2020, μπορεί να προκύψουν ορισμένες αλλαγές. Ο Lambert van Nistelrooij αναλύει τις τρεις κύρ

...
 • 0

CPMR: Κατστροφικές για την ΕΕ οι περικοπές που προτείνονται για τη Συνοχή

CPMR: Κατστροφικές για την ΕΕ οι περικοπές που προτείνονται για τη Συνοχή

Συγκλονισμένη από τις προτάσεις του Επιτρόπου για τον Προϋπολογισμό, Günther Oettinger, που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη (14 Φεβρουαρίου) αναφορικά με το μέλλον της πολιτικής συνοχής στον προϋπολογισμό της ΕΕ μετά το 2020, δηλώνει η Διάσκεψη Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών (CPMR).

Η CPMR εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι η πρόταση της Ευρω

...
 • 0

Διχασμένοι οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για την επέκταση στα Δυτικά Βαλκάνια

Διχασμένοι οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για την επέκταση στα Δυτικά Βαλκάνια

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφώνησαν σήμερα πάνω στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προχωρήσει η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, μια περιοχή που εξακολουθεί να φέρει τις ουλές από τους πολέμους της δεκαετίας του 1990 ενώ την ακολουθεί μια φήμη ανομίας.

Σε συνεδρίασή τους στη Βουλγαρία, οι υπουργοί της ΕΕ συζήτησαν για

...
 • 0

Τούρκος Υπ. Ενέργειας: Win win για όλους αντί για ένταση

Τούρκος Υπ. Ενέργειας: Win win για όλους αντί για ένταση

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει μέχρι τέλους όλα τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Ο πιο λογικός τρόπος να μεταφερθεί το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη είναι μέσω Τουρκίας, είπε και ζήτησε τη δημιουργία κα

...
 • 0

Στον Κινεζικό πολιτισμό επενδύει η αλυσίδα KFC

Στον Κινεζικό πολιτισμό επενδύει η αλυσίδα KFC

Απολαμβάνοντας το τηγανητό τους κοτόπουλο, οι πελάτες των εστιατορίων KFC θα έχουν την ευκαιρία από εδώ και στο εξής να παίρνουν και μία γεύση από τον παραδοσιακό πολιτισμό της Κίνας. Μια μεγάλη διαδραστική οθόνη που δείχνει πώς γιορτάστηκε το Φεστιβάλ των Φαναριών στο παλάτι του αυτοκράτορα Σιανζόνγκ της δυναστείας Μινγκ (1368-1644) καλύπτει τον τ

...
 • 0

Oettinger: Ο προϋπολογισμός της ΕΕ πρέπει να αυξηθεί παρά το Brexit

Ο επόμενος επταετής προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να αυξηθεί, παρά την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ο επικεφαλής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ Günther Oettinger, την Τετάρτη (14 Φεβρουαρίου).

Οι δαπάνες μεταξύ 2021 και 2027 θα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 1,1% και 1,2% του ΑΕΠ της ΕΕ, σε σύγκριση με το 1%, δήλωσε ο κ. Oetting

...
 • 0

Ο Γιούνκερ «καρφώνει» τον Μακρόν για τον τρόπο εκλογής του προέδρου της Κομισιόν

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επέπληξε χθες (14 Φεβρουαρίου) τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για την αδυναμία σχηματισμού σαφών πολιτικών συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενόψει των Ευρωεκλογών του 2019.

Πριν από τη Σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23 Φεβρουαρίου με επίκεντρο τη διαδοχή του κ. Γιούνκ

...
 • 0

Ο Γκάμπριελ ζητά αναγνώριση του Κοσόβου απ’ τη Σερβία

Η Σερβία θα πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Σίγκμαρ Γκάμπριελ, στην Πρίστινα την Τετάρτη (14 Φεβρουαρίου).

«Εάν η Σερβία επιθυμεί να προχωρήσει την ένταξή της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οικοδόμηση του κράτους δικαίου αποτελεί πρωταρχική προϋπό

...
 • 0

Μπόρις Τζόνσον: «Καταστροφικό λάθος» η παρεμπόδιση του Brexit

Μπόρις Τζόνσον: «Καταστροφικό λάθος» η παρεμπόδιση του Brexit

Μήνυμα προς τους πολέμιους του Brexit στη Βρετανία να αποδεχθούν τη βούληση του λαού, αλλά και κάλεσμα ενότητας ενόψει της εξόδου από την ΕΕ, απηύθυνε με ομιλία του ο Μπόρις Τζόνσον.

Η ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών ήταν η πρώτη μίας σειράς ομιλιών με θέμα «Ο δρόμος προς το Brexit» που θα παραχωρήσουν κορυφαίοι Βρετανοί υπουργοί και η πρωθυπουργός Μ

...
 • 0

Μακρόν: Θα βομβαρδίσουμε τη Συρία αν αποδειχθεί χρήση χημικών

Μακρόν: Θα βομβαρδίσουμε τη Συρία αν αποδειχθεί χρήση χημικών

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι «η Γαλλία θα βομβαρδίσει» αν χημικά όπλα χρησιμοποιούνται ενάντια σε αμάχους στο συριακό πόλεμο, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει ακόμη δει καμία απόδειξη ότι αυτό έχει συμβεί.

«Αναφορικά με τα χημικά όπλα, έχω θέσει μια κόκκινη γραμμή και επανεπιβεβαιώνω αυτή την κόκκινη γραμμή», τόνισε ο Γάλλος π

...
 • 0

Γιούνκερ κατά Τουρκίας για την ένταση με Ελλάδα και Κύπρο

Τη στάση της Τουρκίας και τις πρόσφατες εντάσεις που έχει προκαλέσει με την Ελλάδα και την Κύπρο καταδίκασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο ίδιο μήκος κύματος και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, το οποίο εξέφρασε τη στήριξή του στη θέση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ την ανησυχία της για τις τουρκικές προκλήσει

...
 • 0

Ηχηρό όχι Μοσκοβισί στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί προληπτική πιστωτική γραμμή ή οτιδήποτε άλλο που να μοιάζει με εκβιαστικό πρόγραμμα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, ενώ οποιαδήποτε νέα εποπτεία θα πρέπει να αντιμετωπίζει την Ελλάδα «ως κανονική χώρα», δήλωσε την Τετάρτη (14 Φεβρουαρίου) ο Επίτροπος Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας

...
 • 0

Κομισιόν: Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε τη μετά το μνημόνιο εποχή

Συζήτηση για το κατάλληλο καθεστώς επιτήρησης μετά το τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα και οι εταίροι, όπως αναφέρει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη EURACTIV.

«Δεν επιθυμούμε να προβούμε σε εικασίες ή να διατυπώσουμε περαιτέρω σχόλια αυτή τη στιγμή […] οι ακριβείς λεπτομέρειες ενδεχόμενης συμφωνίας υποστήριξης μετά το πρόγρ

...
 • 0

Επενδυτική φρενίτιδα στην Ευρώπη για το Bitcoin

Η αξία των κρυπτονομισμάτων, ιδίως του bitcoin, μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με τον ίδιο ρυθμό που αυξήθηκε ο αριθμός των προειδοποιήσεων σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα.

Η τελευταία κίνηση προήλθε από τις Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές, τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ για αγορές, τράπεζες και θεσμικούς επενδυτές.

Τα τρία όργανα εξέδωσαν σχετική δήλωση

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: