Log in

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 10

Συνεχίζεται η ευφορία στο ελληνικό Χρηματιστήριο…

H σειρά των θετικών εξελίξεων για το ελληνικό χρηματιστήριο έχει συνεχώς νέα κεφάλαια. Έτσι, μετά τη σύνοδο του ΔΝΤ,  το Υπουργείο Οικονομικών με τις ευλογίες του ESM, ετοιμάζεται να ζητήσει την αποπληρωμή ακριβών δανείων (επιτοκίου πάνω από 5%) προς το Ταμείο. Με τις αγορές να είναι έτοιμες να αναχρηματοδοτήσουν το ελληνικό χρέος με χαμηλότερο κόσ

...
 • 0

Σε υψηλά εννέα μηνών το Χ.Α. με τζίρο-διεύρυνση επιλογών

Συνεχίζει να προεξοφλεί θετικά τις εξελίξεις το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο, ακόμη και στις διορθωτικές συνεδριάσεις.

Η χθεσινή ήταν η πιο ποιοτική συνεδρίαση όχι μόνο του Απριλίου αλλά των τελευταίων πολλών εβδομάδων στο Χ.Α., με διεύρυνση πρωταγωνιστών, κινητικότητα (και) στα small caps και κυρίως, σημαν

...
 • 0

Τεχνικές διασπάσεις που ανοίγουν υψηλότερους στόχους σε πλειάδα μετοχών

Η πρόσφατη ανοδική κίνηση του Ελληνικού χρηματιστηρίου, ανοίγει πλέον σημαντικά υψηλότερους στόχους σε πλειάδα μετοχών, με επίκεντρο τις τράπεζες. Η συνεχιζόμενη ανακοίνωση καλών  εταιρικών αποτελεσμάτων, το θετικό διεθνές κλίμα, αλλά και το κλείσιμο σημαντικών θεμάτων  όπως  :

 • Η έγκριση Επιστροφής  των ANFA’s κερδών των Ελληνικών ομολόγων ύψους περ
...
 • 0

Ανοδικές τάσεις στο χρηματιστήριο

Ανοδικές τάσεις στο χρηματιστήριο

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές του ΟΛΠ, της Πειραιώς και της Coca Cola HBC.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 755,50 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,31%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 60,816 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 29.032.525 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημεί

...
 • 0

Σε νέα υψηλά οκταμήνου το Χρηματιστήριο με αρωγό τις τράπεζες

 
Σε νέα υψηλά οκταμήνου το Χρηματιστήριο με αρωγό τις τράπεζες

Πάνω από το κρίσιμο όριο των 750 μονάδων έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, σημειώνοντας νέο υψηλό οκταμήνου, με την ευγενική χορηγία των τραπεζών που από την αρχή του έτους καταγράφουν κέρδη 41,97%.

 • 0

Ρεκόρ 21 μηνών στο άνοιγμα νέων κωδικών στο Χ.Α.

 

Η βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας, η έξοδος στις αγορές και εν η γένει προσμονή – πιθανότατα – για επικείμενη πολιτική αλλαγή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, φέρνει αφύπνιση των ιδιωτών που «βλέπουν» ξανά επενδυτικά την αγορά. Όχι ότι υπάρχει κανένα… κύμα εισροής επενδυτών, όμως κάτι κινείται.

 • 0

Έκλεισε με πτώση το χρηματιστήριο

Έκλεισε με πτώση το χρηματιστήριο

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές προχώρησαν σε ήπιες ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών που καταγράφηκαν στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύθηκε κατά 5,01%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 745,00 μονά

...
 • 0

Σε χαμηλό 10ετίας οι δημόσιες εγγραφές λόγω φόβων Brexit

Σε χαμηλό δέκα περίπου ετών κατήλθαν οι δημόσιες εγγραφές (IPO) στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2019, παρ’ ότι η ρευστότητα διεθνώς είναι πολύ μεγάλη και μολονότι οι παγκόσμιοι χρηματιστηριακοί δείκτες, δεν απέχουν (πλέον) πολύ από τα υψηλά τους!

 

Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που οι αναλυτές αποδίδουν στην ευρύτερη αβεβαιότητα και τη φθορά που φέρνει

...
 • 0

Άνοδος στο χρηματιστήριο

Άνοδος στο χρηματιστήριο

Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγοράστη σημερινή συνεδρίαση. Η προσφορά που εκδηλώθηκε σε τραπεζικές μετοχές, απορροφήθηκε από το ενδιαφέρον για μη τραπεζικούς τίτλους.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 743,46 μονάδες, σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,33%.

Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίασης της 10ης Αυγούστου 2018.

Ενδοσυνεδριακά κατέ

...
 • 0

Εξαιρετικές οι αποδόσεις το πρώτο τρίμηνο του ’19 στο Χρηματιστήριο

 

Εξαιρετικές ήταν οι αποδόσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019, με τις τράπεζες ασφαλώς να υπεραποδίδουν, όμως τόσο τα blue chips της πραγματικής οικονομίας, όσο και αρκετές μετοχές του Mid και Small Cap, έδωσαν καλή κίνηση.

 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ