Log in

TOP STORY

Ο γερμανικός Τύπος στα χρόνια των μνημονίων

 
Ο γερμανικός Τύπος στα χρόνια των μνημονίων
Αιχμηρά σχόλια, αξέχαστα πρωτοσέλιδα, αποκαλύψεις για σενάρια διάσωσης ή χρεοκοπίας: μία αναδρομή, εν συντομία, στον γερμανικό τύπο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. 
  • 0

Η Δύση διαγράφει την Τουρκία

tureconomyΤώρα που η Τουρκία βρίσκεται σε συγκρουση με τον πρώην σύμμαχό της, τις Ηνωμένες Πολιτείες, η νομισματική κρίση της χώρας μεταμορφώθηκε σε ένα πολιτικό πρόβλημα της αρχουσας τάξης.

  • 0

Πώς φτάσαμε από το Καστελόριζο στο τέλος των μνημονίων

Πώς φτάσαμε από το Καστελόριζο στο τέλος των μνημονίων

Ήταν Οκτώβριος του 2009 όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ταξίδεψε στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στην πρώτη του συνεδρίαση Eurogroup, μόλις λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες αναδείχθηκε πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Εκεί ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι το έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 δε θα είναι 6% του ΑΕ

...
  • 0

Ποσο κινδυνευει η Ευρωζωνη από την Ιταλια;

italy 2y yield 0Τα ιταλικά ομόλογα έχουν χτυπηθεί αρκετά σκληρά τον τελευταίο καιρό και είναι κατανοητό, δεδομένης της αναταραχής στην Τουρκία και των σοβαρών ανησυχιών για τον προϋπολογισμό του έθνους. Αλλά όταν οι αγορές μετατρέπονται σε κίνδυνο, όπως έκαναν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο ανησυχοι είναι οι επενδυτές στην Ιταλία.

  • 0

Πλούσιοι Τούρκοι στην Αλεξανδρούπολη

 
Πλούσιοι Τούρκοι στην Αλεξανδρούπολη


H Aλεξανδρούπολη σφύζει τον τελευταίο καιρό από κίνηση. Τα τοπικά καταστήματα βιώνουν μια έντονη άνθηση, κάτι που θα ζήλευαν ακόμη και τα διάσημα αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Εδώ ο τουρισμός δε σταματά όλη τη χρονιά. "Ζούμε κυρίως από τους Τούρκους τουρίστες" αναφέρει ο εστιάτορας Κυριάκος Στόγιος, συμπληρώνοντας ότι παρά τις αρχικές επιφυλάξεις πλέον αυτή η νέα τουριστική κίνηση στην περιοχή είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να τους συμβεί.

  • 0

Ο Trump, η Τουρκία και το παιχνίδι με το δολάριο

dollar and euroΟ πρόεδρος Donald Trump έχει επανειλημμένα ζητήσει ένα ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους αμερικανούς εξαγωγείς, αλλά οι πρόσφατες εμπορικές του πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής τιμολογίων εισαγωγής σε ορισμένα τουρκικά προϊόντα, είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα της ενίσχυσης του δολαρίου.

  • 0

Οι ΗΠΑ εξελίσσονται σε μια οικονομία πετρελαίου

 

ViewΤου Justin Fox - Η αμερικανική αγορά πετρελαίου έχει αλλάξει πολύ την τελευταία δεκαετία. Εδώ, για παράδειγμα, είναι τα τελευταία στοιχεία για τις εισαγωγές και εξαγωγές αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων των ΗΠΑ, που δημοσίευσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) στα τέλη του περασμένου μήνα:

  • 0

Γερμανία: Βουνό τα προβλήματα στην εσωτερική πολιτική

 

Γερμανία: Βουνό τα προβλήματα στην εσωτερική πολιτική

 

Όταν κάποιος βλέπει τη Γερμανία από έξω, εκείνο στο οποίο συνήθως στρέφει την προσοχή του είναι το ποδόσφαιρο, η δύναμη της οικονομίας της και το προσφυγικό. Το ότι η Εθνική Γερμανίας αποκλείστηκε στα προκριματικά, προκάλεσε σε ορισμένους αισθήματα ανακούφισης. Τελικά οι Γερμανοί δεν είναι αήττητοι, ήταν το πιο συνηθισμένο σχόλιο.

  • 0

Τουρκία: Πολύ κακό για το τίποτα;

morgan stanleyΟ φόβος για την εξάπλωση από την τουρκική αναταραχή αναμένεται να κοπάσει σύμφωνα με κορυφαίους αναλυτές  τόσο για τις μετοχές όσο και για τα ομόλογα στην Ευρώπη.

  • 0

DW: To φάντασμα της Μεγάλης Αλβανίας επιστρέφει;

 

DW: To φάντασμα της Μεγάλης Αλβανίας επιστρέφει;

 


Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας ακούγεται ολοένα περισσότερο στα Βαλκάνια. Πολλοί φοβούνται την αυξανόμενη προσέγγιση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο. Ιδίως οι Σέρβοι. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

  • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ