Log in

TOP STORY

Handelsblatt: Οι ελληνικές τράπεζες περνούν το stress test της ΕΚΤ

Handelsblatt: Οι ελληνικές τράπεζες περνούν το stress test της ΕΚΤ

«Τα τέσσερα μεγάλα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν χρειάζονται νέες εισφορές κεφαλαίου» αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αναφορικά με τις τράπεζες στην Ελλάδα.

«Ανακούφιση στην Αθήνα : Η Τράπεζα Πειραιώς , η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) και η Alpha Bank περνούν τη δοκιμασία προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων πο

...
 • 0

Τι θα γινει τελικα με το QE;

qeybxbvmΗ αναμενόμενη απόκλιση από τον ισολογισμό της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες σε όλες τις αγορές, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης αδυναμίας των εταιρικών χρεών των ΗΠΑ, του αυξημένου κόστους χρηματοδότησης των τραπεζών, των ασταθών χρηματιστηριακών αγορών και της υποχώρησης του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ.

 • 0

Οι 4 λόγοι που οδήγησαν στις πρόωρες εκλογές την Τουρκία

 

TURKEY 2Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan έχει προκηρύξει πρόωρες εκλογές μετά από απαίτηση του υπέρ-εθνικιστή συμμάχου του, του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), σε μια απροσδόκητη κίνηση στην οποία οδηγήθηκε η κυβέρνηση από την κατάσταση στη Συρία και τις οικονομικές ανησυχίες.

 • 0

CNBC: Ελλάδα και πιστωτές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το χρέος

CNBC: Ελλάδα και πιστωτές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το χρέος

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μιλώντας στο CNBC, κατέστησε σαφές πως αν και παραμένουν «λίγα ζητήματα», οι Ευρωπαίοι πιστωτές, το ΔΝΤ και η Αθήνα κινούνται προς επίλυσή τους.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για την οριστικοποίηση του προγράμματος με την Ελλάδα. Απομένουν λίγα ζητήματα που σχετίζονται με την ελάφρυνση του χρέους. Συνεργαζόμαστε με...

 • 0

Citi: Επικίνδυνη η καθαρή έξοδος

citibank logo 265H αμερικάνικη τράπεζα για μία ακόμη φορά, και μετά και τις νέες εκτιμήσεις του ΔΝΤ το οποίο θέτει τον πήχη για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 στο 2,9% του ΑΕΠ και πολύ μακριά από τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, "βλέπει" εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου παράλληλα με τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αφού εκτιμά ότι το πλεόνασμα δεν θα ξεπεράσει το 3,2%.

 • 0

Το μελλοντικό ΕΝΤ μικρός αδελφός του ΔΝΤ;

 

lagarde anxiousΤο χρονικό των ταραγμένων σχέσεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους σκιαγραφεί η Handelsblatt. Σήμερα οι εντάσεις ανήκουν στο παρελθόν, οι τόνοι έπεσαν και το ΔΝΤ χρειάζεται την Ευρώπη αλλά και το αντίστροφο.

 • 0

Έχει πιθανότητες η αντιπολίτευση κατά του Ερντογάν;

 
Έχει πιθανότητες η αντιπολίτευση κατά του Ερντογάν;

 

Η τουρκική αντιπολίτευση πολύ θα ήθελε να μπλοκάρει την επανεκλογή του Ερντογάν στο προεδρικό αξίωμα. Αλλά χρειάζεται να συσπειρωθεί και να κατέβει με κοινό υποψήφιο, κάτι που δεν αναμένεται να επιτύχει.

 • 0

Με βάση τις προσφορές επιλέγουν σούπερ μάρκετ τα ελληνικά νοικοκυριά

 

Με βάση τις προσφορές επιλέγουν σούπερ μάρκετ τα ελληνικά νοικοκυριάΤις προσφορές προτιμούν έξι στους δέκα καταναλωτές, παρά τις χαμηλές τιμές στο λιανεμπόριο. Τακτική η οποία είναι ιδιαίτερα εμφανής και στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, τα οποία επιλέγουν οι καταναλωτές με βάση τις προσφορές.

 • 0

SZ: Οι δανειστές της Αθήνας εξετάζουν παράταση του Μνημονίου

 

greeccceeeΕπικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου γράφει σε οικονομικό ρεπορτάζ της ότι αυτή την περίοδο οι δανειστές της Ελλάδας συζητούν το ενδεχόμενο να παραταθεί για μερικούς μήνες το Τρίτο Πρόγραμμα Στήριξης που κανονικά ολοκληρώνεται τον Αύγουστο.

 • 0

Σημάδια κόπωσης στην γερμανική οικονομία;

german europe3Η οικονομική ανάπτυξη της ζώνης του ευρώ βρίσκεται σε όλο και πιο ασταθές έδαφος, αφού οι αναφορές έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη των γερμανών επενδυτών υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό της από τα τέλη του 2012 και ο κίνδυνος ύφεσης στο εθνικό άλμα.

 • 0

Το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί μέχρι το 2020

IMFΟι καλές εποχές στην παγκόσμια οικονομία δεν θα διαρκέσουν, προειδοποίησε το ΔΝΤ την Τρίτη, καθώς προέβλεψε ότι η επιβράδυνση είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται από εμπορικούς πολέμους.

 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: