Log in

TOP STORY

Τέσσερις εξελίξεις προς παρακολούθηση στην παγκόσμια οικονομία

global economy 11944623123Μεγάλο μέρος των αγορών επικεντρώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε έναν νέο γύρο ρεκόρ - από τον Dow Jones Industrial Average και τον S&P 500 που έκλεισαν την Παρασκευή σε νέα υψηλά επίπεδα, μέχρι το άγριο ράλι του Bitcoin πριν από την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων μελλοντικής εκπλήρωσης.

 • 0

Η Γερμανία ζυγίζει επιλογές συνασπισμού ενώ η Ευρώπη περιμένει

aptopix germany election 24574391Η παρακολούθηση της γερμανικής πολιτικής αυτή τη στιγμή μοιάζει δυσάρεστα με το να περιμένεις έναν παγετώνα να σπάσει. Ακούτε δυνατές ρωγμές από καιρό σε καιρό, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κίνηση. Μέχρι να υπάρξει, και τότε τίποτα δεν είναι όπως πριν.

 • 0

Η Βραζιλία μετατρέπει το φιάσκο της σε νίκη

AboutBrasil Business Brazil Crisis 2015 1Είναι κάποια πράγματα που δεν τα βλέπει κανείς κάθε μέρα. Ορισμένα πρωτοσέλιδα στη Βραζιλία ευθυγραμμίζονται για να δείξουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής ένα μονοπάτι πίσω στην εμπιστοσύνη - και, ενδεχομένως, να αποκαταστήσουν κάποια από την εμπιστοσύνη του κόσμου στη δημοκρατία.

 • 0

Το Brexit μετατρέπεται σε πολιτισμένο διαζύγιο

may junkerΟι αναλογίες διαζυγίου είναι αναπόφευκτες όταν μιλάμε για το Brexit. Τα καλά νέα για την προκαταρκτική συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας είναι ότι το χωρισμένο ζευγάρι φαίνεται να έχει κινηθεί πέρα ​​από τη φάση στην οποία μισούν απλά ο ένας τον άλλον.

 • 0

Το Bitcoin έχει κάτι μαγικό, σε οποιαδήποτε τιμή

 

Bitcoin price bitcoinΤου Tyler Cowen-Κυκλοφορεί ένα ανέκδοτο στο Twitter: "Ένα αγόρι ζήτησε από τον μπαμπά του -που επενδύει στο bitcoin- 1 ψηφιακό νόμισμα για τα γενέθλιά του. Μπαμπάς: Τι; 15.554 δολάρια;;; 14.354 δολάρια είναι πάρα πολλά χρήματα! Στο κάτω-κάτω, τι τα θέλεις εσύ τα 16.782 δολάρια;".

 • 0

WSJ: Η θεραπεία της Ευρώπης ξεκινά και τελειώνει με την Ελλάδα

Greece 2582352bΗ Ελλάδα, ο τόπος όπου πρωτοεμφανίστηκε η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη, φαίνεται τελικά να μπορεί να ξεφύγει από τα έτη διάσωσής της. Οι πεινασμένοι για αποδόσεις επενδυτές ακολουθούν έξυπνα την πορεία της.

 • 0

Η Γερμανία δεν μπορεί να παραμείνει στο κέντρο της Ευρώπης

Germany EU 847867Πριν μιλήσουμε για το ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη, πρέπει πρώτα να καθορίσουμε τους πυλώνες στους οποίους δημιουργείται μια ισχυρή και διαρκή ηγεσία. Η οικονομική ισχύς είναι απαραίτητη, αλλά από μόνη της δεν αρκεί για να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της.

 • 0

Στη Βρετανία του Brexit, το οικονομικό βάρος θα έχει το τίμημά του

brit flag downΗ Βρετανία φαίνεται ότι θα πάρει όσα επιθυμεί στις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η βρετανική κυβέρνηση έχει βρει έναν τρόπο να αποφύγει το αδιέξοδο για την αποφυγή των ελέγχων στα χερσαία σύνορα της Ιρλανδίας και έχει δεχτεί να πληρώσει λίγο πολύ αυτό που ζητούσε η ΕΕ ως διακανονισμό διαζυγίου.

 • 0

Μια ιστορία του τι θα μπορούσε να γίνει στη φτωχότερη χώρα της ΕΕ

bulgaria eu 10 yearsΠριν από μια δεκαετία, οι βούλγαροι πλημμύρισαν τους δρόμους για να γιορτάσουν την ένταξη του πρώην κομμουνιστικού έθνους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπήρξε μια επίδειξη με φώτα στους ουρανούς πάνω από την πρωτεύουσα. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός Σεργκέι Στάνισεφ το χαρακτήρισε «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

 • 0

Η Βρετανία πετυχαίνει ιστορική συμφωνία για το Brexit

mayjump 185x150 1160x622Η Βρετανία έχει φτάσει σε μια ιστορική συμφωνία σχετικά με τους όρους εξόδου της από την ΕΕ, κατοχυρώνοντας ειδικά δικαιώματα για τους πολίτες των 4 εκατομμυρίων και καταβάλλοντας 40 ως 60 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια σκληρή διαμάχη διαζυγίου που ανοίγει τον δρόμο για τις εμπορικές συνομιλίες το επόμενο έτος.

 • 0

Η επικίνδυνη απόφαση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

7715698292 32bf653d86 oΗ απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προχωρήσει με μια προεκλογική υπόσχεση να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και τελικά να μετακινήσει εκεί την αμερικανική πρεσβεία είναι πράξη διπλωματικού βανδαλισμού.

 • 0
Subscribe to this RSS feed

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: