Log in

TOP STORY

Τι συμφώνησαν και τι όχι οι ηγέτες της Ευρώπης

European Economy IMF pessimisticΟι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν μια μακρόπνοη συμφωνία για την υποστήριξη της ζώνης του ευρώ, η οποία περιλαμβάνει έναν αμφιλεγόμενο προϋπολογισμό για το νομισματικό μπλοκ, καλύπτοντας περισσότερο από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων για τον καλύτερο τρόπο προστασίας της περιοχής από μελλοντικές κρίσεις.

  • 0

DW: Οι ελληνογερμανικές σχέσεις το 2018

 

DW: Οι ελληνογερμανικές σχέσεις το 2018

Οι σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας παραμένουν δυναμικές. Οι αντιθέσεις δίνουν την θέση τους στις συνθέσεις. Μία έρευνα της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle και της ερευνητικής ομάδας FightHoax.

  • 0

Αδιέξοδο για Brexit, αισιοδοξία για Ευρωζώνη

 
Αδιέξοδο για Brexit, αισιοδοξία για Ευρωζώνη

Η διήμερη συνεδρίαση της ΕΕ με εξαίρεση την Ευρωζώνη, όπου λήφθηκαν οι πρώτες αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, χαρακτηρίστηκε από στασιμότητα σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το brexit και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

  • 0

Μην ξεγράφετε την Angela Merkel

 

merkel1Της Judy Dempsey - Η Annegret Kramp-Karrenbauer είναι η νέα ηγέτης του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, μία θέση που η Καγκελάριος Angela Merkel κατείχε για 18 χρόνια. Η Merkel, που έδειξε λίγο συναίσθημα δημοσίως, ήταν εμφανώς ενθουσιασμένη όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος στο Αμβούργο στις 7 Δεκεμβρίου. Η προτιμώμενη υποψήφιός της κέρδισε.

  • 0

Ποιος φοβάται τα Κίτρινα Γιλέκα ;

 

gilletsΠολλοί ηγέτες της Εγγύς Ανατολής που χρησιμοποιούν κατασταλτικές μεθόδους για να καταπνίξουν και την πιο μικρή εστία αμφισβήτησής τους, βλέπουν με τρόμο τις εξελίξεις στη Γαλλία. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Φατάχ αλ Σίσι. Έχει δώσει εντολή να πωλούνται κίτρινα γιλέκα μόνο κατόπιν ειδικής άδειας, πωλήσεις σε ιδιώτες απαγορεύονται.

  • 0

Στις αγκάλες της Αλβανίας το Κόσοβο;

 

Στις αγκάλες της Αλβανίας το Κόσοβο;

Η απόφαση σύστασης δικού του στρατού ενδέχεται να οδηγήσει το Κοσσυφοπέδιο σε νέες εντάσεις με τη Σερβία. Το Βελιγράδι απειλεί με αντίμετρα και οι Κοσοβάροι βρίσκουν στην Αλβανία αυτά που δεν τους προσφέρει η ΕΕ.

  • 0

Πόσο στενή μπορεί να γίνει η σχέση ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου

 

brexit euro pound largeΤου Sam Lowe-Στη συζήτηση για το Brexit, το εμπόριο υπηρεσιών έχει βρεθεί σε δεύτερο ρόλο πίσω από το εμπόριο αγαθών και εφοδιαστικών αλυσίδων. Ωστόσο, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ενιαία αγορά, οι Βρετανοί εξαγωγείς υπηρεσιών θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικούς νέους περιορισμούς αναφορικά με την ικανότητά τους να εξάγουν στην ΕΕ.

  • 0

Η εμφάνιση του λαϊκιστικού δεξιού κόμματος Vox έχει αναστατώσει το πολιτικό σκηνικό στην Ισπανία

 

spainΤου Jose Ignacio Torreblanca-Η εμφάνιση του λαϊκιστικού, ριζοσπαστικού δεξιού κόμματος Vox έχει αναστατώσει το πολιτικό σκηνικό στην Ισπανία. Στις εκλογές που διεξήχθησαν στην Ανδαλουσία -την πιο πολυπληθή περιοχή της χώρας- στις 2 Δεκεμβρίου, το κόμμα κατέλαβε το 10,97% των ψήφων και 12 από τις 109 έδρες στην περιφερειακή βουλή.

  • 0
Subscribe to this RSS feed