Log in

TOP STORY

FAZ: «Ελληνική άνοιξη»

 

graff«Η Ελλάδα κατάφερε να ανακτήσει σε σημαντικό βαθμό την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Πρόκειται αναμφίβολα για μία θετική εξέλιξη, η οποία δεν θα πρέπει όμως να οδηγήσει την Αθήνα σε απερίσκεπτες κινήσεις», σχολιάζει στις οικονομικές της σελίδες η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Ελληνική άνοιξη».

 • 0

Όλο και πλουσιότεροι οι Γερμανοί

 
Όλο και πλουσιότεροι οι Γερμανοί
Η αύξηση των μισθών, η χαμηλή ανεργία και η έκρηξη στην αγορά ακινήτων οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε σημαντική αύξηση των περιουσιών των Γερμανών. Η κατανομή του πλούτου όμως παραμένει ιδιαίτερα άνιση.
 • 0

Το NATO δεν πρέπει να αφήσει την τελευταία πρόκληση της Τουρκίας αναπάντητη

 

Το NATO δεν πρέπει να αφήσει την τελευταία πρόκληση της Τουρκίας αναπάντητη

Ήρθε η ώρα για το ΝΑΤΟ να ξεσκεπάσει τη μπλόφα της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε για άλλη μια φορά την περασμένη εβδομάδα ότι το αμφιλεγόμενο του σχέδιο για την αγορά ενός ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας είναι μια "κλεισμένη συμφωνία" - παρόλο που οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι αυτό θα μπορούσε να δώσει στη Ρωσία πρόσβαση στα μυστικά της αεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

 • 0

Η τιμή των κρεμμυδιών στριμώχνει τον Ερντογάν

 
Η τιμή των κρεμμυδιών στριμώχνει τον Ερντογάν

 

Η ανεργία και η υποτίμηση της λίρας ταλαιπωρούν εδώ και καιρό την Τουρκία. Η εκτόξευση τιμών στα τρόφιμα κάνει την κρίση ακόμη πιο αισθητή. Η κυβέρνηση Ερντογάν χάνει την αξιοπιστία της και αναζητεί λύσεις.

 • 0

FAZ: Οι επενδυτές εκτιμούν και πάλι την Ελλάδα

 
FAZ: Οι επενδυτές εκτιμούν και πάλι την Ελλάδα

«Τα ασφάλιστρα κινδύνου της Ελλάδας έχουν μειωθεί σημαντικά από την αρχή του έτους. Και η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2019 είναι επίσης υψηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ. Τώρα η χώρα θέλει να ξεπληρώσει και το χρέος της νωρίτερα», γράφει η Frankfurter Allgemeine Ζeitung».

 • 0

Τι προκαλεί το Brexit στην Ευρώπη

 

Brexit border 004Της Judy Dempsey-Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την προϋπόθεση ότι θα συμβεί, συμπίπτει με τις θεμελιώδεις γεωστρατηγικές μεταβολές που θα έχουν προφανή επίδραση στο μέλλον της Ευρώπης.

 • 0

Μπίζνες με την επωνυμία Μαφία

 
Μπίζνες με την επωνυμία Μαφία

H Μαφία είναι συνδεδεμένη με το έγκλημα. Με δολοφονίες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πολύ πόνο. Ωστόσο κάποιοι εμπνέονται για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

 • 0

Reuters: Στο 3,27% η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

 
bondsΗ απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,27%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2005, πλησιάζοντας το ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του 3,203%.
 • 0

Θρήνος για την Παναγία των Παρισίων

 

notredameΩς "αποφράς ημέρα" θα παραμείνει στη μνήμη όλων η χθεσινή 15η Απριλίου. Ημέρα πένθους, με τη ζοφερή εικόνα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων να παραδίνεται στις φλόγες.

 • 0

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Κίνα και την παγκόσμια οικονομία

 

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Κίνα και την παγκόσμια οικονομία

Του Mohamed A. El-Erian-Η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, μαζί με τις ολοένα και αυξανόμενες ενδείξεις μια ευρωπαϊκής ανάπτυξης που βρίσκεται υπό πίεση, δημιούργησαν ένα μεγάλο σύννεφο αβεβαιότητας πάνω από την παγκόσμια οικονομία το 2019.

 • 0

Βρίσκεται στο χείλος της αναστροφής η μεταπολεμική ευημερία της Γερμανίας ;

german flag 2485564bΟι επέτειοι μπορεί να είναι επώδυνες για τη Γερμανία, και αυτό το έτος είναι γεμάτο από καίριες. Είναι η εκατονταετηρίδα της Συνθήκης των Βερσαλλιών, η οποία επέβαλε κατασταλτικές αποζημιώσεις στη χώρα στο τέλος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου και έθεσε τα θεμέλια για την επόμενη πυρπόληση. Σηματοδοτεί 75 χρόνια από την εισβολή της ημέρας D, η οποία οδήγησε στην ανατροπή των Ναζί 11 μήνες αργότερα. Και είναι 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

 • 0

Μαντέψτε ποια μεσογειακή οικονομία δεν κατέρρευσε!

 

Μαντέψτε ποια μεσογειακή οικονομία δεν κατέρρευσε

του Matthew A. Winkler-Η "ελληνική αναβίωση" είναι ένας αρχιτεκτονικός ρυθμός με χρήση μαρμάρινων κιόνων. Επίσης, είναι μια καλή περιγραφή της υπόληψης ενός έθνους που χλευάστηκε από τους επενδυτές, περιλαμβάνοντας στήλες αριθμών που μετρούν μια αναπάντεχη οικονομική ανθεκτικότητα.

 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ