Log in

TOP STORY

Στο υψηλό ημέρας το Χ.Α. (+0,66%)- Μέτριος τζίρος και κέρδη 1,91% στις Τράπεζες

xaa2 1Αν και για 3η ημέρα με μέτριο τζίρο, αρκετά θετικά κρίνεται η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α., με κλείσιμο για το ΓΔ στο υψηλό ημέρας (+0,66%), μετά από ένα καλό photo finish και σε μια ημέρα που υπήρχε η αποκοπή μερίσματος 3 δεικτοβαρών μετοχών.

 • 0

Τα σενάρια και τα μαθηματικά του εκλογικού νόμου

«Πυρετός» για την 8η Ιουλίου: Τα σενάρια αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και τα μαθηματικά του εκλογικού νόμου

Μετά τις ευρωεκλογές δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν δεδομένο ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την αυτοδυναμία στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η εντυπωσιακή διαφορά των 9,3 μονάδων προβαλλόμενη πάνω στην αναμενόμενη αυξημένη συσπείρωση των κομμάτων στις εκλογές σε αυτό παρέπεμπε.

Σε αυτή την εικόνα συνέβαλε και το ίδιο το αποτέλε...

 • 0

Χ.Α. (-0,32%): Πτώση 1,66% στις Τράπεζες

xaa 2 thumb largeΑν και στο ξεκίνημα της ημέρας, το Χ.Α. είχε βρεθεί σε θετικό πρόσημο (+0,65%), τελικά έκλεισε με οριακές απώλειες 0,32%, απώλειες οι οποίες θα ήταν σχετικά μεγαλύτερες, τόσο αν δεν είχανε υπάρξει κάποιες αγορές στο τέλος.

 • 0

Πιθανός ένας νέος κύκλος νομισματικής χαλάρωσης…

Draghi 4

Ο οικονομολόγος της Berenberg Bank, Florian Hense σχολίασε πως με τη ομιλία του ο Μάριο Ντράγκι άνοιξε διάπλατα την πόρτα για λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης της οικονομίας αν αποδειχθεί ότι η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός θα κινηθούν χαμηλότερα από τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας.

 • 0

Η αρχή του τέλος του Ερντογάν ;

 

Η αρχή του τέλος του Ερντογάν ;

 

Όπως σημείωσε μιλώντας προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk ο τουρκικής καταγωγής βουλευτής των Πρασίνων και πρώην συμπρόεδρος του κόμματος Τζεμ Όζντεμιρ: "Οι εκλογές αυτές δεν ήταν μια απλή τοπική αναμέτρηση. Το έχει πει άλλωστε και ο ίδιος ο Ερντογάν. Για πρώτη φορά από το 1994 κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη -στη μικρή Τουρκία αν θέλετε- ένα ‘αντιερντογανικό' κόμμα.

 • 0

Συναγερμός στον ελληνικό τουρισμό!

touristsΤα στοιχεία της έρευνας του ΙΤΕΠ ανατρέπουν το success story του ελληνικού τουρισμού, καθώς αποτυπώνουν με αριθμούς τη ζημιά που προκαλεί στον τουρισμό η ισχυρή ανάκαμψη των ανταγωνιστικών προορισμών της Τουρκίας, της Αιγύπτου και του Μαρόκου.

 • 0

XA:Συγκέντρωση δυνάμεων

xaaaaaaaaaaaaaΜε τον Γενικό Δείκτη να κινείται πτωτικά σε εβδομαδιαία βάση και την ΔΕΗ να βρίσκεται στο επίκεντρο ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στην οποία διατηρήθηκαν τα κεκτημένα των προηγούμενων εβδομάδων αλλά και η επαφή με τα πρόσφατα υψηλά.

 • 0

Πώς να κυβερνηθεί μια κατακερματισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση

 

european parliamentΤων Susi Dennison, Mark Leonard, Pawel Zerka-Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φέρνουν τους ηγέτες της ΕΕ αντιμέτωπους με μια σημαντική πρόκληση: την πλοήγηση σε ένα νέο, πιο κατακερματισμένο και πολωμένο πολιτικό περιβάλλον.

 • 0

Χ.Α. : Εβδομάδα ελεγχόμενης τεχνικής εκτόνωσης (-1%)

xaaaaaaaaaaaaaΘετικά αξιολογείται η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, όχι μόνο γιατί έκλεισε μακριά από το χαμηλό ημέρας (-1,5%), αλλά και γιατί προς το τέλος της ημέρας (που ήταν και το κλείσιμο των μεγάλων σειρών των παραγώγων) βγήκανε σημαντικές εντολές αγοράς, σε πολλές επιλεγμένες μετοχές του FTSE 25.

 • 0

Η ΔΕΗ (-17%) «βραχυκύκλωσε» το Χ.Α. (-0,86%)

xaaaaaΜια δεύτερη διορθωτική συνεδρίαση είχε σήμερα το Χ.Α., με το κλίμα στο χρηματιστήριο να είναι επιφυλακτικό από το ξεκίνημα, στη σκιά της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για τη ΔΕΗ (για το ολοένα και μεγαλύτερο ταμειακό αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να βρίσκεται η εταιρεία), η οποία τελικά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας, με πτώση 17,32%.

 • 0

Τι σκαρώνει ο Warren Buffett στην Ευρώπη;

 

Τι σκαρώνει ο Warren Buffett στην Ευρώπη;

Των Tara Lachapelle και Marcus Ashworth

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett πουλά ομόλογα στην Ευρώπη. Για όσους από εμάς παρακολουθούμε τις εξαγορές και συγχωνεύσεις του Buffett, η κίνηση αυτή σίγουρα προκάλεσε αίσθηση.

 • 0

Τα τρία κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία

turkey-flag-ruffled-beautifully-waving-macro-close-up-shot_1379-211.jpg

Η Τουρκία επί του παρόντος βιώνει σημαντικές εξελίξεις, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Από στρατιωτικής πλευράς, η χώρα πρόκειται να αποκλειστεί από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F35 εξαιτίας της ανάπτυξης των ρωσικών S400 στο έδαφός της.

 • 0

Η Αλβανία σε βαθιά πολιτική κρίση

 

Η Αλβανία σε βαθιά πολιτική κρίση

 

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ ανέβαλλαν την απόφαση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία. Επιφυλάξεις υπάρχουν κυρίως για την Αλβανία λόγω της βαθιάς πολιτικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ