Log in

Το… “Survivor” της Folli Follie!

folliΗ αντεπίθεση Κουτσολιούτσου στην QCM και το νέο «χτύπημα» από το fund. Τελικός κριτής το χρηματιστηριακό ταμπλό μετά το Βατερλό της Παρασκευής.

Μάχη επιβίωσης δίνει σήμερα η Folli Follie, μετά τη συντριπτική ήττα της Παρασκευής, όταν η επίθεση που δέχθηκε από την Quintessential Capital Management (QCM) έστειλε τη μετοχή της εισηγμένης στο limit down και εξανέμισε σε μια συνεδρίαση περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή της αξία.

Η διοίκηση Κουτσολιούτσου έδωσε μια πρώτη απάντηση σημείο προς σημείο στην έκθεση της QCM, που αμφισβητεί την έκταση του δικτύου πωλήσεων της FF Group και το ύψος του κύκλου εργασιών της. Από την πλευρά του, το fund αρκέσθηκε να χαρακτηρίσει «διασκεδαστική» την απάντηση και να δεσμευθεί ότι θα απαντήσει με στοιχεία και κατά τρόπο «καταστροφικό».

Επιπλέον, το fund έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την είσοδο του νέου καταστήματος της εταιρείας στην Νέα Υόρκη, για να αποδείξει ότι σε ώρα αιχμής ουδείς πελάτης εξήλθε από το κατάστημα έχοντας ψωνίσει κάτι.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το QCM ετοιμάζει το επόμενο «χτύπημά» του λίγο πριν ή στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΧΑ, με στόχο να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή αναταραχή και πίεση στη μετοχή. Σημειώνεται ότι ήδη από το κλείσιμο της Παρασκευής φάνηκε ότι η Δευτέρα θα είναι μια δύσκολη ημέρα για τη μετοχή, καθώς η συνεδρίαση έκλεισε με μεγάλο αριθμό ανεκτέλεστων εντολών πώλησης.

Η διοίκηση Κουτσολιούτσου ετοιμάζει δύο κινήσεις, προκειμένου να κλονίσει το «κατηγορητήριο» της QCM και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη μετοχή:

-              Όπως δήλωσε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, έχει ήδη κλείσει συνάντηση με τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπου «θα τεθούν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που διαψεύδουν το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης, καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί».

-              Αμέσως μετά, η εταιρεία θα παράσχει «πλήρη και αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και θα τεθεί στην διάθεση όλων αναλυτική λίστα των σημείων πώλησης (POS) του brand Folli Follie, από την οποία προκύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί που έγιναν σημαία στην επίμαχη έκθεση της Παρασκευής».

Η τρίτη κίνηση της πλευράς Κουτσολιούτσου θα είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της QCM, όμως πρόκειται για μια κίνηση που δεν θα έχει την παραμικρή επίδραση στη μάχη επιβίωσης που δίνει ο όμιλος, αφού τα χρηματιστηριακά παιχνίδια κρίνονται σε διάστημα 24ώρων, ενώ η Δικαιοσύνη χρειάζεται χρόνια για να καταλήξει σε αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του FF Group προχώρησε μέσα στο Σαββατοκύριακο και σε μια ακόμη κίνηση κρίσιμης σημασίας: ήλθε σε επαφή με ισχυρούς μετόχους του ομίλου, ζητώντας την υποστήριξή τους για να αναχαιτισθεί η πίεση των short. Το πόσο αποτελεσματικές ήταν αυτές οι επαφές θα φανεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Πάντως, η διοίκηση του ομίλου δεν καλείται μόνο να εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει με το δίκτυο σημείων πώλησης, ιδιαίτερα στην Ασία, αλλά και να απαντήσει στις αιτιάσεις του QCM, σύμφωνα με τις οποίες οι πωλήσεις που εμφανίζονται στις οικονομικές καταστάσεις είναι σημαντικά «φουσκωμένες», σε σχέση με ό,τι θα δικαιολογούσε η πραγματική δυναμικότητα του δικτύου πωλήσεων του ομίλου. Ο ορκωτός ελεγκτής του ομίλου, στην έκθεση που περιλαμβάνεται στις οικονομικές καταστάσεις 2017, αναφέρει ότι ένα από τα βασικά θέματα ελέγχου ήταν η αναγνώριση εσόδων.

Ένα άλλο βασικό θέμα του ελέγχου του ορκωτού ήταν η δυνατότητα ανάκτησης των πολύ υψηλών εμπορικών απαιτήσεων που περιλαμβάνονται στο ενεργητικό και φθάνουν τα 663,9 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου, ποσό ελαφρώς αυξημένο, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Στις παρατηρήσεις που έγιναν από την πλευρά του QCM, εξάλλου, προστέθηκε και ο προβληματισμός που διατύπωσε στέλεχος της Oceanwood Capital Management στο “Bloomberg”. Ο Τζούλιαν Γκαρσία Γουντς, από το λονδρέζικο fund που είναι γνωστό για τα στοιχήματα short σε ελληνικές μετοχές, τόνισε ότι το κεφάλαιο κίνησης του ομίλου ήταν δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με τις πωλήσεις.

Όπως είπε ο ίδιος, στην τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων 2017 το θέμα αυτό τέθηκε από την Oceanwood στη διοίκηση. «Ευθέως ζητήσαμε λεπτομέρειες για αυτά τα θέματα, αλλά δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν στις ανησυχίες μας», τόνισε ο Γουντς.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ