Log in

ΟΤΕ: Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών μέχρι το σπίτι

otefibertsamaz1

Το πρώτο βήμα για την είσοδο της χώρας στις υπερύψηλες ταχύτητες internet έγινε σήμερα το πρωί!

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο. Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabit, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση κτηρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

Στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το δίκτυο οπτικών ινών αποτελεί πρότυπο συντονισμού δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της Κυβέρνησης. Είναι ένα παράδειγμα ισχυρής δημόσιας παρέμβασης, η οποία φιλοδοξούσε, από την πρώτη στιγμή, να πολλαπλασιάσει τις ιδιωτικές επενδύσεις. Παράλληλα, δείχνει πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναζητά τα συμφέροντά του μέσα στο γενικό συμφέρον της κοινωνίας και όχι εις βάρος αυτής. Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι αποτελούν τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών. Σε αυτό  το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να διοχετεύσουμε επιπλέον δημόσιους πόρους, ώστε -πριν το 2025- να έχουμε υπερβεί  τους στόχους για την Κοινωνία του Gigabit. Η επέκταση των οπτικών ινών βρίσκεται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης. Πρόκειται για επενδύσεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα κόμβο Δίκαιης Ανάπτυξης στην περιοχή, κέντρο του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού και επενδυτικού χάρτη, καθώς και των οικονομικών εξελίξεων».

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρας, σημείωσε: «Η έναρξη της πρώτης δράσης για την σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) και η αναμενόμενη επίτευξη υψηλών ταχυτήτων στο ίντερνετ, επιβεβαιώνει την επέκταση και τη διεύρυνση των ευρυζωνικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα μέσω της δράσης  Superfast Broadband, καθώς και μέσω δράσεων που αναμένεται σύντομα η έναρξη τους, να αξιοποιήσουν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα την προσπάθειά μας για να έχουν όλοι οι πολίτες ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και οι επιχειρήσεις νέες δυνατότητες ανάπτυξης.»

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, υπογράμμισε: «Εύχομαι  από  καρδιάς  το  έργο που  ξεκίνησε σε πανελλαδική πρωτιά από  το  Παλαιό Φάληρο  και  οι  τεχνολογικές  δυνατότητες  που  προσφέρονται πλέον  στους  Δημότες  και  τις  επιχειρήσεις  μας,  να  γίνουν  κτήμα  και  καθημερινότητα  κάθε  Έλληνα,  είτε  βρίσκεται  σε  πόλη είτε σε κάποιο  απομακρυσμένο  νησί,  ή   σε  κάποιο  ορεινό  χωριό  της  πατρίδας  μας. Και  αυτό  να  γίνει  το  συντομότερο  δυνατό  καθώς την  νέα  τεχνολογία  κάποιοι  την  χρειάζονται  περισσότερο για να επιβιώσουν. Ας είναι  το  νέο  δίκτυο  γρήγορο, αξιόπιστο, λειτουργικό και φιλικό. Και  ας  ελπίσουμε  ότι  όλοι,  μα  κυρίως  η  νέα  γενιά,  θα το  αξιοποιήσει  περαιτέρω  στην εκπαίδευση  της  και  στην  επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας  τελικά,  στην πολυπόθητη προσπάθεια  ανάπτυξης  της  Χώρας  μας».

«Αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών μας σχεδίων ήταν πάντα η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Σήμερα αποδεικνύουμε πως είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home. Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο ύψους €2 δισ. έως το 2022, θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit. Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούμε σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Ανάπτυξη υποδομών COSMOTE Fiber To The Home σε όλη την Ελλάδα

Το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους €2 δισ. έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber To The Home - FTTH).

Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη COSMOTE Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις άνω των €2 δισ. την περασμένη εξαετία, ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber . Με μήκος διαδρομής που ξεπερνά τις 43.000χλμ, σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών.

COSMOTE Double Play Fiberspeed με επιδότηση €360 μέσα από τη δράση Superfast Broadband

Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, διατίθενται σε συγκεκριμένες περιοχές, παρέχοντας υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps. Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αποκτώντας το ειδικό κουπόνι στο www.sfbb.gr.

 

Ομιλία Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Μ. Τσαμάζ

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου που βρίσκεστε σήμερα εδώ.

Στον Όμιλο ΟΤΕ πιστεύουμε ότι η πρόσβαση στην τεχνολογία επηρεάζει την πρόοδο της κοινωνίας συνολικά. 

Αποστολή μας είναι να φέρνουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε όλους, ώστε να μπορούν να αξιοποιούν τις ευκαιρίες του σήμερα και να χτίζουν ένα καλύτερο αύριο. 

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα.

Επενδύει εδώ και χρόνια για να φέρει τις οπτικές ίνες στις γειτονιές ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και την επίτευξη των στόχων της Ε.Ε. για την ευρυζωνικότητα.

Έχοντας επενδύσει πάνω από €2δισ. τα τελευταία έξι χρόνια, σήμερα διαθέτουμε το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, το COSMOTE Fiber μήκους άνω των 43.000χλμ.

Μέσω του δικτύου μας πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν σήμερα πρόσβαση σε πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών.

Έχω πει αρκετές φορές ότι τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων μας είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι.

Πριν λίγους μήνες, στα τέλη Μαρτίου, ανακοινώσαμε το νέο μας επενδυτικό πλάνο ύψους €2 δισ. έως το 2022, μέσω του οποίου θα φέρουμε την οπτική ίνα σε 1 εκατομμύρια σπίτια.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, αποδεικνύοντας ότι είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε. Σήμερα φέρνουμε την οπτική ίνα στην πρίζα του σπιτιού.

Και σήμερα ξεκινάμε να κάνουμε πραγματικότητα την Κοινωνία των Gigabit στη χώρα μας.

Ξεκινάμε από το Παλαιό Φάληρο με ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης σε 1 Gbps. Η διαδικασία για να αποκτήσουν οι πολίτες  σύνδεση Fiber to the Home, αξιοποιώντας την επιδότηση του Υπουργείου, είναι πολύ απλή μέσα από το site μας και όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τους πελάτες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, 6 περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν FTTH μέχρι το τέλος της χρονιάς

Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική Θεσσαλονίκη, και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Σταδιακά η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ θα φθάσει το 1 εκατομμύριο το 2022.

Θέλω να τονίσω δύο σημεία.

Το πρώτο αφορά στη ζήτηση.

Δεν έχει κανένα νόημα να υλοποιούμε επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και να μιλάμε για οπτικές ίνες σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, αν δεν υπάρχει ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές.

Γι’ αυτό η δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κάθε πρωτοβουλία που λειτουργεί υποστηρικτικά στις επενδύσεις και συμβάλλει στην ταχύτερη διάδοση των υπερυψηλών ταχυτήτων, είναι πολύ σημαντική.

Ελπίζουμε με τη δράση αυτή να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σε όλη την Ελλάδα. 

Οι σύγχρονες υποδομές είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της κοινωνίας και της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Το δεύτερο σημείο που θέλω να τονίσω είναι η σημασία που έχει η ανάπτυξη δικτύων FTTH για τις τοπικές κοινωνίες.

Το να περνάει από μια περιοχή ένα δίκτυο οπτικών ινών, είναι εξίσου σημαντικό  με το να περνάει το μετρό.

Σύντομα οι κάτοικοι μιας περιοχής θα επιλέγουν το σπίτι που θα μείνουν ανάλογα με το αν η περιοχή έχει πρόσβαση σε γρήγορο Internet.

Οι Δημοτικές Αρχές πρέπει να είναι αρωγοί στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς και να μην εμποδίζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Ευτυχώς υπάρχουν Δήμαρχοι όπως ο κ. Χατζηδάκης που τα αντιλαμβάνονται αυτά.

Από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας και μας βοήθησε στην υλοποίηση του έργου.

Και γι’ αυτό τον ευχαριστώ.

Κυρίες και κύριοι,

Ο Όμιλος ΟΤΕ με ρεαλιστικά βήματα και συγκεκριμένη στρατηγική δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το ψηφιακό άλμα που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία.

Σήμερα ξεκινάμε να αλλάζουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Θέλουμε να δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούμε σε ολόκληρη τη χώρα.

Θέλουμε με την τεχνολογία να φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους.

Σας ευχαριστώ!

Last modified onΤρίτη, 10 Ιουλίου 2018 15:08

EDITORIAL - Ι.Α.Φωτόπουλος