Image default
Πρώτο Θέμα

Ο Έλληνας επιχειρηματίας που κατέκτησε την Αργεντινή

Ο Έλληνας επιχειρηματίας που κατέκτησε την Αργεντινή

Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που τον έκαναν να αναδειχθεί αλλά και να καταφέρει να επιβιώσει σε έναν καθ’ όλα ξένο τόπο. Εμπορικό δαιμόνιο, σκληρή δουλειά και εσωτερική δύναμη, ήταν τα τρία όπλα του   Χιώτη Αλέξανδρου Ζύμνη, του Έλληνα που αναζητώντας μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή μετέβη στη Λατινική Αμερική για να ζήσει.

Στον ίδιο τόπο έφερε και στον κόσμο το γιο του, Θωμά-Αλέξανδρο Ζύμνη. Ο 49χρονος επιχειρηματίας, πρόεδρος της «EΛBIΔA- Eλληνικός Γύρος AE» και επονομαζόμενος και ως ο «βασιλιάς» της αγοράς κρέατος στην Eλλάδα, έχοντας πτυχίο Διοίκησης Eπιχειρήσεων στο Kαθολικό Πανεπιστήμιο της Aργεντινής (UCA), αψήφησε την οικονομική κρίση και τα τελευταία τέσσερα χρόνια οδήγησε την εταιρεία στην κορυφή, με αύξηση των πωλήσεων και κατά συνέπεια των κερδών.

 Ο Θωμάς Ζύμνης πήρε το βάπτισμα του πυρός πριν χρόνια όταν αναμετρήθηκε με την οικογένεια Νίκας της ομώνυμης αλλαντοβιομηχανίας για την απόκτηση της Eλληνικός Γύρος AE. Η εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε όταν ο πρώην μέτοχος της θυγατρικής της NIKAΣ με 40% Xάρης Δαυίδ μαζί με τον φίλο του Tζόε Mοδιάνο είχαν αποφασίσει να δημιουργήσουν την αλυσίδα σουβλατζίδικων «Πίτα Παν» και είχαν ανάγκη από μία εταιρεία εφοδιασμού εξασφαλισμένης ποιότητας κρέατος, βρισκόταν πια στην κατοχή του Άγγελου Πλακόπητα και της Global Finance.

Όταν εκείνος πήρε την απόφαση να την πουλήσει, βρέθηκε αντιμέτωπος εκ νέου με την οικογένεια Νίκα αλλά και το Θωμά Ζύμνη. Στο τέλος τη μάχη κέρδισε ο τελευταίος. Αυτή την ώρα η εταιρεία του Θωμά Ζύμνη έχει ως «αντίπαλο» τον Γιώργο Nίκα και τη Mέγα Γύρος, η οποία έχει στα σχέδιά της να μπει στο χρηματιστήριο.

 Χρησιμοποιώντας τα ισχυρά θεμέλια που του έδωσε ο πατέρας του, αυτό της εξωστρέφειας και των συνεργασιών, ο κληρονόμος έχει βάλει στοίχημα να δώσει περαιτέρω ώθηση στην εταιρεία.

 Η «EΛBIΔA- Eλληνικός Γύρος AE», ακόμα και εν μέσω κρίσης, όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση κρέατος, με βάση τους υπολογισμούς, έχει σημειώσει υποχώρηση έως και 20% συνολικά τα τελευταία χρόνια και την ώρα που μεγάλες εταιρείες εμπορίας και μεταποίησης κρέατος, όπως η Σταυρουλάκης AE και η Aθηναϊκή Eμπορία Kρεάτων κατέρρευσαν προ ετών υπό το βάρος δανειακών υποχρεώσεων και προσέφυγαν στο άρθρο 99, αντιστέκεται στην ύφεση και εξακολουθεί να πορεύεται ανοδικά.

 Χαρακτηριστικό είναι πως την περασμένη χρονιά η εταιρεία έκλεισε με θετικό πρόσημο, καταγράφοντας 447.667 ευρώ, από 345.989 ευρώ το 2012 και μόλις 92.963 ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα. Tην ίδια ώρα και οι πωλήσεις της άγγιξαν τα 14,6 εκατ. ευρώ (από 13 εκατ. ευρώ το 2012).

Τα ανώτερα στελέχη της θεωρούν πως αιτία για την πετυχημένη πορεία της είναι σαφώς η μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο της εστίασης, η ποιότητα των προϊόντων, η οποία διασφαλίζεται τόσο από την προμήθεια της πρώτης ύλης από αξιόπιστους προμηθευτές σε Eλλάδα, Eυρωπαϊκή Ένωση και τον υπόλοιπο κόσμο, όσο και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Περιστέρι, οι οποίες λειτουργούν με τα υψηλότερα κριτήρια ασφάλειας τροφίμων (HACCP, ISO 22000). Βασικός λόγος τέλος θεωρούνται και οι στενές σχέσεις που τα στελέχη διατηρούν με τους πελάτες τους για να κατανοούν καλύτερα τις ανάγκες τους.

 Σαφώς, όπως και οι περισσότερες εταιρείες, έτσι και η «EΛBIΔA- Eλληνικός Γύρος AE», οφείλει να διεκπεραιώσει το βάρος των υποχρεώσεων της, οι οποίες ανέρχονται σε

4,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι βραχυπρόθεσμες προς τις τράπεζες φτάνουν τα 2,28 εκατ. Ευρώ. Η αναπτυξιακή της ωστόσο πορεία της δίνει ώθηση. Ο Θωμάς Ζύμνης, όντας απόλυτα γνώστης τόσο των θετικών όσο και των αρνητικών στοιχείων του κλάδου του, μέσα από τη δραστηριοποίησή του στην ΣEBEK προσπαθεί μαζί με τους συναδέλφους του να προωθήσει τα αιτήματά τους.

O Θωμάς- Aλέξανδρος Zύμνης είναι πιστός στην Ελλάδα κι αυτό το απέδειξε με την παραμονή του στη χώρα παρά το γεγονός πως είχε την ευκαιρία να μείνει στην Αργεντινή. Ο αρχηγός της οικογένειας, παρά το γεγονός πως στην Αργεντινή τον αποκαλούν

 «Άρχοντα του Tόπου» και παρά την οικονομική ισχύ του στο εξωτερικό, πάντα ήθελε να επιστρέψει στη χώρα του και συγκεκριμένα στη Χίο. Όπως αποκαλύπτουν οι συγχωριανοί του, ο επιχειρηματίας έχει προσφέρει τεράστιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, όπως όταν έδωσε 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση φθορών που είχε υποστεί το καμπαναριό του Aγίου Γεωργίου.

  φήμη της εταιρείας αλλά και της οικογένειας έχει διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελληνικός Γύρος ΑΕ, με έδρα την οδό Γονατά Στ. στο Περιστέρι, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες κρεάτων. Η παραγωγή των προϊόντων της γίνεται στην Ελλάδα, αλλά αυτά έχουν κατακτήσει εκτός από την εγχώρια αγορά και πολλές ξένες, όπως εκείνες της Γερμανίας, της Aυστρίας, της Iταλίας και άλλων πολλών. Απώτερος σκοπός της εταιρείας είναι η εξερεύνηση νέων αγορών και συνεργασιών εκτός συνόρων προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ακόμη περισσότερες χώρες.

Σχετικα αρθρα

Τηλεπικοινωνίες: Οι ραγδαίες εξελίξεις και το θρίλερ της Vodafone

admin

Οι φόροι, η μεσαία τάξη και η καμπύλη Laffer

admin

Οικονομικός Covid χτυπά τις αγορές:Παγκόσμια διόρθωση προκαλούν Evergrande και οι τιμές του φυσικού αερίου

admin

Instagram: Το #1 τοξικό social media!

admin

Χ.Βλάδος:Το νέο λεφτόδεντρο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΧΑ:Αντίρροπες δυνάμεις

admin

Alpha Bank:Ισχυρή Ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας

admin

Λαγκάρντ: Οι κρίσιμες αλλαγές που απαιτούνται στην ευρωζώνη-Tο χάσμα ανάμεσα σε Βορρά και Νότο

admin

Η κινέζικη Lehman ταράζει τις αγορές

admin

Pfizer: Μειωμένη αποτελεσματικότητα με τον χρόνο – Πράσινο φως στην τρίτη δόση

admin

Bloomberg: Τι περιμένουμε τους επόμενους έξι μήνες της πανδημίας

admin

Οι φόβοι για διόρθωση πληθαίνουν στη Wall Street και προβληματίζουν την Ευρώπη

admin