Image default
Πρώτο Θέμα

ΠΑ.ΣΟ.Κ : Ώρα μηδέν…

ΠΑ.ΣΟ.Κ : Ώρα μηδέν…

Το «θερμό» επεισόδιο στο Ζάππειο, όπου και οπαδοί του κ. Παπανδρέου αποδοκίμασαν εντόνως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι σιβυλλικές παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού  που έδιναν… υποσχετική για λήψη αρχηγικών πρωτοβουλιών, με στόχο την ανασυγκρότηση του Κινήματος, έριξαν καντάρια νερό στον μύλο των σεναρίων.

Η σχέση πρώην και νυν προέδρων του ΠΑΣΟΚ είναι μια σχέση αντικειμενικά δύσκολη. Η συγκατοίκησή τους επί έτη υπό την ομπρέλα του «πράσινου ήλιου» δε στερήθηκε εντάσεων, ενώ σε στιγμές έβριθε στοιχείων γκραν γκινιόλ. Το ξέσπασμα της κρίσης, που βρήκε στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας το ΠΑΣΟΚ, υπήρξε, τουλάχιστον αρχικώς, αρκετά ισχυρή συγκολλητική ουσία έως το δημοψήφισμα και τις Κάννες, με τη συνέχεια να είναι χιλιοειπωμένη και γνωστή.

Έκτοτε, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, πετροβολά συχνά στον περίβολο της Χαρ. Τρικούπη, ενώ οι οπαδοί του εμφανίζονται με περίσσια μήνιν για τον διάδοχό του.

Το τετ-α-τετ πρώην και νυν προέδρων δεν κατέστη δυνατό να τα εξαερώσει. Στη συνάντησή τους, Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου διαπίστωσαν μεν ότι οι πάγοι έχουν λιώσει, αλλά χέρια για συμπόρευση εφεξής δεν έδωσαν.

Αντιθέτως, στο θερμό κάλεσμα που του απηύθυνε ο Ευ. Βενιζέλος για ενεργή συμμετοχή στη συγκρότηση της «Δημοκρατικής Παράταξης», ο προκάτοχός του είπε grosso modo: Διαφωνώ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρτογραφεί τη νέα πορεία του Κινήματος διά της ίδρυσης πλέον της «Δημοκρατικής Παράταξης», έδωσε κλαδί ελαίας στον Γιώργο, καλώντας τον σε ανταλλαγή προτάσεων και ενεργή συμμετοχή στο νέο εγχείρημα. Μετά τη σχεδόν δίωρη συνάντησή τους, μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για νέο τετ-α-τετ στο άμεσο μέλλον.

Αντίθετη είναι η ανάγνωση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έσπευσε με ανακοίνωσή του να… καθησυχάσει όσους οπαδούς του απορρίπτουν μετά βδελυγμίας συνεργασία με τον διάδοχό του πως δεν τα βρήκαν σε τίποτα. «Οι απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ’ επανάληψη δημοσίως – και για τη χώρα και για το Κίνημα. Αυτές τις απόψεις και τις θέσεις διατύπωσε και στη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο», ανέφερε η ανακοίνωση του περιβάλλοντός του, στην οποία έγινε και ειδική μνεία για τη «ΔΗΠΑΡ»: «Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος».

Οριστική απόφαση για το εάν θα συμμετάσχει ο κ. Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια δεν έχει ληφθεί, οι διαρκείς ενστάσεις πάντως, που διατυπώνει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη στόχευση και τις διαδικασίες του σχήματος που θα διαδεχθεί την «Ελιά» δυσχεραίνουν την πολιτική συμπόρευση, τουλάχιστον… μέχρι νεωτέρας.

Σχετικα αρθρα

XA:Επιστροφή στα θεμελιώδη

admin

Επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ,θα ακολουθήσει η Ευρώπη;

admin

Το κύκνειο άσμα της Μέρκελ:“Έκλεισε” ο αγωγος Nord Stream 2

admin

Τεκτονικές αλλαγές στη συνδρομητική τηλεόραση- Πως αλλάζει ο χάρτης των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα

admin

Το ατύχημα στις αγορές πλησιάζει εάν η Fed δεν αλλάξει άμεσα “ρότα” -M.A.El-Erian

admin

H χειρότερη συνεδρίαση του 2021 (-3,88%) στο Χ.Α. – Μεγάλη πτώση 6,5% στις Τράπεζες

admin

Ο βικτοριανός κόσμος και ο υπόκοσμος των οικονομικών IV

admin

Γιατί οι αγορές θα πέσουν(;) πριν ξανανέβουν…

admin

Tο νέο πλαίσιο ρύθμισης φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών σε έως 72 δόσεις

admin

Έρευνα: Το 83% δηλώνει πως ο κατώτατος μισθός δεν επιτρέπει αξιοπρεπή διαβίωση

admin

Η μετάλλαξη Δέλτα προβληματίζει για την ανάκαμψη

admin

Παγκόσμια ανάκαμψη: Τα διόλου ευχάριστα “μηνύματα” από την κεντρική τράπεζα της Κίνας

admin