Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    IHG: Η μεσαία τάξη ενισχύει τη ζήτηση για ξενοδοχεία παρά το πλήγμα στη Μέση Ανατολή

    August 11, 2026

    Πώς θα «κλείσει» το Ταμείο Ανάκαμψης – Στο μικροσκόπιο τα δεδομένα μέχρι το 2031

    August 11, 2026

    Καταστροφικό τρίμηνο για την Trump Media με ζημιές 238 εκατ. – «Έγραψε» μόλις 2 εκατ. έσοδα

    August 11, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • IHG: Η μεσαία τάξη ενισχύει τη ζήτηση για ξενοδοχεία παρά το πλήγμα στη Μέση Ανατολή
    • Πώς θα «κλείσει» το Ταμείο Ανάκαμψης – Στο μικροσκόπιο τα δεδομένα μέχρι το 2031
    • Καταστροφικό τρίμηνο για την Trump Media με ζημιές 238 εκατ. – «Έγραψε» μόλις 2 εκατ. έσοδα
    • Historic properties dating back to the 12th century are looking for new owners
    • Politico: Η Ουκρανία ζητά εναγωνίως πυραύλους Patriot – Πιέσεις από την ΕΕ στην Ελλάδα για το απόθεμα των παλαιότερων PAC-2
    • GM: Πουλάει στην Samsung SDI το 49,99% του μεριδίου της σε κοινοπραξία μπαταριών
    • Πυρκαγιές: Ζημιές έως 19,1 δισ. ευρώ φέτος σε Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία
    • Intel: «Σήκωσε» 20 δισ. δολ. από πώληση μετοχών για επενδύσεις στη τεχνητή νοημοσύνη
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Tuesday, August 11
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πρώτο Θέμα

    Καζάνι που βράζει η Νέα Δημοκρατία

    By adminMarch 6, 2015 Πρώτο Θέμα No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Καζάνι που βράζει η Νέα Δημοκρατία

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

     «Oσοι Πρόεδροι της ΝΔ, έχασαν σε εκλογική μάχη, παραιτήθηκαν», είπε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της κλειστής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγοντας έτσι τον κύκλο αμφισβήτησης του προέδρου του κόμματος.

    Η κυρία Μπακογιάννη, αντίπαλος του Αντ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, επέμεινε στην άποψη ότι θα πρέπει να δρομολογηθεί η διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου στη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ξεκινήσει η προσπάθεια επανεκκίνησης της Παράταξης.

    Αναφορικά με το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν ακολούθησε το παράδειγμα των προκατόχων του, οι οποίοι μετά από μια ήττα στις εκλογές υπέβαλαν την παραίτησή τους από την ηγεσία του κόμματος, ανεξαρτήτως αν στη συνέχεια διεκδικούσαν ή όχι την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό τους, η Ντόρα Μπακογιάννη… εξήγησε στον Αντώνη Σαμαρά γιατί συνέβαινε αυτό.

    Σύμφωνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη, οι αρχηγοί που υπέβαλαν την παραίτησή τους, δεν ήταν απαραίτητα κακοί αρχηγοί ή πρωθυπουργοί. Το έκαναν ωστόσο για να μην εγκλωβίσουν τη Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια να δικαιωθούν οι ίδιοι πολιτικά, κάτι που αν το έκαναν θα είχε ολέθριες συνέπειες για την Παράταξη.

    Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα στους επίδοξους δελφίνους και αμφισβητίες του κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του κόμματος: «Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη μια τέτοια δύσκολη στιγμή» ήταν το μήνυμα που ς.

    Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έριξε το γάντι στους αμφισβητίες και δελφίνους προκαλώντας τους: «όποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για τη χώρα να θέσει θέμα προέδρου εδώ και τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες».

    Παράλληλα ο κ. Σαμαράς αν και είπε ότι σκέφτηκε την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου ανέφερε ότι θα ανακοινώσει εθνική συνδιάσκεψη προκειμένου να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίηση της ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος.

    Επίσης, ο κ. Σαμαρά προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές σχεδόν σε όλα τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού, ανάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων σε πρόσωπα αλλά και τη δημιουργία νέων οργάνων. Στην ομιλία του ο κ. Σαμαρά επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για τις τελευταίες κινήσεις της και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και ανέφερε ότι η ΝΔ θα αποτελέσει το χώρο προστασίας των διωκόμενων από την κυβέρνηση.

    Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς είχε ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής για τα λάθη και τις παραλείψεις το προηγούμενο διάστημα και υποστήριξε σε ένα σημείο ότι η βασική αιτία της ήττας ήταν ότι οι πολίτες κατά βάση ψήφισαν αντιμνημονιακά.

    Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι δεν θέλει συνέδριο. Μίλησε για διάλογο στις νομαρχιακές οργανώσεις, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης. «Οποιος θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία να το πει σήμερα».

    Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά αποχώρησαν από την συνεδρίαση οι κκ Κ.Καραμανλής καιΕυ. Μεϊμαράκης.

    «Δεν διαβάσαμε σωστά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, βάλαμε φρένο σε μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας και ιδεολογικό. Ισως ήταν καλύτερα να γίνει ένα έκτακτο συνέδριο».

    Ο Αδωνις Γεωργιάδης συνιστά υπομονή. «Δεν θα αντέξει η κυβέρνηση έως το Πάσχα»,δήλωσε, ενώ έκανε λόγο για δεξιά στροφή της κοινωνίας.

    «Οχι σε ομαδοποιήσεις», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας. «Οι προσωπικές ατζέντες δεν ωφελούν το κόμμα», πρόσθεσε και ζήτησε αξιοκρατία. «Τραυματίστηκε η ραχοκοκαλιά μας. Αρχηγό έχουμε. Τώρα πολεμάμε για την Ελλάδα», είπε.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Ελλάδα 2.0: Οι 21 μετρήσιμες υποχωρήσεις και τα €720,9 εκατ. που αλλάζουν προορισμό

    Tουρισμός: €5,32 δισ. στο πεντάμηνο – Το ισχυρό ξεκίνημα, οι μεγάλοι κερδισμένοι και η «κρυφή» αδυναμία της οικονομίας

    Χρηματιστήριο: Άμυνα στις 2.600 μονάδες με «βαρίδι» την Coca-Cola – Η Metlen κράτησε τις ισορροπίες

    Χρηματιστήριο: H μεγάλη μάχη πάνω από τις 2.600 μονάδες – Τα επίπεδα που κρίνουν την επόμενη κίνηση

    Ελλάδα 2026: H οικονομία αντέχει, αλλά η ακρίβεια το πραγματικό μέτωπο για κυβέρνηση και νοικοκυριά

    Η Κίνα σαρώνει, η Ευρώπη απολύει: Το μεγάλο βιομηχανικό ξεκαθάρισμα

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    IHG: Η μεσαία τάξη ενισχύει τη ζήτηση για ξενοδοχεία παρά το πλήγμα στη Μέση Ανατολή

    August 11, 2026

    Πώς θα «κλείσει» το Ταμείο Ανάκαμψης – Στο μικροσκόπιο τα δεδομένα μέχρι το 2031

    August 11, 2026

    Καταστροφικό τρίμηνο για την Trump Media με ζημιές 238 εκατ. – «Έγραψε» μόλις 2 εκατ. έσοδα

    August 11, 2026

    Historic properties dating back to the 12th century are looking for new owners

    August 11, 2026

    Politico: Η Ουκρανία ζητά εναγωνίως πυραύλους Patriot – Πιέσεις από την ΕΕ στην Ελλάδα για το απόθεμα των παλαιότερων PAC-2

    August 11, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.