Image default
Πρώτο Θέμα

Bloomberg: Οι Γερμανοί δείχνουν την πόρτα της εξόδου

Bloomberg: Οι Γερμανοί δείχνουν την πόρτα της εξόδου

“Κουρασμένοι” δηλώνουν οι Γερμανοί με την Ελλάδα και τις απαιτήσεις της, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ίσως θα είναι καλύτερα για τη χώρα μας να φύγει από το ευρώ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του -.

Ο εκνευρισμός των Γερμανών είναι ξεκάθαρος και αποτυπώνεται εύγλωττα όχι μόνο στην γερμανική κυβέρνηση αλλά και στους καθημερινούς ανθρώπους της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ο Βερολινέζος ταξιτζής, Jens Mueller, λέει ότι δεν αντέχει άλλο την ελληνική κυβέρνηση κι ότι δεν θέλει πια η Γερμανία να σπαταλά τα χρήματα από τους φόρους του στην Αθήνα.

“Είναι μεγάλη αλαζονεία και ύβρις να βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση και να έχουν κι απαιτήσεις. Ίσως είναι καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ” λέει ο 49χρονος Mueller.

Το συναίσθημα αυτό είναι διάχυτο στην πλειοψηφία των Γερμανών όπως φάνηκε και από την δημοσκόπηση του τηλεοπτικού καναλιού ZDF, την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία το 52% των Γερμανών δεν επιθυμεί πλέον η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, αφού η συντριπτική πλειοψηφία (80%) δεν πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σωστά και σοβαρά απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους.

“Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται οι Έλληνες είναι ανυπόφορος. Τώρα έχουν απαιτήσεις και για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τα χρέη της. Δεν μπορούμε να της δανείζουμε χρήματα συνέχεια” λέει η Dorli Schneider, διερμηνέας.

“Τα σχόλια της τρέχουσας κυβέρνησης δεν είναι αξιόπιστα. Νομίζω ότι έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει” λέει ο Geralt Czermin, 60χρονος εργάτης από το Άουγκσμπουργκ.

Η δυσφορία των Γερμανών ψηφοφόρων μπορεί να δυσκολέψει την Γερμανίδα καγκελάριο να περάσει μια πιθανή συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα από τη γερμανική Βουλή. Επιπλέον, θα πρέπει να έχει το νου της στο αντιευρωπαϊκό κόμμα AfD που καραδοκεί, τονίζει ο πολιτικός αναλυτής στο πανεπιστήμιο του Johannes Gutenberg, Juergen Falter.

“Η πίεση προέρχεται από δύο πλευρές, το κοινό και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση θα χρειαστεί τώρα να δράσει πιο αποφασιστικά” προσθέτει.

Η πίεση αυτή είναι αισθητή και στους περίπου 315.000 Έλληνες που ζουν πλέον στη Γερμανία.

“Ο τόνος γίνεται ολοένα και πιο επιθετικός, οι άνθρωποι βιάζονται να κατηγορήσουν. Είναι λίγο ανόητο από την πλευρά των Ελλήνων να λένε ότι τα προβλήματά τους προέρχονται από τη Γερμανία και είναι το ίδιο ανόητο εκ μέρους της Γερμανίας να κατηγορούν για όλα τους Έλληνες” τονίζει ο μουσικός Κώστας Τασσόπουλος, που μετανάστευσε στη Γερμανία το 2008.

“Αν και η κυβέρνηση της Μέρκελ λέει ότι δεν δίνει λευκή επιταγή στην Ελλάδα, ο πρωταρχικός στόχος της είναι να κρατήσει το ευρώ ενωμένο. Μόλις το 40% συμφωνεί με το να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη” τονίζει το διεθνές πρακτορείο.

“Η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να κάνει περισσότερα για υποστηρίξει την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία από την οικονομία τους” λέει η 55χρονη Manfred Ukleja.

Σχετικα αρθρα

“Έκρηξη” της επιχειρηματικότητας εν μέσω πανδημίας

admin

Ο συναγερμός για τον πληθωρισμό έχει ήδη χτυπήσει – Τότε γιατί η Fed δεν αύξησε τα επιτόκια;

admin

Ο βικτοριανός κόσμος και ο υπόκοσμος των οικονομικών III

admin

ΤτΕ: Η επίτευξη ενός ικανοποιητικού επιπέδου οργανικής κερδοφορίας μια από τις προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

admin

ESM: ΕΚΤ και Ταμείο Ανάκαμψης επέτρεψαν στην Ελλάδα να διατηρήσει υψηλά ταμειακά υπόλοιπα

admin

Μπάιντεν-Πούτιν: Οι χαμηλές προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν

admin

Fed:Πότε θα αλλάξει πολιτική

admin

Πώς να εμποδίσουμε τη Γερμανία να γίνει μια ευρωσκεπτικιστική χώρα

admin

Η σχέση ΗΠΑ-Ευρώπης έχει αλλάξει για πάντα – Και ο Πούτιν το γνωρίζει καλά

admin

Ευρώπη:Θα προκαλέσει ο Covid νέα οικονομική κρίση;

admin

Ο κίνδυνος του πληθωρισμού είναι εντελώς πραγματικός

admin

XA:Άνοδος με ρευστότητα και ουσία

admin