Image default
Πρώτο Θέμα

Η απειλή της παγκόσμιας επιβράδυνσης κάνει τους επιχειρηματίες επιφυλακτικούς

Η απειλή της παγκόσμιας επιβράδυνσης κάνει τους επιχειρηματίες επιφυλακτικούς

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα και οι φόβοι του παγκόσμιου αποπληθωρισμού έχουν αποθαρρύνει τους επιχειρηματικούς ηγέτες, προειδοποιεί το μεγαλύτερο διαφημιστικό πρακτορείο του κόσμου.

Η WPP είπε πως «οι επιβραδύνσεις στην Κίνα και τη Βραζιλία και τα γεωπολιτικά ζητήματα» παραμένουν στην κορυφή των ανησυχιών των επιχειρηματικών ηγετών.

Ως αποτέλεσμα, έχει υπάρξει ένα «τσουνάμι» επιχειρήσεων που ξεκινούν αναθεωρήσεις των διαφημιστικών τους επενδύσεων, με μεγάλη συγκέντρωση στις ΗΠΑ, είπε η εταιρεία καθώς αποκάλυψε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της.

Η WPP είπε πως οι πελάτες της είναι «σίγουρα πιο σίγουροι απ’ ότι ήταν τον Σεπτέμβριο του 2008 μετά τη Lehman», όμως το σημερινό μείγμα ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία «τους κάνει απρόθυμους να αναλάβουν περαιτέρω ρίσκα».

Οι επιχειρήσεις προτιμούν να «εστιάσουν στα κόστη» αντί να προσπαθήσουν να αυξήσουν το εισόδημα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είπε το διαφημιστικό πρακτορείο. «Οι επιχειρηματικοί ηγέτες τείνουν να αποφεύγουν το ρίσκο.»

Η ανάπτυξη της Κίνας έχει φτάσει στο πιο αδύναμο σημείο των τελευταίων έξι ετών

Η εταιρεία ξεχώρισε της ανησυχίες για τη Ρωσία και την Ουκρανία, τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και για τις πιθανές αποχωρήσεις από την ευρωπαϊκή κοινότητα ως αποτέλεσμα των πρόσφατων προβλημάτων στην Ελλάδα.

Παραμένουν δύο «γκρίζοι κύκνοι» στον ορίζοντα, είπε η WPP.

Πρώτον, η αύξηση επιτοκίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικές» επιπτώσεις στις αγορές μετοχών και ομολόγων.

Και δεύτερον, η δυνατότητα του κόμματος των Συντηρητικών του Ηνωμένου Βασιλείου να συγκεντρώσει πλειοψηφία αυτόν τον Μάιο θα οδηγήσει πλέον σε ένα δημοψήφισμα που θα αυξήσει την αβεβαιότητα για την παραμονή του ΗΒ στην ΕΕ.

Η εταιρεία παρουσίαση αύξηση 5,9% στα έσοδά της το τρίτο τρίμηνο, η οποία ενισχύθηκε από τη ζήτηση των πελατών στο Βόρεια Αμερική, καθώς και σε μικρότερες αγορές της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Σχετικα αρθρα

Η ώρα των χρεοκοπιών εταιρειών στην Ευρώπη πλησιάζει

admin

ALPHA BANK:Η γιγάντωση του παγκόσμιου χρέους, εν μέσω της πανδημίας, αιτία έντονου προβληματισμού

admin

Η Ιταλία στοχεύει στην κορυφή της Ευρώπης

admin

Τουρκία: Ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας

admin

Η Ευρώπη χρειάζεται νέους δημοσιονομικούς κανόνες – Jean Pisani-Ferry

admin

Alpha Bank:Εξωτερικές Συναλλαγές και Υφεσιακή Διαταραχή

admin

XA: Κέρδη 5,24% τον Απρίλιο – Στο +14,5% οι τράπεζες

admin

Η UEFA νίκησε την Super League αλλά η καταιγίδα δεν έχει τελειώσει…

admin

Γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες φοβούνται λιγότερο τα Covid-NPls

admin

“Φώς στο τούνελ” της οικονομίας της Δύσης μετα τον Covid-19

admin

Δύο εφιαλτικά σενάρια για το Bitcoin

admin

Το λυκόφως της Vodafone…

admin