Image default
Πρώτο Θέμα

Δουλειά περιμένει την κυβέρνηση το 2016

Δουλειά περιμένει την κυβέρνηση το 2016

Γεμάτο το πρόγραμμα του κυβερνητικού σχήματος για τις πρώτες ημέρες του 2016, καθώς με το πέρας της εορταστικής περιόδου ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να τηρήσει τις προτεραιότητες που έθεσε ο ίδιος στο υπουργικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου και να προχωρήσει, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, σε αξιολόγηση και των υπουργών της κυβέρνησής του.

Κατά συνέπεια, δημιουργείται το ενδεχόμενο με το ξεκίνημα του 2016 να έρθουν και οι πρώτες αλλαγές στη σύσταση της κυβέρνησης, ανάλογα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα των προθέσεών του στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διαμηνύοντας ότι «οι καθυστερήσεις, πλέον, δεν δικαιολογούνται». Η φράση αυτή, ερμηνεύτηκε ως προάγγελος της αξιολόγησης του υπουργικού έργου, ενώ διευκρίνισε ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου».

Με δεδομένο, άλλωστε, ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι θα επακολουθήσει… ζύγισμα. «Θα φάμε λίγο παραπάνω κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά δεν υπάρχουν χειμερινές διακοπές», είπε, ζητώντας κατ’ αυτό τον τρόπο από όλους σκληρή δουλειά, αφήνοντας κατά μέρος τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μακράς διάρκειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ.Τσίπρας έδωσε οδηγίες μεταφέροντας στους υπουργούς τα παράπονα και, γενικότερα, την εικόνα που ο ίδιος αποκόμισε από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε τις προηγούμενες μέρες με τους βουλευτές.

Καλά ενημερωμένες πηγές, άλλωστε, διαβεβαιώνουν ότι είχε κρατήσει τόσο ο ίδιος, όπως και στενοί του συνεργάτες, σημειώσεις με αποτέλεσμα να παρουσιάσει στους υπουργούς αναλυτική λίστα δράσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, «τέθηκε ζήτημα καλύτερου συντονισμού», ενώ και οι υπουργοί προχώρησαν σε μίνι απολογισμό παρουσιάζοντας κι εκείνοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Το θέμα είναι να “σφίξει” το κυβερνητικό σχήμα και να γίνει πιο συμπαγές», παραδέχεται η ίδια πηγή από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση, και μέχρι να έρθει η «ώρα της κρίσης» για τους υπουργούς, επείγει η άμεση κατάθεση των νομοσχεδίων. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα η ακριβής σειρά κατάθεσης αυτών, κυβερνητικό στέλεχος σημείωνε πως στα πρώτης προτεραιότητας είναι τα εξής:

• Τηλεοπτικές άδειες με δημοπράτηση το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη

• Αναπτυξιακός νόμος

Σχετικα αρθρα

Πως οι επενδυτές έχασαν 400 δισ. $ στην Κίνα τον Ιούλιο

admin

Θετικά τα stress tests για τις ελληνικές τράπεζες – Ολα τα αποτελέσματα των 4 συστημικών

admin

Alpha Bank: Οικονομικό κλίμα και κινητικότητα της κοινότητας

admin

FED:Η αρχή του τέλους του εύκολου χρήματος

admin

Το κινεζικό “καμπανάκι κινδύνου” για τους διεθνείς επενδυτές μόλις χτύπησε

admin

Πώς 4 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 13,6 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Συνεχίζεται ακάθεκτο το sell off στο κινεζικό χρηματιστήριο

admin

Τα 10 ερωτήματα για τη μετάλλαξη Δέλτα και οι απαντήσεις τους

admin

Πώς ο πληθωρισμός απειλεί την ανάκαμψη

admin

XA:Επιστροφή στα θεμελιώδη

admin

Επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ,θα ακολουθήσει η Ευρώπη;

admin

Το κύκνειο άσμα της Μέρκελ:“Έκλεισε” ο αγωγος Nord Stream 2

admin