Image default
Editorials

Το δημόσιο χρέος και … εμείς…

stashΜια γυναίκα περιμένει το λεωφορείο για να πάει στην δουλεία των 580 € το μήνα νωρίς το πρωί στην Λ.Αμφιθεας ….

Βιαστικές σιωπηλές μανάδες  «σέρνουν « τα παιδιά τους φορτωμένα με δυσανάλογα μεγάλες σχολικές τσάντες στις εισόδους των δημοτικών λίγα λεπτά αργότερα… Εκνευρισμένοι οδηγοί επαγγελματικών οχημάτων βρίζονται σε ένα φανάρι πιο κάτω στο κυνήγι ενός αμφιβόλου και σήμερα μεροκάματου  ενώ ένας ηλικιωμένος περιμένει στωικά τέταρτος στην σειρά σε ένα ΑΤΜ μιας παλαι ποτέ μεγάλης τράπεζας…

Όμως η χώρα πετυχε μια αρκετά σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους της. Δηλαδή των χρημάτων που χρεωστάει το ελληνικό δημόσιο σε Γάλλους, Γερμανούς κλπ φορολογουμένους. Πως αυτό θα βοηθήσει τον Έλληνα στην ήδη αφόρητη καθημερινότητα του;

Υποτίθεται ότι όταν και εάν αυτό συμβεί στο ελληνικό δημόσιο θα απομένουν περισσότερα χρήματα για καλύτερη κοινωνική πολιτική.  Στο ελληνικό δημόσιο . Από όποιον κι αν κυβερνάται εκείνη την δεδομένη στιγμή … ΤΟ ελληνικό δημόσιο λοιπόν κάποια στιγμή στο μέλλον θα έχει πιο πολλά χρήματα για κοινωνική πολιτική!  ΤΟ ελληνικό δημόσιο!

Τα νέα της εβδομάδας δείχνουν ότι αυτή η διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ – Σόιμπλε (που εξυπηρετεί τον Γερμανό Υπ. Οικονομικών στις προεκλογικές διαμάχες στο εσωτερικό του κόμματός του) ακυρώνουν την προσδοκία για ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης μέσα στο 2016. Και την μεταθέτουν για το πρώτο δίμηνο του 2017, καθώς τότε αναμένονται πλέον και οι επόμενες κινήσεις από το ΔΝΤ.

Την Ελλάδα δεν την συμφέρει τώρα οποιαδήποτε οριστική ρύθμιση χρέους. Όσο είναι νωπό στη μνήμη των ευρωπαίων ψηφοφόρων το κόστος διάσωσης της χώρας μας, οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα κρατούν σκληρή στάση γιατί προσμετρούν το πολιτικό κόστος.Την Ελλάδα τη συμφέρουν παρατάσεις μέχρι το θέμα να φύγει από την επικαιρότητα και με τις μεταβολές του ΑΕΠ των ευρωπαϊκών χωρών οι οφειλές της να γίνουν αδιάφορες.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της πολιτικής διαπραγμάτευσης τα τελευταία χρόνια ήταν να μην απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος από το 1 εκατ. που αθροίζονταν όταν ξεκίνησε η χρεοκοπία το 2010. Όμως και ο πολλά υποσχόμενος και θεωρητικά επερχόμενος πρωθυπουργός Κ.Μητσοτακης δήλωσε προχθές ότι δεν θα κάνει απολύσεις στον δημόσιο τομέα ….

Ι.Α.Φ

Σχετικα αρθρα

Πετάει ο γάιδαρος στη δημοκρατία;

admin

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ανοίξει τίποτα τα Χριστούγεννα!

admin

Οι μάσκες του διχασμού μας…

admin

Ο επικείμενος μαύρος Σεπτέμβρης…

admin

Ιησούν ή Βαραβάν;

admin

Η Alpha Bank και οι ουτοπίες του παρελθόντος μας…

admin

Ξέσπασε πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών;

admin

Μήπως να αφήσουμε τον Joker και να πιάσουμε τον J.Walker ;

admin

Φτάνουμε τελικά στην Ιθάκη;

admin

Κραχ στην Τουρκία:Οι συνέπειες και οι εμπλοκές

admin

Το τέρας της απλής αναλογικής!

admin

Leaders με όραμα στο σκοτάδι της κρίσης…

admin